S målløs: Venstre støtter forslag om rigsret mod Mette Frederiksen

Forbløffelse i den socialdemokratiske lejr over Venstres tilslutning til borgerforslag, der ønsker en rigsretssag mod statsministeren på baggrund af mink-forløbet
Foto: regeringen.dk
Venstre støtter et borgerforslag om at indlede en rigsretssag mod statsminister Mette Frederiksen (S) på baggrund af mink-forløbet "nu", som det hedder i borgerforslaget.

I den socialdemokratiske lejr er man målløse.

"Så ramte Venstre og Jakob Ellemann et imponerende dybt lavpunkt. Hvor er det sølle. En fuldstændig useriøs omgang med rigsretten som institution. Uden noget at have det i og før den granskningskommission, der er sat i værk, stemmer man rask væk for dette makværk," skriver Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen på Twitter.

placeholder

 

Venstres gruppeformand Karsten Lauritzen (V) begrunder Venstres tilslutning til borgerforslaget med, at forslaget ikke er juridisk bindende:

"Det er ikke meget tekst, der står (I borgerforslaget, red.). Borgerforslaget fik hurtig tilslutning. Og det tror jeg, det gjorde, fordi rigtig mange mennesker blev ramt af beslutningen," siger Karsten Lauritzen under forslagets behandling i folketingssalen torsdag eftermiddag.

Karsten Lauritzen konkluderer på Venstres vegne:

Venstre kan støtte borgerforslaget, som det ligger

"Venstre kan støtte borgerforslaget, som det ligger. Det er ikke juridisk bindende, og der er nedsat en granskningskommission."

Socialdemokrater: Useriøst

Venstre står bag den granskningskommission, der skal undersøge hele mink-forløbet. På den baggrund betegner Socialdemokratiet Venstres optræden som useriøs:

"Jeg havde forstået, at Venstres ledelse havde i sinde at følge granskningsarbejdet og ikke støtte forslaget. Er det et ansvarligt parti, der vil skrotte alt det, man er blevet enige om, og så nedsætte en rigsret nu," lyder det fra Socialdemokratiets fødevareordfører, Anders Kronborg.

Socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus er om muligt endnu mere målløs: 
Jeg er målløs over, at Venstre stemmer for beslutningsforslaget

"Jeg er målløs over, at Venstre stemmer for beslutningsforslaget. Så Venstre vil stemme for, fordi det ikke er bindende? Men hvis det bliver vedtaget, så er det jo ret bindende," understreger Jeppe Bruus.

På Twitter skriver Bruus, at "Venstre er i frit fald":

"V støtter nu borgerforslag om Rigsret mod MF. Inden kommissionen er nedsat. Venstre er i frit falder i frit fald. Og endda støttet afDe Konservative. Et historisk lavpunkt for de ellers stabile partier i Folketinget." 
placeholder
 

Karsten Lauritzen afviser beskyldningen om manglende seriøsitet:

"Jeg synes ikke, det er useriøst. Det er efter grundig overvejelse, at vi har besluttet at støtte dette forslag."

Også Dansk Folkeparti, De Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige støtter lovforslaget.

Regeringens tre støttepartier De Radikale, SF og Enhedslisten slår fast, at de stemmer mod borgerforslaget. Det samme gør Socialdemokratiet. Og dermed er der flertal mod borgerforslaget.

Borgerforslaget lyder:

"Mette Frederiksen for en rigsretssag Nu. På grund af der er mange misvisende forhold der er foregået, med hensyn til forsvaret, politi og beredskabsstyrelsen, samt vognmænd og minkavlere."

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Jeg er ikke bare målløs, men dybt dybt rystet. Jeg kom tilfældigt ind på Folketinget og så den del af debatten i dag. Hvor det var Mai Mercado fra K som nærmest troede, hun var i reality show på P 3. Små fjollet og dybt anklagende med,at hun vidste, der var grundlovsbrud og hun vidste og hun vidste, men ikke med noget juridisk bevis kun mediesnak, og jeg tænkte er hun rigtig klog. Samtidg siger hun gudhjælpemig, ja Inger Støjberg sagde, hun ikke havde gjort noget galt og det troede vi i K på? Efter masser af samråd, der beviste det modsat og en kommisionsundersøgelse, der klart sagde, der var sket lovbrud, det kan man da forstå. Men her ... Der er et borgerforslag: Mette Frederiksen for en rigsret nu. slut. Færdig arbejde. Det kræver man et folketing skal forholde sig til serieøst. Og det stemmer V og K NB og DF og LA for, for der er alligevel ikke flertal, siger V, er de da helt ude i hampen. Der er nedsat en granskningskommission, med bredt flertal, der kigger på sagen og advokater osv, og så stemmer man for noget ikke seriøst, fordi det ikke er juridisk bindende. Hvad er det for en gang pladder. Hvor har deres hjerner. Minksagen var ikke køn, men nødvendig, havde lovhjemlen kommet på plads med V tilsagn som V formanden havde lovet, så havde alt været ok, nu vendte V 180 gr. dagen efter og nu når de et nyt lavpunkt. Lovhjemmel kom på plads. Men ja jeg er rystet over de gamle blå partiers adfærd her.

Jeg er bestemt ikke overrasket når det kommer fra de p.t. liberale - de er noget af det mest utroværdige, det er en side der har gennemsyret deres udsagn offentligt siden Pandemien startede!
Så kan Mette da endelig blive renset for al det skidt hun er blevet beskyldt for!
Men tænk engang vi har en liberal side i folketinget som ikke fungerer hverken moralsk eller etisk ! Skræmmende !

Jeg er bestemt ikke overrasket når det kommer fra de p.t. liberale - de er noget af det mest utroværdige, det er en side der har gennemsyret deres udsagn offentligt siden Pandemien startede!
Så kan Mette da endelig blive renset for al det skidt hun er blevet beskyldt for!
Men tænk engang vi har en liberal side i folketinget som ikke fungerer hverken moralsk eller etisk ! Skræmmende !

Egentlig burde man vel ikke være overrasket. Venstre og de borgerlige tager ikke indgåede aftaler så tungt. Kræmmer-mentaliteten har gennemsyret den blå blok. Man kan godt forstå, at de borgerlige vælgere føler sig hjemløse, og cykler rundt mellem de hovedløse blå partier.

Det var bestemt ikke alt, som var lige kønt i minkforløbet - men det var nødvendigt at få slået minken ned. Længere er den ikke. Og når alle sten er vendt, så må et samlet Folketing tage stilling til om måden det blev gjort på var så grelt, at det berettiger til en rigsretssag.

Det er jo ikke bare Venstre, det er hele den borgerlige lejr minus de radikale. De må virkelig være desperate over udsigten til yderligere et årti eller mere med en S-regering, og det kan man jo næsten heller ikke bebrejde dem - kun deres valg af modtræk som i tilfældet her.

Ja - den begrundelse for en rigsretssag er den tyndeste kop øl set i nyere tid. Man kunne lige så godt give den begrundelse, at Mette Frederiksen er dum; hende kan vi ikke lide og hun stjæler vore stemmer. Måske er tiden kommet til at afholde et hurtigt valg og få afgjort, hvad vælgerne mener og dette cirkus i børnehaveformat.

Det er ikke juridisk bindende siger den lille tidligere skatteminister,han gjorde det bestemt ikke for godt i det embede svindel og fortidelse,kom han med,men det er jo kun for sjov at vi stemmer for en rigsret mod vores modige statsminister,hvor skulle blå blok skamme sig alle sammen de tror de bestyrer en børnehave,selv om jeg tror børnehavebørnene er kloger eend alle i blå blok troede ellers Tulle have nok i svindelsagen om dem selv og Pape med Naser.Ellermand er da i frit fald håber aldrig han bliver statsminister med den lille hjerne gud forbyde det,så godt gået Mette.

Det kunne se ud til at Venstre har sendt indianerne på krigsstien - med instruks om at det er ligegyldig HVAD der råbes – bare der råbes.
Onsdag morgen var Ellen Trane Nørby, der med sine store runde øjne (der ser ud som der foregår noget aldeles utérligt foran hende) rasede over at man ét eller andet sted i landet havde holdt en skole lukket – og dét på Danmarks ’Befrielsesdag’.
Den slags beslutninger skal selvfølgelig foretages centralt.
Sagde en ordfører for Danmarks Liberale(!?) Parti

Man skal ikke smide med æbler når selv er et Skrog. Det ordsprog passer perfekt på Venstre, lad os få genoplivet Irak kommissionen og få klarlagt hvorfor vi skulle rodes ind i en krig på falsk grundlag. Eller hvad med aktier refusionen som har kostet os alle milliarder, og Troels ikke ville kontroller for ikke at ulejlige udelanske investorer. Apropo milliarder hvad så med Claus hjorts flyvende ic 4 tog (f35) som også er et tvivlsomprojekt eller hans skam klipning af skat. Jo der sgu skeletter nok at grave op.

Hvilke falsk grundlag?
Du mener Saddam Hussein levede op til hans aftale med FN?

Din wataboutisme er lidt ynkelig!

Hvilken FN aftale havde Saddam Hussein med FN.
Saddam havde kun tilkendegivet, at han ville efterleve
FN-Resolution 1441, men det fik han ikke mulighed for,
da USA med støtte fra blandt andet Danmark indledte en krig
mod Iraq på en udtalelse fra Anders Fogh Rasmussen hvor han
fra Folketingets talerstol udtalte "Saddam Hussein har
masseødelæggelses våben, det er ikke noget vi tror,
det er noget vi ved". FN våbeninspektører fandt ingen aktive
masseødelæggelses våben, men blev afbrudt i sit arbejde af den
ulovlige krig. Kofi Annan har udtalt at krigen mod Irak,
var en krig ulovlig krig, da det ikke havde sit udspring ved
en ny FN-resolution, som det ellers var vedtaget der skulle være,
ifølge FN sikkerhedsråd. Det kan du læse i "DUPI research brev
af major Peter C. Alexa udsendt november 2002".
Der står også beskrevet hvad konsekvenserne ved manglende
samarbejde fra irakisk side vil være.
Men en sådan viden har du åbenbart ikke.

Sæt dig ind i tingene Arne!
Saddam tog dybt pis på FN's udsendte!
Men fakta er ikke din stærke side!

Sæt dig ind i tingene Arne!
Saddam tog dybt pis på FN's udsendte!
Men fakta er ikke din stærke side!

IC4 blev besluttet under en Socialdemokratisk regering med Poul Nyrup Rasmussen som statsminister, og Sonja Mikkelsen hhv. Jacob Buksti som trafikministre.
"...underskrev DSB's bestyrelsesformand Knud Heinesen den 11. december 2000 efter et EU-udbud en ordre på 83 dieseltogsæt fra den italienske togproducent AnsaldoBreda ..." jvf. https://da.wikipedia.org/wiki/IC4.
Alle 4 nævnte fra liste A.

Enig! Jeg mener bare at begge handler IC4 toget og f35 kampfly er og var en katastrofe.

Det er dybt beskæmmende, at nogle folketingsmedlemmer ikke kan læse, hermed henviser jeg til, at tidligere vicedirektør i Fødevarestyrelsen og topjurist i Fødevareministeriet, Tage Siboni, overfor dagbladet Politiken har fastslået, at Regeringen havde lovhjemmel til at aflive samtlige mink i.h.t. Lov om Husdyrholds paragraf 30 stk 2.
Hele artiklen er bragt i Netavisen PIO d. 8. december 2020 kl. 13:25. Jeg vil opfordre til, at man læser artiklen, da den oplyser, at det ikke var lovstridigt, det der skete.
Jeg kunne godt tænke mig, at få oplysning om hvor mange avlere der har forsøgt, at svindle med tallene om aflivede mink, det synes jeg, at de borgerlige skulle interessere sig mere for , da det er vores skattekroner, der skal betale gildet

Netavisen Pio er et junkmedie!
Er du også QAnon tilhænger?

Det kan ikke være rigtig det du skriver, når den artikel som om
omhandler Tage Siboni, er afskrevet direkte fra Politiken.
Men jeg kan forstå at du er QAnon tilhænger, når du skriver
"Er du OGSÅ QAnon tilhænger".

Vanvittigt at støttepartierne stemte imod!
Den røde blok er åbenbart pisse ligeglade med grundloven!
Fremtiden vil dømme den socialistiske blok hårdt, i særdeleshed de unge der står tilbage med regning efter Mette Frederiksen!

Ro på lille Jens, Danmark er en retsstat, og fordi man har dummies i blå partier, som har tabt sutten, så er det ikke ensbetydende med at guillotinen tages i brug. Vi lever ikke i 1789,men 2021.Hvis vælgerne mente statsministeren havde handlet lovstridigt, så lå hun nok ikke på over de 30%. Og Mette Frederiksen står ikke og lyver,men . siger ærligt, der er begået en fejl, mht.lovhjemmel, troede det var i orden, det kan så diskuteres. Lovbrud er det ikke. Simoni siger der var hjemmel. Det må Granskningskommissionen afgøre. Og MF vidste det ikke. Venstre lovede at bakke op, og svigtede. Tænk vi er kommet så langt ud i hampen, at intet er for lavt og for dumt for de blå. Må de forblive ude de næste 20år.r

Målløse. De ser altså intet mål. Og det er Socialdemokraterne sikkert fælles med forslagsstillerne om.
Det er svært at se målet!
Sygeplejerskerne kunne heller ikke se målet. De forblev også målløse, da de skulle sætte kryds ved det socialdemokratiske overenskomsttilbud.. De kunne ikke se målet. Og målløse stemte flertallet nej.
I årevis havde de fået ørerne tudet fulde af at samfundet ikke havde råd. Der var andre mål end deres lønvilkår og arbejdsbyrde der skulle i mål først.
Så kom pandemien. Og sygehusvæsenet skulle bestå sin trykprøve. Det gik forholdsvis fint, blandt andet fordi danske socialdemokrater er verdensførende i forhold til tidligere svenske, som i dag står målløse hinsidan.
Pludselig kom minksituationen og truede, som var det et falleret og nedslidt sundhedsvæsen der kunne vælte det socialdemokratiske redningsprojekt.
Landets læger og sygeplejersker så målløse til hvordan nitten milliarder med et snuptag kunne hives frem af lånevennerne i A-plus, plus, plus-miljøet.
Målløse stod sundhedspersonalet over hele landet!
En statsleder havde reddet dem fra italienske tilstande! Billederne sidder stadig på nethinden, som statsminister Mette Frederiksen så billedligt udtrykte det.
Det danske sygehusvæsen havde frygtet det værste efter årtiers hærgen med borgerlige nedskæringer fra forskelligt hold.
Endelig en medsøster der forstod dem. 19 milliarder med et fingerknips. Sikke en statsminister!
De var målløse! Og er fortsat målløse!
Men målløsheden er blevet erstattet af et lille håb. Et håb om fremtiden. At sygehusvæsenet forstærker sig med medarbejdere der til næste sygdomskrise står parate til at modtage fremtidens patienter. Det fortjener de. Det fortjener Danmark! Det ville være at sætte nye mål. Mål for fremtidens sygehusvæsen, så fremtidens politikere ikke endnu en gang behøver at gå i panik-mode, fordi “sygehusvæsenets medarbejdere klarer det nok ikke”. De borgerlige har i årevis kørt dem i knæ.
Rettidig omhu!
Det som pandemichefen Tegnell manglede i Sverige. Løstansatte indvandrere der styrede ældresektor, sygehusvæsenet i storbyerne med lavtlønsindkomster, som bevirkede at alt for mange sundhedsmedarbejdere bor alt for trangt.
Sundhedspersonalet i Danmark har fået et lille håb. Et håb der tændtes da Mette Frederiksen brugte 19 milliarder på at redde Danmark fra smitten. Milliarder der normalt bruges i et velforberedt sundhedsvæsen.
Målet er klart for nejstemmerne til overenskomstforslaget. Nu gælder det forberedelsen til næste sygdomsbølge hvad end fremtiden byder. Rettidig omhu fra en hel sektor, der ved hvor skoen trykker. Hvor danskernes tryghed ligger. I hænderne på et velfungerende sundhedsvæsen. Det som svenskerne mangler. De kæmper i dag med det næststørste smittetryk i Europa.
Mette Frederiksen praler af at vi klarede pandemien langt bedre end mange andre lande. Målløse er de stadig i Sverige. Men ingen svensker vil indrømme det!
I Danmark blev vi reddet af danskernes faste personale i sygehusvæsenet, af danskernes tro på sygehusvæsenet, af danskernes fælles indsats ledet af dygtige sundhedschefer. I det hele taget af vores høje sundhedsmoral, som landets sundhedsvæsen så pædagogisk har overført til almindelige danskere. Ja, vi ved at vi ikke skal ryge, drikke og feste. Men når det brænder på står vi sammen. Fordi vi fortsat er en lille nation med fælles traditioner. De dumsmarte danskere, som vores dronning elsker af et godt hjerte.
Og nu siger dronningen: “Fru Frederiksen! De der mink, var det nu også nødvendigt? Jeg behøvede faktisk en ny til den åbne karet. Vejret er nu noget omskifteligt i lille Danmark. Og forresten! Skulle De ikke snart skabe lidt bedre tid til sygehuspersonalet. De er altid overordentligt venlige. Men jeg hører at de nu vil strejke? Kan det være rigtigt? Hvad har De gjort forkert fru Frederiksen. De plejer da nok at have styr på tingene?”
Hvornår Mette Frederiksens handlekraft får betydning for sundhedsvæsenet som ene og alene har været forudsætningen for at Danmark har klaret sig så flot igennem pandemien, står hen i det uvisse.
Med hendes handlekraft sætter hun sig som under mlnksagen forrest i kareten, tager tømmerne og styrer landet uden om en strejke.

Det fortjener sygehuspersonalet. Det fortjener Danmark!
Ellers har de 19 milliarder på minksagen været forgæves!
Og så mister selv de røde tålmodigheden.

Sverige er skrækeksemplet . Et sygehusvæsen i knæ kræver sine døde. I Sverige 13.500 imod Danmarks 500.
Rettidig omhu!
Få den aftale i hus i morgen.
Og statsministeren blev kendt som den første statsminister der ikke gjorde grin med lønmodtagerne ved at lade dem løbe linen ud, hvorefter de spises af med et dårligt folketingsvedtaget indgreb.
Sygeplejerskerne venter. Danmark venter. Verden venter!
En statsminister der gik foran og viste USA vejen.
Et sundhedsvæsen i top. Medarbejdere der strømmer til. Noget at være stolte af!
Mette Mink ville hurtigt være glemt!
SundhedsFrederiksen vil blive verdensberømt!
19 milliarder over fem år. Vi er rustet til tænderne imod den næste pandemi.
Og den kommer før end du tror!
Venstrefløjen priser fortsat globaliseringen!
Målløse står de fattige tilbage imens passagerer med coronapas flyver ud i den store verden for at hente nye vira.
Målløse står sygeplejerskerne og frygter ensomme den næste pandemi.
Nu skal der festes igen!
Sygeplejerskerne kan kæmpe deres egen kamp!
That’s the name og the game! Den danske model!

Eller et borgerforslag? Giv så de sygeplejersker hvad de fortjener! 19 milliarder!
De reddede Danmark!
Ikke minken.
Ret skal være ret! Vi venter blot på Socialdemokraterne!
Tænk hvis de havde agt som de har magt.
I Sverige løber underbetalte løsansatte indvandtere rundt og forsøger at redde Sverige.
I Danmark kan vi være stolte af de danske sygeplejersker og velvalgte politikere, der har målet for øje: At være til stede når det gælder. Tanken rettet mod mål, øjet rettet mod bolden.
Den nye danske model! Go for it Mette!

Venstre er rådvilde pt. de ved ikke hvad fod de skal stå på, uanset om det er Karsten Lauritzen, eller Sophie Løhde

Det sejler totalt i Venstre...

Bekymrende at folketingsmedlemmer udnævner sig selv til dommere og afsiger dom før sagen er belyst og den/de anklagede har udtalt sig til anklageskriftet.

Annonce