S: ”No go” til at udhule SU’en

Den socialdemokratiske gruppeformand Henrik Sass Larsen afviser, at partiet vil være med til udhule SU’en. Han opfordrer i stedet til stolthed over det frihedsskabende uddannelsessystem, som er opbygget i Danmark.
Inden for de næste uger fremlægger regeringen sit bud på en 2025-plan. Regeringen ønsker her blandt andet at sænke topskatten. Det har længe svirret med rygter om, at regeringen for at finansiere den lavere topskat vil spille ud med nedskæringer på SU’en på de videregående uddannelser.

Der har blandt andet været spekuleret i, at regeringen helt vil afskaffe SU’en på kandidatuddannelserne, så de studerende fremover vil skulle gældsætte sig gennem SU-lån for at klare sig økonomisk under studierne. Men socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen melder nu klart ud, at Socialdemokraterne er modstandere af at tage penge fra studerende for at give til samfundets rigeste:

”Jeg er så gammel, at jeg kan huske dengang, folk kom ud med en kæmpestor gæld, når de var færdige. Det afholdt jo faktisk mange fra at tage en uddannelse, fordi folk blev virkelig skræmte af det. Der skal vi aldrig hen igen. Bernie Sanders render rundt i USA og mobiliserer millioner af mennesker ved netop at pege på det danske uddannelsessystem. Til fordel for hvad er det så lige, jeg skal nedlægge en så fremragende ordning? For en marginalskattelettelse? No go – som i no go!”, lyder det bestemt fra Henrik Sass Larsen til Netavisen Pio.

Man burde være pærestolt, af, at man har et så frihedsskabende uddannelsessystem som vi har i Danmark

Ifølge Henrik Sass Larsen er SU’en en af de vigtigste elementer i at sikre et uddannelsessystem, hvor det er den enkeltes egen indsats som er afgørende for resultatet, og ikke den sociale baggrund hos de studerende. Frem for at begynde at afmontere de enkelte dele opfordrer Henrik Sass regeringen til at være stolte over det danske uddannelsessystem:

”Man burde være pærestolt, af, at man har et så frihedsskabende uddannelsessystem som vi har i Danmark i øjeblikket. Det er ikke kun de allerdygtigste som får lov til at studere, men alle som har lyst til at tage sig sammen. Hvorfor i alverden skulle vi nedlægge det?”, spørger han undrende.

Både Liberal Alliance og Konservative er parate til nedskæringer på SU’en, mens De Radikale og indtil videre også Dansk Folkeparti har markeret sig som modstandere.


Kommentarer fra Facebook