Rokade i Venstre: Ellemann træder et skridt tilbage

Venstres formand dropper posten som gruppeformand for at koncentrere sig om formandsposten.
Foto: Venstre
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen
Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen har siden han blev formand for partiet for knap et år siden, også beklædt posten som formand for folketingsgruppen.

Nu giver han stafetten videre, så en anden fremover får opgaven med at holde styr på Venstre-gruppen.

Det blev i dag meddelt til gruppen og offentligheden.

"Ændringer i gruppebestyrelse undervejs. Jakob Ellemann fortæller TV2 og DR at han vil fokusere på at være formand for Venstre og derfor ikke fortsætter som gruppeformand i konstitueringen for næste sæson (samling) i Folketinget," skriver Jakob Ullegaard, der er sekretariatschef for Venstre, på Twitter.

Hvem det bliver den nye gruppeformand, er der endnu ikke sat navn på

Den tidligere energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) peger på den nuværende gruppenæstformand, Karsten Lauritzen, som et godt bud.

Den tidligere skatteminister var også i spil til posten efter formandsskiftet, men her valgte Jakob Ellemann at tage posten selv, for at få styr på de fløjkampe og fløjkrigere i partiet, som han efter eget udsagn var "dødtræt" af.

Vil koncentrere sig om formandspost

Jakob Ellemann-Jensen siger selv, at den opgave nu er fuldført og at han derfor nu vil koncentrere sig om formandsposten:

"Jeg har været gruppeformand, fordi jeg synes, det var vigtigt at få ordentlig fat i gruppen og greb om de små bølgeskvulp, der var dengang. Det har jeg fået, og nu er det tid til at jeg fuldstændig helliger mig min opgave som formand Venstre," siger han til TV 2.

Mangler synlighed

Udmeldingen kommer efter at der har været tiltagende kritik af Jakob Ellemann-Jensen for at mangle synlighed og for endnu ikke at have trådt i karakter som formand.

Det har også sat i meningsmålingerne, hvor Venstre igennem en længere periode har ligget et pænt stykke under valgresultatet og hele blå blok halser efter Socialdemokratiet og resten af rød blok.

Partiet står i den seneste meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau til at tabe otte mandater.


David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Der står Venstre på de fleste skandaler i nyere tid, og det er et sundhedstegn, at partiet er ved at blive gennemskuet. Men de er da endnu dummere, vælgerne, hvis de hopper på Nye Borgerliges afsindige virkelighedsflugt, der med afsæt i fremmedhad fylder de rigestes lommer.

Vælgerne er heldigvis IKKE dumme og DF + NB har nu tilsammen 9% af stemmerne.
NB er gået 0,1% op siden valget, fra 2,4 til 2,5 og DF er faldet fra 8,7 til 5,9.

DF er faldet fra 19% til 5,9 på to år :-D

Annonce