Annonce

Røde udmeldinger og udsigt til masseafgang i blå blok

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Tirsdag var fokus atter tilbage på folketingsvalgkampen. Det udnyttede flere partier til at komme med opsigtsvækkende meldinger. Eksempelvis kunne det se ud til, at en rød valgsejr vil føre til stribe formandskampe i blå blok.

Her er vores nyhedsoverblik

SF vil forbedre forholdene på Sjælsmark

Partiet lancerede i dag et nyt udspil, som skal styrke børnehave-, skole- og fritidstilbuddene på udrejsecentret. Det skriver DR Nyheder.

Stod det til SF, skulle alle børn ud af Sjælsmark

Partiet ønsker, at alle de mindste børn tilbydes plads i en vuggestue og at familierne have mulighed for selv at handle dagligvarer og lave mad. Men egentlig burde man gøre endnu mere, lyder det fra SF’s formand, Pia Olsen Dyhr:

”Stod det til SF, skulle alle børn ud af Sjælsmark. Men vi kan jo godt se, at der er langt til et flertal for det forslag på Christiansborg. Derfor lægger vi i stedet op til at forbedre forholdene på selve centret”.

Socialdemokratiet vil cleare udmeldinger

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, har i en mail til partiets folketingsgruppe indskærpet, at medlemmerne ikke må udtale sig til pressen uden at gå gennem partiets ledelse først.

Det gælder også ordførere, der ønsker at forklare partiets politik på det område, som de er ordfører for. Det fremgår ifølge avisen Politiken af en mail, som avisen har set.

Løkke har talt med Mette F. om EU-toppost til Vestager

Når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag aften møder op til EU-topmøde for at drøfte besættelsen af en række topjob med de øvrige regeringschefer, har han på forhånd drøftet sagen fortroligt med sin politiske hovedmodstander, Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

Jeg er meget bevidst om, hvilken situation, jeg er i rent parlamentarisk

Blandt mulighederne som ny formand for EU-Kommissionen er den tidligere minister og partileder for De Radikale Margrethe Vestager.

”Jeg er meget bevidst om, hvilken situation, jeg er i rent parlamentarisk. Jeg er godt nok statsminister, men vi er midt i et folketingsvalg. Det kan være, jeg ikke er det, når de spørgsmål i realiteten skal afgøres”, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til Jyllands-Posten og tilføjer:

”Derfor har jeg også allerede en tæt dialog med Mette Frederiksen om de her spørgsmål”.

 

Pape trækker sig i tilfælde af valgnederlag

Hvis de konservative får færre end de nuværende seks mandater i Folketinget efter valget den 5. juni, så skal partiet se sig om efter en anden partiformand, lyder det nu fra Søren Pape Poulsen.

”Hvis vi får færre end seks mandater, hvorfor i himlens navn skulle jeg så blive ved med at have det her job. Det giver ingen mening”, siger Søren Pape Poulsen til DR Nyheder.

Skipper: Rødt flertal skal omsættes til forandring

Pernille Skipper vil have en "garanti" fra Socialdemokratiet for, at der kommer et løft af velfærden ud over det demografiske træk, før Mette Frederiksen bliver statsminister. Det sagde hun på et pressemøde tidligere i dag.

hver eneste stemme, hvert eneste mandat skal bruges til at slås for velfærden

"Valgkampens flotte ord om forbedringer og forståelse for problemerne skal omsættes til reelle forbedringer. Forbedringer, der kan mærkes. Derfor lover Enhedslisten, at hver eneste stemme, hvert eneste mandat skal bruges til at slås for velfærden og sikre indflydelse til dem, der ønsker mindre ulighed og fattigdom og en hurtigere grøn omstilling"

Stig Grenov stopper endegyldigt som formand

Efter syv år som formand har Stig Grenov besluttet, at han ikke vil genopstille som landsformand for Kristendemokraterne.

Han trækker sig ved partiets landsmøde den første weekend i oktober, oplyser han til TV 2.

”Jeg kan mærke, at jeg har været nødt til at tage en endelig beslutning om at få ro på. Efter min sygemelding er det blevet klart for mig, at jeg har haft rigtig godt af at fjerne mig fra formandsposten”, siger Stig Grenov.

Jeg er klar til at løfte den opgave

Isabella Arendt, der fungerer som vikarierende formand i valgkampen og har fået kælenavnet ”Vikaren fra Himlen” meddeler, at hun er klar til at varetage formandsposten permanent.

”Jeg er klar til at løfte den opgave, såfremt landsmødet til oktober synes, at det er en god ide”, siger hun til TV 2.

 

.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Godt valget afgøres om 8 dage, valgkampen har været al for lang. Og flere kommer med tåbelige kommentarer, Pia K med klimatosser, Østergård, der påstår at når Mette F. ikke peger på Vestager nu, kan det koste hende, Vestager topposten. Nej Østergård, hvis hun er dygtig nok, og det er hun, så får hun jobbet, men vi er ikke medlem af euroen og vi har vore forbehold og er et lille land, så Mette F.mening her og nu tæller ikke.Det gør den, hvis hun får magten. Løkke har som " liberal" udtalt sig, det er ok, men Mette venter, og det er klogt nok.

Annonce