S-politiker om gravid partifælle: ”En tragedie af shakespeareske dimensioner”

Socialdemokratisk lokalpolitiker og folketingskandidat angriber partifælle for at være blevet gravid med anonym donor.
Ulykkeligt, selvcentreret og egoistisk. Det er nogle af de ord, som en socialdemokratisk folketingskandidat, Simon Simonsen, sætter på nyheden om, at Roskildes socialdemokratiske borgmester, Joy Mogensen, er blevet gravid efter kunstig befrugtning med en anonym sæddonor.

Og det får nu flere af folketingskandidatens partifæller til at tage utvetydigt afstand fra partifællen.

Søndag offentliggjorde den 38-årige Joy Mogensen, at hun er gravid og at det var sket med kunstig befrugtning fra en anonym donor.

”Jeg er blevet gravid med en anonym donor, og har oplevet et på alle måder utroligt empatisk fertilitetsforløb (trods drøje dage og tusind tårer) på Odense Universitetshospital, og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at mit skønne, mangfoldige, nysgerrige, empatiske og aktive hjemsted, Roskilde, sagtens kan rumme en solo-mor-borgmester,” skrev den vordende mor i en besked på Facebook.

En tragedie af shakespeareske dimensioner

En der ikke kunne rumme beskeden, var partifællen Simon Simonsen, der udover at være medlem af borgerrepræsentationen i København, også er partiets folketingskandidat i Københavns Storkreds.

”Ulykkeligt at vi er blevet så selvcentrerede og egoistiske. At blive aleneforældre er et blevet personligt frigørelsesprojekt, der handler om selvrealisering frem for at forsøge at komme hinanden mere ved, satse mere på familielivet og ad den vej skabe en familie,” skriver han i en kommentar på Facebook til nyheden, og fortsætter:

”Flere og flere kvinder bliver soloforældre og det er en tragedie af shakespeareske dimensioner når der samtidigt er ca. 500.000 skønne og vidunderlige mænd der er barnløse og det tal er stigende. Indtil for 30-40 år siden var en af disse mænd blevet mand til Joy i artiklen og far til Joys barn,” skriver han og stiller spørgsmål ved om hvad der vil ske med barnet, hvis f.eks. borgmesteren bliver syg.

Han slutter indlægget med at skrive, at han ikke vil dømme hende ”men hjælpe hende og de mange, mange andre kvinder og mænd som ofte ender som barnløse, alene og i umulige valg.”.

Socialdemokrater: Helt uacceptabelt og middelalderligt

Indlægget fra Simon Simonsen fik en særdeles hård modtagelse på Facebook, ikke mindst fra en lang række fremtrædende socialdemokrater, som i kommentarerne til opslaget entydigt tog afstand fra udtalelserne fra deres partifælle.

”Som gruppeformand for Socialdemokratiet i BR tager jeg skarpt afstand fra det her opslag. Sådan behandler vi ikke hinanden, og jeg vil kraftigt opfordre til, at det bliver taget ned,” skriver partiets gruppeformand i København, Lars Weiss.

Også fra Christiansborg var der flere vrede kommentarer.

”Kaldte du seriøst lige Joy Mogensen for ‘selvcentreret og egoistisk’? Meget vildt og helt uacceptabelt at stille sig til dommer på den måde,” skriver socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil.

”Jeg er ærlig talt rystet. Som socialdemokrat, som kvinde, som medmenneske er jeg nød til at sige, at sådan nogle middelalderlige synspunkter ikke mod en kvinde er fuldkommen uhørte og langt over grænsen,” skriver folketingsmedlem Yildiz Akdogan, der ligesom Simon Simonsen er opstillet i København.

”Ualmindeligt usocialdemokratisk og ukammeratligt opslag,” folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen.

En af partiets borgmestre skriver, at hun bliver flov, når hun læser Simon Simonsens opslag.

”Det var dog det laveste af det laveste at skrive sådan. Joy bliver en fantastisk mor, som mange andre enlige forældre før hende. Heldigvis bor vi i en verden og et land, hvor det kan lade sig gøre, at give et trygt, dejligt liv fyldt med kærlighed til et barn, selvom man kun er én forælder. Jeg glæder mig ufatteligt meget på Joys vegne, men bliver flov, når jeg læser et opslag som dit,” lyder det fra Marie Stærke, der er socialdemokratisk borgmester i Køge.

Ovenpå kritikken har Simon Simonsen skrevet et nyt opslag på Facebook, hvor han fastholder kritikken af Joy, og afviser de kritiske partifællers kommentarer.

"Mit opslag om enlige mødre, der fravælger fædre på deres ufødte barns vegne, har affødt en strøm af både positive og negative reaktioner på Facebook. Det hilser jeg velkomment. Hvad jeg imidlertid ikke hilser velkomment, er den strøm af ikke-offentlige henvendelser fra partikammerater på flere niveauer i partiet, som forsøger at presse mig til at tage mit opslag ned.

Jeg har givet dem følgende svar: “Jeg er klar over, at dette er en vigtig sag, men jeg har ikke tænkt mig at tage mit opslag ned fra Facebook. Emnet ligger mig enormt meget på sinde. Sagen handler for mig ikke om Joy, men om hendes og alle de andre børn, der skal leve et helt liv uden en far," skriver han.

Netavisen Pio har forsøgt at få en kommentar fra Simon Simonsens kredsformand.

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Tillykke Joy.
Skam dig Simon. Du kan da ikke være socialdemokrat med den indstilling

Der kan kun være en kommentar til Simon Simonsens udgydelser - STEM PÅ EN ANDEN !!!!

Jorden kalder Simon: Vi befinder os i det 21. århundrede. Væn dig til det.

For mange er det "en guds gave" at blive forældre. For mange børn er det "en guds gave" at kende deres forældre. Til lykke til Joy. Må den anonyme donor have efterladt et donornummer, så barnet, om ønsket, kan finde sit ophav.

Annonce