Rohde skælder politiet ud for at give bøder til borgere, der bryder coronaregler

Radikal profil: Politiet skal være “serviceorgan ikke politistat” - borgere kvitterer med en regulær shitstorm
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Medlem af Folketinget for de radikale, Jens Rohde
Politiet gav søndag en række bøder til københavnere, der har overtrådt det aktuelle forbud mod at gøre ophold på havnefronten ved Islands Brygge i København.

Men bøderne for at overtræde opholdsforbuddet er langt over stregen, mener de radikales Jens Rohde:

Det er uheldigt, hvis folk midt under en krise skal opfatte politiet som vogtere af en politistat

“Det er uheldigt, hvis folk midt under en krise skal opfatte politiet som vogtere af en politistat. Politiets vigtigste opgave lige nu er at være et serviceorgan. Og der står man altså ikke og slår hårdt ned, fordi en kvinde har siddet på en bænk med sine børn. Man forhindrer derimod, at nogen trodser forbuddet, og hvis nogen åbenlyst trodser det, så kan man give en bøde,” siger Jens Rohde til Berlingske.

"Det er en kæmpe ommer det opslag"

Jens Rohde skriver i et opslag på Facebook, at “politiet skal huske, at deres fornemmeste opgave stadig er at være serviceorgan og ikke politistat i denne tid.” 

 

 

Men den svada er Jens Rohde på det nærmeste havnet i en shitstorm. I skrivende stund har 514 kommenteret Jens Rohdes kritik af politiet. Kun meget få er enige med Jens Rohde.

Thomas Klok skriver: “Jeg skal lige forstå det korrekt - siger du som MF, at politiet udviser manglende conduite ved at udskrive en bøde, når folk overtræder en lovgivning.”

Hanne Sletskov skriver: “Hold op, hvor er jeg skuffet over det indlæg. Kvinden bryder loven. Politiet overholder alle regler, og alligevel sår du tvivl om det. Det kan du simpelthen ikke være bekendt. Jeg håber virkelig ikke, det er radikal politik ikke at bakke op om offentlige ansatte.”

Martin Errejb skriver: “Det er en kæmpe ommer det opslag.. du har jo kun hendes side af historien. At pege fingre efter politiet nu, hvor der er brug for at folk forstår alvoren er ikke i orden. Træk vejret dybt, og tag den i dig igen, Jens.”

Rikke Visted Lind skriver: “Ej Jens. Denne status høster du ingen billige point på! Politiet har i den grad udvist stor tålmodighed.Det er ikke forbudt at holde sig orienteret. Ja faktisk er det vel en borgerpligt.”

Har normalt meget stor respekt for dine meninger J.R. Men her går du galt i byen

Mette Lajboschitz skriver: “Har normalt meget stor respekt for dine meninger J.R. Men her går du galt i byen. ALLE som bor på Islands Brygge har været opmærksom på problemerne ang manglende respekt for advarslerne og at der ville komme et forbud . Ros til politiet, de har det ikke nemt med folk som ikke kan tænke lidt længere end sin egen næsetip.”

Politiet: Selvfølgelig håndhæver vi et opholdsforbud

Jesper Bangsgaard, vicepolitiinspektør i Københavns Politi, slår fast, at politiet selvfølgelig håndhæver et indført opholdsforbud:

“Når vi har lavet et opholdsforbud, håndhæver vi det naturligvis. Det er op til de enkelte betjentes konduite, om der kan være gode grunde til ikke at udskrive en bøde. Men der skal være en rigtig god grund,” siger Jesper Bangsgaard til Berlingske.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Nu skal vi jo ikke glemme, at Jens Rohde er liberalistisk fundamentalist. For at forstå denne position nærmere, skal man gøre sig klart, at der i denne religion som et nøgleelement indgår en stat, der indtager en udpræget tilbagetrukket rolle. Den agerende i det liberalistiske paradis er privatmanden, og statens rolle er udelukkende at forsvare privatmandens interesser. Liberalistens idealnation er feudalstaten, og formålet med ethvert politisk tiltag fra liberalistisk side er tilbagevenden til feudaltiden. Men dertil kommer, at der er masser af abonnenter på den liberalistiske tanke, som intet har forstået af dette. Allerede i dag viser forekomsten af svinebaroner, at feudalismen lige nu fejrer triumfer. Bybefolkningerne, som jo talmæssigt udgør langt de fleste, har ikke rigtigt opfattet dette – måske blot opfattet, at landzonerne i vidt omfang er blevet affolkede, og at antallet af folk med landbrug som erhverv udgør en forsvindende del af den danske befolkning. Dertil kommer fiskerierhvervet, som lider af nøjagtigt de samme skavanker: Nogle ganske få, som bliver hovedrige på grov overudnyttelse af havene, mens der for de fleste andre har været trængsel ved udgangen af erhvervet. Tilslutningen til den liberalistiske idé hviler på den fejlslutning, at adgangen til den store pengekasse skal være åben for enhver, hvilket den ikke er, og aldrig vil være. Træhesten venter på alle de naive.

Klart det er træls med at få en bøde, det er det altid, også i toget, fordi man glemte at tjekke ind. Men sådan er det. Omtalte dame med to børn sidder på bænk i færd med at spise en bolle, altså er det ikke kun to minutter. Det er ikke nogen forbrydelse, men politiet har en svær opgave foran sig, hvorfor syv stegte rødspætter fatter folk det ikke. Corona tilfældene er steget med 25 på et døgn fordi nogle folk er uansvarlige, og samles i flokke, måske smittes de ikke selv, men kan bære smitten videre. Vi er nødt til at holde ud i en periode. Og Jens Rohde, det er en ommer.

Fuldkommen BERETTIGET når politiet giver folk bøder, fordi de ikke overholder at holde AFSTAND på særlige lokaliteter. Bare OK.

Hermed en hilsen i kommentarfeltet. Hvis Jens Rohdes, holdning til politiets arbejde skal følges, kunne jeg da bare ønske at samme praksis blev anvendt af landets hær af parkerings vagter. Venlige kommentarer og vejledning. Men det går nok ikke når man er provisionslønnet. Så er det bare op med kameraet og printeren, kr. 750,-.
Jeg foretrækker så afgjort en Covid19 bøde.

Svaret til dig Avid Nielsen er kort : Du er en større idiot end politiet tillader, nå ja, det ved du allerede når du er ude at promovere din dumhed ...
Hvad er det nu du hedder ? Thomas ? Rasmus Paludan ? find dog et ulovligt skydevåben, vend det mod dig selv og tryk af !!!

Kvinden med to børn..burde lade være med at opføre sig som en hundehvalp,som altid vil se hvor langt den kan gå..for selvføgelig vidste hun jo godt hvorfor der ikke var ander på pladsen..Og politiet har efter lang tid med henstilinger trukket en streg i sandet så ingen undskyldninger..og husk lige der er folk der dør af denne virus..så hvordan ville det se ud hvis ikke politiet var der..OG Avid Nielsen du er født for sent dine venner Hitler og Mussolini er døde og borte forlængst

Og husk dette er en KLIMA-VIRUS der prøver at få menneskeheden til at indse hvordan vi behandler MODER-JORD..Lad olien blive i jorden og brug vind-energi,sol-energi,og brint..Dette er en KLIMA-VIRUS

Hvorfor gemmer du dig... Svend er så praktisk at kalde sig, men hvis du vil være meningsdanner så kom dog frem af busken... Se f. eks. Avid Nielsen... Der findes ingen ved navn Avid i Danmark.... men jeg tror faktisk at det er Rasmus Paludan... Du skriverlidt anderledes men lige då dumt,så jeg tror faktisk at du er Thomas, og så ved du allerede at jeg ved hvem du er !
Forreten er det meget få der er døbt Svend siden 1950, så enten er du meget gammel ellet også hedder du ikke Svend !!!

Dig Rasmus... Danske borgere??? du er i hvert fald ikke talsmand for danske borgere, måske lidt for andre idioter.
Du er en skamplet, og burde ikke kalde dig dansk, det er meget misvisende !!!

Avid Nielsen,Svend,og Thomas er en og samme person,,,som er Narsissist, der kun ser sig selv og skriver om sig selv,

Annonce