S advarer mod skuffeplan, tiltalt byrådsmedlem død og nye Riskær-kandidater

Netavisen Pios nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Vores nyhedsoverblik kan i dag byde på truslen om en skuffeplan, en ny borgmester, nyt om sundhedsforhandlingerne, en tragedie, der involverer en lokalpolitiker og endelig flere nye kandidater til dansk politiks senest ankomne parti.

Velkommen til dagens Aktuelt.

 

S: Venstre har en skuffeplan med skattelettelser

Socialdemokratiet er overbevist om, at Venstre har en hemmelig skuffeplan for topskattelettelser, som partiet vil hive frem efter valget, hvis Lars Løkke Rasmussen (V) fortsætter som statsminister.

”Vi tror, at de har en skuffeplan liggende. Det første, som Lars Løkke Rasmussen gjorde, efter at han blev statsminister, var at foreslå at sænke topskatten for dem, der tjener allermest. Til gengæld skulle alle – også dem der ikke fik glæde af topskattelettelser – blive længere på arbejdsmarkedet,” siger partiets politiske ordfører Nicolai Wammen til Ritzau.

Udmeldingen fra Socialdemokratiet kommer efter at skatteminister Karsten Lauritzen (V) ellers har sagt, at Venstre ikke går til valg på skattelettelser, fordi der ikke er flertal i Folketinget for at lette skatten.

Men det synspunkt har Nicolai Wammen altså ikke tillid til, at Venstre også vil have på den anden side af valget.

Læs hele historien her.

 

Sundhedsforhandlinger kan vare mindst et par uger endnu

Regionerne skal nedlægges. Så langt er Dansk Folkeparti og regeringen enige. Og støttepartiet har da også erklæret sig tilfreds med de store træk i regeringens forslag til en sundhedsreform, som Alternativet forlod forhandlingerne om i går.

Alligevel er der tilsyneladende mange detaljer, der mangler at falde på plads, før regeringen og DF kan give håndslag på, hvordan fremtidens danske sundhedsvæsen skal se ud.

”Jeg skal ikke komme med nogen tidsplan. Der vil gå et par uger med at skrive aftaleteksterne. Hvor lang tid, der så vil gå med at forhandle dem, er op til partierne, siger finansminister Kristian Jensen til Ekstra Bladet.

Både DF og regeringen afviser, at de trækker tiden ud for at få forhandlingerne til at vare, indtil statsminister Lars Løkke Rasmussen er klar til at udskrive valg.

Læs hele historien her.

 

Skanderborg skal have ny borgmester

Socialdemokraten Jørgen Gaarde stopper som borgmester og byrådsmedlem i Skanderborg i slutningen af marts. Det skriver DR.

Beslutningen har været svær at træffe og er sket hen over nogle måneder, siger Jørgen Gaarde.

- Det kræver mange timer at være borgmester på den måde, som jeg gerne vil være det. Det bliver mere og mere udfordrende med alderen, og jeg skal bruge mere og mere tid på at restituere. Jeg vil gerne have tid til det, der giver en anden form for fornøjelse i livet, men det har været fantastisk at være borgmester, siger han.

Jørgen Gaarde er 63 år gammel og har siddet i Skanderborg Byråd siden 1997. Han blev borgmester efter kommunalvalget i 2009.

Den socialdemokratiske gruppe har peget på udvalgsformand Frands Fischer til at overtage borgmesterposten i kommunen fra 1. april.

Frands Fischer er 42 år og har siddet i byrådet i Skanderborg siden 2010. Han er uddannet i idræt og statskundskab fra Syddansk Universitet og har siden 2015 arbejdet som rektor for Skanderborg-Odder Center for Uddannelse.

 

Politiker tiltalt for drabsforsøg: Nu er han død

Retssagen mod en lokalpolitiker i Greve, der var tiltalt for drabsforsøg, skulle onsdag formiddag være indledt ved Retten i Roskilde. Det skriver Ritzau.

Men kort inden blev retsmødet aflyst, fordi tiltalte, René Kauland, om morgenen blev fundet død i sin celle i Slagelse Arresthus.

Dødsfaldet bliver nu undersøgt nærmere, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

41-årige Kauland var tiltalt for drabsforsøg mod sin ekskæreste og vold mod hendes datter natten til 11. maj sidste år. Han var medlem af byrådet for Venstre.

Læs hele historien her.

 

Flere nye kandidater bag Riskær

Klaus Riskær Pedersen har i dag offentliggjort seks nye kandidater til sit parti. Det fremgår af partiets hjemmeside. Det skriver Altinget.

Ud af de seks er én kvinde og fem mænd.

Partiet har nu i alt ni kandidater klar til at stille op i fem af landets ti storkredse ved folketingsvalget, skriver partiformanden på Twitter.

Partiet Klaus Riskær Pedersen stod i den seneste meningsmåling fra Voxmeter til at få 0,6 procent af stemmerne.

Læs hele historien her.

 

Pio Podcast: Kampen om differentieret pension: Hvor står fronterne?

Socialdemokratiet har med deres pensions-udspil for alvor sparket gang i diskussionen om differentieret pension. Men hvor står fronterne egentlig? Er differentieret pension den bedste løsning? Hvem er for og hvem er imod?

I dette afsnit af Pio-podcast forsøger vi at gøre status over debatten – og det gør vi i selskab med forfatter og samfundsdebattør Lars Olsen, formand for Djøf, Henning Thiesen, og social- og sundhedsassistent, tillidskvinde Camilla Pedersen.

Værten er som altid chefredaktør på Netavisen Pio, Jens Jonatan Steen.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook