Henter indhold

5. december 2017

Annonce:
Nyheder
Rokade i S: Dan Jørgensen ny næstformand og Tesfaye overtager udlændingeområde
Socialdemokratiet vedtager ny rokade, der betyder, at Dan Jørgensen vinker farvel til udlændinge- og integrationsområdet.
5. december 2017

 

Der er rokade på vej i Socialdemokratiets ledelse og folketingsgruppe. To af partiets markante profiler bliver belønnet med større ansvar og tungere arbejdsopgaver, for Socialdemokratiet har i dag på deres gruppemøde vedtaget, at Dan Jørgensen og Mattias Tesfaye får nye poster.

Mattias Tesfaye overtager Dan Jørgensens udlændinge- og ordførerskab, mens Dan Jørgensen avancerer internt i partiets ledelse, og bliver ny næstformand i folketingsgruppen. Posten blev ledig efter Bjarne Corydon forlod folketingsgruppen.

Dan Jørgensen: Blå blok skal bekæmpes med næb og klør
Dan Jørgensen glæder sig til arbejdet, for der er nok at tage fat på for Socialdemokratiet med en blå regering, der trækker Danmark i en mere borgerlig retning.

‘Danmark har en ultra borgerlig regering. De ønsker grundlæggende at undergrave den velfærdsstat vi har brugt 140 år på at bygge op. Det skal bekæmpes med næb og klør,’ siger han til Netavisen Pio.

Dan Jørgensen har de sidste år stået i spidsen for den landsdækkende proces, der ledte frem til vedtagelsen af et nyt principprogram på Socialdemokratiets kongres i september. De mange møder og samtaler med partiets medlemmer tager han med sig ind i arbejdet.

‘Vores principprogramsproces understregede at vi socialdemokrater altid skal kæmpe for mindre ulighed i Danmark og verden. Det kommer til at fylde i mit arbejde.’

Klar profil overtager ombrust område
Samtidig er det en markant stemme, der overtager et særdeles omdiskuteret område, når Mattias Tesfaye overtager overførerskabet for udlændinge og integration.

Han har selv kastet sig ind i debatterne i de seneste år, blandt andet med sin bog ’Velkommen Mustafa’, som med sit omfattende researcharbejde præsenterede de sidste 50 års socialdemokratisk udlændinge- og integrationspolitik, fra de første efterkrigsimmigranter begyndte at søge mod Danmark, til debatten i 90’erne skilte vandene eksternt og internt i partiet.

Bogen har været hans afsæt i arbejdet med at udbrede forståelsen af, at antallet af indvandrere betyder noget for en vellykket integration. For det er kernesocialdemokratisk, mener han.

”Den linje, som Mette Frederiksen står for, er en linje, der har eksisteret i Socialdemokratiet altid. Den har måske været i mindretal, i hvert fald i ledelsen, men den har været en fast del af Socialdemokratiets identitet hele vejen op gennem historien,” udtalte han til Politiken i marts, om hans netop præsenterede bog.

Mattias Tesfaye er aktuelt ordfører for erhvervsuddannelser og social dumping, og det er endnu ikke meldt ud, hvem der overtager ordførerskaberne efter ham.

Netavisen Pio anvender cookies med det formål at genkende den besøgende, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Ved at klikke videre rundt på Netavisen Pio accepterer du vores cookie politik.
Få Netavisens PIOs nyhedsbrev
Designed by SKARP & GACELA 2016 PIOPIO
Designed by SKARP & GACELA 2018 PIOPIO