S er Danmarks største parti

Ny måling lavet af Norstat for Altinget viser, at Socialdemokraterne atter er Danmarks største parti.

Annonce

Det er ikke over 30 procent, som i det ”gode gamle dage”, men den socialdemokratiske selvforståelse er alligevel blevet genetableret i en eller anden form med Altingets ny undersøgelse. Den viser nemlig, at Socialdemokraterne med 23,7 procent af stemmerne har overhalet Venstre og dermed er tilbage som Danmarks største parti. Venstre får 22,7 procent.

Forskellen er dog ikke statistisk signifikant, som Altinget skriver, da usikkerheden i målingen for de to partier udgør cirka 2,1 procentpoint.

Og sammenligner man med de øvrige nye meningsmålinger, så ligner det også, at Socialdemokraternes fremgang primært sker på baggrund af, at SF går tilbage til 5,3 procent i Norstats måling. På det seneste har Pia Dyhrs tropper ellers ligget mellem syv og otte procent.

Derudover fortsætter Dansk Folkeparti med at gå frem. De ligger med 22,1 procent af stemmerne lige bagved Venstre. Det svarer til 39 mandater. 17 mere end hvad partiet har nu.

Konservative ligger stadig og ruller rundt nede på bunden af vælgernes liste. Kun 3,9 procent af danskerne vil stemme på Søren Pape og kompagni i Norstats måling. Men måske Søren Pape kan nå det, inden statsminister Helle Thorning-Schmidt trykker på valgknappen.

Danskerne skal senest stemme den 15. september 2015.


placeholder

Annonce