Rutineret borgmester vinder kamp om spidskandidatur

71-årige Thomas Thors bliver Socialdemokratiets spidskandidat på Bornholm. Vandt kampafstemning over tidligere folketingsmedlem.
Foto: Bornholms Regionskommune
Thomas Thors, borgmester, Bornholms Regionskommune
Bornholms nuværende borgmester Thomas Thors (S), der i begyndelsen af året overtog posten efter Winnie Grosbøll, bliver også partiets spidskandidat ved efterårets kommunalvalg.

Det står klart efter en urafstemning blandt de socialdemokratiske medlemmerne på klippeøen.

236 ud af 283 medlemmer deltog i afstemningen. 154 stemte på Thomas Thors, mens modkandidaten, tidligere folketingsmedlem Claus Larsen-Jensen fik 78.

Thomas Thors glæder sig over resultatet:

"Jeg er glad for, at det blev så klart et resultat," siger Thomas Thors til TV 2/Bornholm og fortsætter:

"Det giver nogle point i hele det forløb, vi skal have frem mod valget, at der er så stor opbakning. Så det er jeg glad for."

71-årige Thomas Thors er ikke nogen nybegynder i bornholmsk politik. Den lægeuddannede politiker var borgmester i Rønne fra 1998 til 2003 og borgmester for hele Bornholms Regionskommune fra 2003-2005.

“Jeg kendte risikoen”

Modkandidaten Claus Larsen-Jensen skal nok bruge lidt tid til at fordøje resultatet, for i et opslag på Facebook skriver han følgende:

"Jeg fik 78 stemmer, som fandt, at der skulle en ny i front og i øvrigt ske noget nyt politisk. Jeg udfordrede med udspil til dette."

"Jeg var oppe imod anbefalinger fra tidligere borgmester, MF og KB-gruppen og bestyrelsen for partiforeningen i Rønne-Hasle. Gammelt venskab og loyalitet tæller jo også i en sådan sammenhæng."

"Jeg kendte risikoen, og vidste, at det altid er vanskeligst at udfordre  det bestående, og ville noget nyt. Men jeg gjorde det på klar opfordring, og 78 socialdemokrater på Bornholm havde det samme ønske. Det rakte så bare ikke til, at det skulle lykkes," skriver han.

placeholder

Claus Larsen-Jensen har siddet i folketinget i flere omgange, første gang som midlertidigt medlem tilbage i 1991 og senest som suppleant for den nuværende miljøminister Lea Wermelin i 2017. Han var fast medlem af tinget fra 1998 til 2005, hvor han var formand for folketingets Europa-udvalg.

Claus Larsen-Jensen har også været medlem af Europa-Parlamentet fra 2013-2014, hvor han erstattede Dan Jørgensen.

Socialdemokratiet fik 34,2 procent af stemmerne ved det seneste kommunalvalg på Bornholm, en tilbagegang på 7,8 procentpoint. Resultatet betyder, at partiet sidder på otte ud af de 23 pladser i kommunalbestyrelsen.


 

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce