S-ordfører om kritik fra Venstre: “Helt skævt”

Venstre kritiserer Socialdemokratiet for “mange skattestigninger”. Partiet har selv stemt for næsten en tredjedel af stigningerne.
Foto: Socialdemokratiet
Christian Rabjerg Madsen (S), folketingsmedlem og finansordfører
Venstre retter kritik mod Socialdemokratiets “mange skattestigninger”.

Det fremgår af en tekst på Venstres hjemmeside med overskriften “Fakta: Her er Socialdemokratiets mange skattestigninger”.

De to tidligere V-ministre Eva Kjer Hansen og Troels Lund Poulsen har bedt finansminister Nicolai Wammen (S) om at opgøre alle skatte- og afgiftsinitiativer samt fiskale gebyrer siden folketingsvalget i 2019.

Af opgørelsen fremgår det, at der siden valget er aftalt 39 skatte- og afgiftsinitiativer samt fiskale gebyrer.

På den baggrund kritiserer Venstre S-regeringen for at hæve skatte og afgifter med et milliardbeløb:  

Hævet skatter og afgifter med mange milliarder

“Socialdemokratiet lovede inden valget, at deres skattestigninger kun ville ramme 5 pct. af danskere. Og i foråret 2020 lovede statsministeren, at regeringen ikke ville sætte skatten op. Alligevel har den socialdemokratiske regering, siden den trådte til, hævet skatter og afgifter med mange milliarder,” skriver Venstre på partiets hjemmeside.

Nederst i teksten fremgår det, at Venstre “har stemt for en mindre del af skattestramningerne, som er inden for Venstres skattestop”.

Har selv stemt for 12 ud af 39 stigninger

Skatteminister Morten Bødskov (S) har på efterspørgsel fra finansordfører Christian Rabjerg Madsen (S) udarbejdet en oversigt over hvilke partier, der har stemt for de 39 skattestigninger.  

Af oversigten fremgår det, at Venstre har stemt for 12 ud af de 39 skattestigninger, hvilket svarer til næsten en tredjedel.

Christian Rabjerg Madsen mener derfor ikke, at det er retvisende, når Venstre på sin parti-side oplyser kun at have “stemt for en mindre del af skattestramningerne”.

“Det er helt skævt, og jeg kan slet ikke forstå, at Venstre bringer det som en slags afsløring. Vi (Socialdemokratiet, red.) står fuldt og helt på mål for de prioriteringer, som vi har lavet,” siger Christian Rabjerg Madsen til Netavisen Pio og uddyber:

Jeg kan slet ikke forstå, at Venstre bringer det som en slags afsløring

“En af prioriteringerne er yderligere afgift på engangsplastik, så vi har mulighed for at gøre noget for vores natur og miljø. En anden prioritering er dyrere cigaretter, så færre unge starter med at ryge. Et sidste eksempel er, at vi beder bankerne om et større samfundsbidrag, så vi har mulighed for at give nedslidte en tidligere tilbagetrækning. Det er i øvrigt prioriteringer, som vi gik til valg på.”

Burde være stolte i stedet

Ifølge S-ordføreren burde Venstre i stedet være stolte af, at de har haft modet til at tage ansvar.

Venstre gør sig selv mindre, end de er

“Vi har lavet nogle fornuftige resultater hen over midten, og politik er at prioritere. Venstre gør sig selv mindre, end de er. Det er fornuftigt af Venstre, at de har taget ansvar i de tilfælde, hvor de har gjort det. Danskerne forventer nok også, at de store politiske partier er klar til at indgå nogle kompromisser i forhold til at skabe de forandringer, som man har stillet danskerne i udsigt i forbindelse med valgkampen,” lyder det fra Christian Rabjerg Madsen.
 

Netavisen Pio afventer en kommentar fra Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen, samt Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Politikerne beder bankerne om et større samfundsbidrag.
Hvordan sikrer politikerne sig, at vi almindelige lønslaver og bankkunder IKKE kommer til at betale for det større samfundsbidrag gennem større gebyrer?
Hvilke konkret vedtagne lovforslag forhindrer bankerne i at sende regningen videre?

Visse banker opkræver allerede abonnement for overhovedet at være kunde; min bank opkræver 50 kr. pr. måned. Dybt greb i lommen for en folkepensionist. Vi er oven i købet ægtepar med samme bank, d.v.s. 100 kr. pr. måned - i alt 1200 kr. om året. Det er barske løjer.

Lisbeth Glud skift bank.Jeg har COOP Bank og betaler kr. 60.- i kvartalet. Vh Susanna

Annonce