S-profil: Kontrol med asylansøgere skal styrkes

Bedre kontrol med asylansøgere i Danmark vil frigive penge til at hjælpe flere i nærområderne, mener S-ordfører Rasmus Stoklund.
Foto: Socialdemokratiet
Rasmus Stoklund (S), udlændinge- og integrationsordfører
Når asylansøgere kommer til Danmark, bruger vi mange ressourcer på at undersøge, om de rent faktisk er dem, som de udgiver sig for at være. Desværre er der mange, som forsøger sig med en falsk identitet, og derfor vil Danmark nu indlede forhandlinger med USA om at få adgang til den amerikanske immigrationsdatabase IDENT.

Databasen indeholder mere end 260 millioner fingeraftryk af udlændinge, som har været i kontakt med de amerikanske udlændingemyndigheder.

Et vigtigt skridt i retning mod at sikre mere retfærdighed i et dysfunktionelt asylsystem

I dag bruger vi i Danmark alt for mange skattekroner på migranter, der forsøger at blive anerkendt som flygtninge på et falskt grundlag. Med adgangen til IDENT vil vi kunne sikre, at flere af de penge, vi afsætter til at hjælpe folk i nød, går til reelle flygtninge.

Når vi huser 10.000 asylansøgere i Danmark, hvoraf halvdelen viser sig ikke at have et asylgrundlag, så kunne man for de samme penge have drevet hele Kenyas flygtningeprogram, som hjælper cirka 600.000 af de mest udsatte flygtninge i verden.

Adgangen til den amerikanske database med fingeraftryk er et vigtigt skridt i retning mod at sikre mere retfærdighed i et dysfunktionelt asylsystem, som er præget af uretfærdighed, og som primært tilgodeser pengestærke asylansøgere, der har råd til at betale store summer til skruppelløse menneskesmuglere.

Rasmus Stoklund er medlem af Folketinget og politisk ordfører for Socialdemokratiet.


placeholder

Annonce