S-politikere ser rødt: “Personlig hetz mod kulturministeren”

En forfatters kritik af kulturministeren får flere socialdemokrater til at beskylde Berlingske for “personlig hetz” og “karaktermord”. Avisen afviser beskyldningerne
"Jeg er løbet tør for overskud," lyder det fra Joy Mogensen (S). Hun stopper som kultur- og kirkeminister.
Et interview med en forfatter har fået en lang række socialdemokratiske politikere op i det røde felt.

“Efter jeg så Joy Mogensens bolig til salg på nettet, tænkte jeg, at hun måske ikke burde være med til at bestemme, hvad der er vigtigt, for at vi bliver klogere på, hvem vi er.” 

Det siger forfatter Christina Hagens i et interview i Berlingske.

Et interview, som mildest talt ikke falder i god jord hos Socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær.

“Helt ærligt Berlingske, er det virkelig hvad kulturjournalistikken kan frembringe? Shit hvor er det ringe. “Jeg så ministerens bolig til salg” - er det virkelig et niveau for den offentlige samtale vi ønsker?” lyder det fra Kasper Sand Kjær på Twitter.

 

placeholder

 

Joy Mogensen selv giver også svar på tiltale og sender kritikken direkte tilbage til forfatteren.

Så har jeg i det mindste så meget dannelse, at jeg ikke bruger min offentlige stemme til at dømme folk ude

“Uanset hvad man måtte mene om min indretningsstil, så har jeg i det mindste så meget dannelse, at jeg ikke bruger min offentlige stemme til at dømme folk ude, fordi de ikke har samme smag som mig,” skriver kulturministeren på Facebook.

 

placeholder
 

 

“Det ville være fint med politikere, der rent faktisk interesserede sig for kunst”

Indlægget om Christina Hagen er en del af Berlingskes serie “Mit kulturliv”, hvor avisen stiller en række faste spørgsmål til nogle af landets mest markante kulturprofilers holdninger og deres kulturforbrug.

“Kulturen er vel så lavt prioriteret, fordi de politikere, der sidder med kuglepennene, i deres private liv simpelthen ikke interesserer sig for den. Jeg synes, det er fint, at Joy Mogensen lytter til Absolute Music – det gør jeg også selv.” 

Det er ikke sikkert, at man skal være med til at bestemme, hvad der er vigtigt for, at vi bliver klogere på, hvem vi er

“Men jeg så engang hendes bolig til salg hos en ejendomsmægler og tænkte, at hvis man indretter sit hjem sådan, så er man nok et sødt menneske med sans for hygge, men det er ikke sikkert, at man skal være med til at bestemme, hvad der er vigtigt for, at vi bliver klogere på, hvem vi er. Det ville være fint med politikere, der rent faktisk interesserede sig for kunst,” mener Christina Hagen.

S-ordfører: “Fuldstændig tømt for indhold”

Berlingskes interview med Christina Hagen er “fuldstændig tømt for indhold”, mener Kasper Sand Kjær, som har svært ved at forstå, hvordan det overhovedet kan være relevant i den kulturpolitiske debat.

“Det bliver nogle intetsigende floskler om anerkendelse af kunst og kultur. Det er fint nok, at forfattere blander sig i debatten. Det skal de bare gøre, men hvis man træder ind i arenaen, så er man også nødt til at levere andet end bare floskler,” siger han til Netavisen Pio og fortsætter:

Hvordan kan det overhovedet være en avis som Berlingske værdigt

“Problemet er egentlig Berlingske, som finder det væsentligt at videregive både noget vrøvl, men også en totalt underlødig, personlig kritik. Hvordan kan det overhovedet være en avis som Berlingske værdigt, at en ministers politik måles på, hvordan vedkommende bor?”

“Et karaktermord”

Også Socialdemokratiets børne- og undervisningsordfører, Jens Joel, tordner mod Berlingske indlæg med Christina Hagens kritik af kulturministeren.

“Kulturministeren ‘bor ikke fint (eller vildt??) nok’ til at være med til at bestemme ‘hvordan vi bliver klogere på os selv’. Der er simpelthen ingen nedre grænse for hvad der kan bruges hvis man ønsker et karaktermord. Nu rulles kanonerne fra boligsiden frem,” skriver Jens Joel på Twitter.

Nu rulles kanonerne fra boligsiden frem

 

placeholder
 

 

I forhold til, om der er tale om “et karaktermord”, som Jens Joel omtaler det, siger Kasper Sand Kjær:

Hvor man går meget efter hendes person

“Det bygger ovenpå - hvad vi har set særligt fra Berlingske Tidendes hånd - en meget personlig hetz mod kulturministeren, hvor man går meget efter hendes person og gør hendes smag til et spørgsmål om, hvorvidt hun er en dygtig minister, og det er jo fuldstændig absurd.”

Afviser beskyldningerne

Berlingske afviser, at der er tale om “personlig hetz” og “karaktermord”:

“Jeg kan officielt afkræfte, at interviewet med Hagen på nogen måde skal ses som et bevidst forsøg på at bedrive karaktermord på Joy Mogensen,” skriver litteraturredaktør på Berlingske, Søren Jacobsen Damm, i et skriftligt svar til Netavisen Pio.

Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, skriver i en sms til Netavisen Pio, at det ifølge ham er "langt ude at portrættere dette som en Berlingske-hetz, eller at Berlingske skulle gøre ministerens smag afgørende for hendes dygtighed som minister".

"Kasper Sand Kjær og andre socialdemokrater må tage den med Christina Hagen. Berlingskes lod og del i dette er at citere Hagen for hendes holdninger. Det er Christina Hagen, der mener noget her, og det er Christina Hagen, man må adressere, hvis man finder hendes mening kritisabel," skriver Tom Jensen videre.

 

Opdateret 14:52 med kommentarer fra Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Jeg skriver det endnu engang, selv om det nok er lidt trivielt. Berlingske og BT samt deres øvrige tryksager, er IKKE længere nyhedsformidlere. De har reduceret sig selv til borgerlige parti-tryksager, hvis eneste opgave er at svine politiske modstandere og promovere den borgerlige politik.
Og det skal man IKKE have statsstøtte til.

Ja bare se BTs daglige leder. Det eneste nye er datoen. Der går ikke en dag uden at Mette Frederiksen skal rakkes ned !

Sådan er det når man er udulig som minister Ib!

https://m.facebook.com/astrid.krag/posts/889396654576576

Bare spørg Astrid Krag den usympatiske kælling!

Berlingske er regeringens modstander nr. 1, de minder efterhånden mere og mere om sladderpressen i England. Alt hvad der kan findes af huller i osten, hår i suppen slås op med store sorte og blå overskrifter, ikke altid i overensstemmelse med indholdet i artiklen. At den forfatter, for mig ukendt, chikanerer Joy Mogensens bolig, viser kun en skamløshed og uforskammethed, der er grænseoverskridende. Og pinligt Berlingske lægger plads til sådan vås.

https://m.facebook.com/astrid.krag/posts/889396654576576

Hold nu op Helle Joy Mogensen er bare dårlig til hendes arbejde, og må selvfølgelig stå på mål for konsekvenserne!
Bare spørg Astrid Krag eller andre af de dobbeltmoralske socialdemokrater der er ved at splitte befolkningen!

Christina Hagen tilhører nok kultureliten, eller håber med en sådan udtalelse at komme til det .

Forfatteren er måske ligefrem en 'kunstner'.

Hvad er det HUN bidrager med som vi/Danmark skal leve af i morgen???

Annonce