Ryanair: Endnu ingen dato for afgørelse

Arbejdsretten mødtes i går, men der kom ingen endelig dato for afgørelsen af LO's varslede konflikt mod Ryanair. Arbejdsretten holder næste møde i sagen 12. maj. Det betyder også, at en konflikt må vente, til retten har truffet sin afgørelse.

Annonce

I går var der møde i Arbejdsretten, hvor både LO og Ryanair skulle fremlægge hver deres syn på den verserende kamp om arbejdsforholdene hos det irske discountflyselskab, som vil etablere base i Københavns Lufthavn.

Flypersonalets fagforening FPU, som hører under Serviceforbundet, vil have Ryanair til at tegne overenskomst, men Ryanair har hidtil afvist ønsket. Derfor har LO varslet strejke og sympatikonflikt, som Arbejdsretten nu skal vurdere lovligheden af.

LO havde håbet, at mødet i går ville resultere i den endelige dato for afgørelsen af konflikten, men sådan blev det ikke.

"Vi havde håbet at få den endelige dato i dag. Det er ærgerligt, at vi ikke fik den, men systemet arbejder, og det respekterer vi. Arbejdsretten fastholder, at det er en hastesag, men lægger også vægt på, at der er tale om kompliceret stof," siger Peter Nisbeth, advokat for LO, i en pressemeddelelse.

Arbejdsretten besluttede at afholde endnu et møde den 12. maj. Dommeren forventer, at sagen derefter kan behandles hurtigt, og datoen for det endelige retsmøde forventes fastsat kort derefter.

Den manglende afgørelse fra Arbejdsretten betyder, at en eventuel konflikt mod Ryanair først vil blive igangsat, når Arbejdsretten har behandlet sagen.

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


Kommentarer fra Facebook