S-kandidat til Europa-Parlamentet trækker sig

En for tidlig fødsel af tvillinger, betyder at en socialdemokratisk kandidat til næste års valg til Europa-Parlamentet, har valgt at trække sig sig
En af Socialdemokratiets kandidater til Europa-Parlamentsvalget, Mads Hersbøll, vil alligevel ikke stå på stemmesedlen ved næste års valg. En kompliceret graviditet er kommet i vejen.

”Jeg har i dag, sammen med min kæreste, besluttet at trække mig som kandidat til det kommende Europa-Parlamentsvalg. Det har været en hård, svær og træls beslutning, men samtidig kan jeg mærke, at det fuldstændig er den rigtige beslutning,” siger han i en kommentar på Facebook.

Familie kommer først

Kæresten er nemlig gravid med tvillinger, som lægerne regner med bliver født for tidligt, og det vil kræve mere tid, end kandidaten lige havde regnet med.

Jeg havde håbet på at kunne kæmpe for et socialdemokratisk Europa

”Det var ikke det, jeg havde regnet med eller håbet på, da jeg stillede mig til rådighed. Jeg havde håbet på at kunne kæmpe for et socialdemokratisk Europa, og alle der har talt med mig ved, at jeg har glædet mig enormt over at skulle kæmpe for det, jeg tror på. Af princip vil jeg ikke gøre noget halvt, og det ville dette være. Lige nu er der nemlig en ting der er vigtigere - min lille kommende familie,” skriver han.
Partifæller viser forståelse

Mads Hersbøll var opstillet af Socialdemokratiet i Region Hovedstaden, og det er partifællerne her der nu skal beslutte, om der eventuelt skal findes en erstatning for ham, som kan nå at blive opstillet til Socialdemokratiets kongres i næste måned, hvor den endelige rækkefølge på kandidaterne skal findes.

"Vi er selvfølgelig kede af, at Mads Hersbøll bliver nødt til at trække sig på grund af familiære forhold, men vi forstår ham til fulde. Vi havde glædet os at kæmpe sammen med Mads. Heldigvis har vi stadig en stærk liste og vi bliver naturligvis 100 procent klar til Europa-Parlamentsvalget i maj," siger Jan Ankler, der er formand for Socialdemokratiet i Region Hovedstaden til Netavisen Pio.

Med Mads Hersbølls afgang, er Socialdemokratiet nede på kun otte kandidater til EP-valget. Han er nemlig den anden socialdemokratiske kandidat, der trækker sit kandidatur, efter vedkommende blev opstillet. Også Jasmine Søgaard valgte at trække sig, da hun ikke blev spidskandidat i Region Midtjylland.

Der er valg til Europa-Parlamentet den 26. maj 2019.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce