Ryanair-piloter støtter Norwegian-strejke

”Ræset mod bunden skal bekæmpes ved enhver lejlighed” skriver Ryanair-piloterne i en pressemeddelelse, der udtrykker støtte til kollegaerne i Norwegian Air.
Flyselskabernes ræs mod bunden fører til uholdbare arbejdsbetingelser, og skal bekæmpes ved enhver lejlighed

The Ryanair Pilot Group (RPG), der repræsenterer størstedelen af piloterne i det irske flyselskab Ryanair, rykker nu ud med en støtteerklæring til de strejkende kollegaer hos Norwegian Air. I en pressemeddelelse skriver RPG blandt andet, at

”Flyselskabernes ræs mod bunden fører til uholdbare arbejdsbetingelser, og skal bekæmpes ved enhver lejlighed. De skridt, som piloterne i NPU [Norwegian Pilots Union, red.] har taget for at beskytte almindelige ansættelseskontrakter og lønforhold, fortjener mest mulig støtte fra enhver lønmodtager i Europa”.

The Ryanair Pilot Group blev stiftet i 2012. Formålet er, at de ansatte i Ryanair skal kunne tale med én fælles stemme over for ledelsen. Ryanair vil som bekendt ikke tegne overenskomst med fagbevægelsen, og de ansatte kan derfor ikke varetage deres interesser gennem det traditionelle, faglige system.

Samtidig hamrer støtteerklæringen fra Ryanair-piloterne en tyk kæp igennem myten om, at de ansatte i Ryanair ikke ønsker at samarbejde med fagbevægelsen om at sikre bedre løn- og arbejdsvilkår.

Samtidig hamrer støtteerklæringen fra Ryanair-piloterne en tyk kæp igennem myten om, at de ansatte i Ryanair ikke ønsker at samarbejde med fagbevægelsen om at sikre bedre løn- og arbejdsvilkår.

Fra meningsdannere på højrefløjen har man kunnet støde på det synspunkt, at der nærmest er tale om et overgreb mod de ansatte i Ryanair, når den danske fagbevægelse varsler konflikt for at sikre ordentlige løn- og arbejdsforhold.

Eksempelvis udtalte Liberal Alliances Joachim B. Olsen, at ”Fagbevægelsen har ret til at tage den her konflikt, men det er usympatisk, for de har ikke nogen medlemmer i Ryanair. […] De dækker sig ind under, at de vil gøre noget godt for Ryanairs ansatte, men i virkeligheden vil de bare beskytte deres egen branche”.

Den holdning deles altså åbenlyst ikke af de ansatte i Ryanair. Her er budskabet tværtimod, at de ansatte skal stå sammen på tværs af flyselskaber for at sikre ordentlige arbejdsvilkår.


Kommentarer fra Facebook