Rosenkrantz-Theil: Vi skal droppe berøringsangsten over udsatte unge med indvandrerbaggrund

I kampen mod parallelsamfund kan nedbrydning af bygninger og mere politi ikke stå alene, men skal bakkes op af en massiv social indsats.
Socialdemokratiet og SF lancerer tirsdag et fælles udspil, som skal gøre op med parallelsamfund, som blandt andet indeholder en lang række stramninger af reglerne for bosætning i landets udsatte boligområder, ligesom de to partier vil gøre det nemmere at rive boligblokke ned. Men udover de hårde tiltag, er der også brug for en langt tidligere og en langt mere konsekvent social indsats, hvis man skal gøre op med den negative sociale arv, lyder det fra Socialdemokratiets socialordfører Pernille Rosenkranzt-Theil.

Hun mener, at myndighederne har været alt for berøringsangst for at gribe ind rettidigt overfor forældre i indvandrermiljøet.

”Det er slet og ret forargeligt at der bliver gjort så stor forskel på danske børn og indvandrerbørn. Der er behov for at myndighederne tør tage fat i de indvandreforældre, der ikke magter deres opgave langt tidligere, end tilfældet er i dag. I dag svigter vi indvandrerbørnene massivt ved at komme ind, når skaden er sket og børnene er blevet til uregerlige og i nogle tilfælde farlige unge mennesker,” siger hun til Netavisen Pio og henviser til undersøgelser som viser, at unge med anden etnisk baggrund langt sjældnere bliver anbragt langt sjældnere end børn med etnisk dansk baggrund.

Men at unge med anden etnisk baggrund mellem 14 og 17 år, langt oftere bliver anbragt uden for hjemmet.
"De børn skal have en fair chance for at få et ordentligt liv med alle de muligheder, som danske børn har,” siger hun.

Myndighederne skal automatisk informeres
Ifølge den socialdemokratiske ordfører er det problematisk, at de sociale myndigheder ikke automatisk bliver informeret om at der er børn i hjemmet, når en far eller en storebror noteres i banderegisteret.

”Den viden er afgørende for at gå ind i familien og finde ud af, om barnet bør fjernes, eller der skal sættes ind med andre tiltag. Derfor bør informationen om vold og kriminalitet i familien selvfølgelig omkring de sociale myndigheder og udløse en vurdering af barnets tarv,” siger hun til Netavisen Pio.

Pernille Rosenkrantz-Theil mener, at der skal sætte ind med tiltag over for organiserede kriminelle familier, langt tidligere hvis vi for alvor vil problemerne med utilpassede børn og unge i de udsatte boligområder til livs. ”

Det skal gøres langt tidligere og med større automatik end det sker i dag – og må vi simpelthen droppe den berøringsangst, som der er overfor at gribe ind i indvandrermiljøet og få fjernet børn fra forældre, der åbenlyst ikke selv har evnen til at passe på og opdrage deres børn. De skal have samme ret til beskyttelse mod uduelige forældre som danske børn,” slutter hun.

Du kan læse mere om Socialdemokratiet og SF’s udspil mod parallelsamfund her.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook