Som Mette Frederiksen siger, så kommer alting med en pris
“Som Mette Frederiksen siger, så kommer alting med en pris. Jeg synes, det er dårligt håndværk. Jeg synes, man skulle have forsøgt at lave en trepartsaftale og orienteret fagbevægelsen,” siger Bjarne Laustsen til onlinemediet, Frederikshavner Kanalen.
Kritikken falder i forbindelse med, at lokale medlemmer af Dansk Metal på grund af store bededags-indgrebet har udfyldt en blanket om, at de ønsker at stoppe med at betale støtte til Socialdemokratiet via deres kontingent til fagforbundet Dansk Metal.
I den forbindelse siger Laustsen uddybende til mediet, at han er ked, at der aktuelt er en dårlig stemning mellem Socialdemokratiet og fagbevægelsen, og at han håber at tilliden kan blive genoprettet.
Konkret mener Laustsen, at tilliden måske kunne genoprettes, hvis man gav fagbevægelsen indflydelse på hvordan tilbagetrækningsordningerne kommer til at se ud. Laustsen henviser her til, at SVM-regeringen har bebudet, at den ønsker at afskaffe den ellers populære seks-årige seniorpensionsordning. For til gengæld at forbedre den tre-årige Arne-pension.
Bjarne Laustsen ønsker ikke at uddybe sin kritik over for Netavisen Pio:
“Jeg har sagt, hvad der skal siges, dér. Jeg har ikke behov for at sige mere, end hvad jeg allerede har sagt.”
Den lokale formand for kreds-fællesledelsen i Socialdemokratiet i Frederikshavn Kommune, Danni Nikolajsen, udtrykte i sidste uge også kritik af store bededags-indgrebet:
Mit ønske havde været, at man lavede en trepartsforhandling
“Mit ønske havde været, at man lavede en trepartsforhandling. Det havde nok været en god ide at tage arbejdsmarkedets parter med ind over. De vil have nogle andre inputs til at finde penge og arbejdskraft. Er det så opkvalificering eller hvordan og hvorledes? Det er de bedst til at vurdere,” udtalte Nikolajsen til Frederikshavner Kanalen.
I samme interview understregede Nikolajsen, at Frederikshavn er en arbejderby, og at det giver Socialdemokratiet i byen en særlig tilgang til tingene:
“Det er jo klart, at vi har en tilgang heroppe, der gør, at vi måske ikke synes, det er det kønneste forløb.”
Et flertal bestående af regeringspartierne Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne samt De Radikale vedtog sidst i februar at afskaffe store bededag som fridag fra næste år.
Finansministeriet vurderer, at sløjfningen af en fridag vil tilføre statskassen godt tre milliarder kroner - og tilføre arbejdsmarkedet omkring 8.500 fuldtidspersoner.
Store dele af fagbevægelsen er stærkt utilfredse med regerings-indgrebet, som man betegner som et uset indgreb i den danske model.
Kommentarer
SVM-regeringen kan være glad for at den ikke regerer over franskmændene, kun over vi magelige danskere. Vi sætter ikke gaderne i brand, og vi (bortset fra den yderste venstrefløj) tæsker heller ikke løs på menige betjente.
Men afskaffelsen af store bededag var en svinestreg af de helt slemme, og jeg vil bestemt opfordre til at de tre partier aldrig mere skal få så meget som én stemme mere.
Næste slemme eller endnu værre svinestreg kommer allerede til maj når regeringen - tys-tys, for vi skal helst ikke opdage det - vil overlade alt for meget suverænitet til slyngelorganisationen WHO, hvis hovedsponsor er Bill Gates!
Det er kun begyndelsen på genindførelsen af livegenskabet.
Jeg giver ikke ret meget for Bjarne Laustsens kritik.
Han har selvfølgelig set de seneste meningsmålinger, hvor mandatet måske hænger i en tynd tråd, og nu skal der vaskes hænder.
Hvor var hans kritik FØR afstemningen ?
I det mindste har Bjarne været på det private arbejdsmarked,han bør arbejde for Mette Frederiksen ekskluderes af partiet.
Laustsens kritik er velanbragt. Det var en kæmpefejl at undlade en drøftelse med arbejdsmarkedets parter om bededagsseancen. Og ikke nok med det. Et regeringsforslag om en ny tilbagetrækningsreform, Arne +, bliver af socialdemokratiske folketingsmedlemmer/ministre fremstillet som en forbedring for dem som har været lang tid på arbejdsmarkedet. Mage til akademisk vås skal man lede længe efter. Mit socialdemokratiske DNA har fået nogle gevaldige skrammer og har derfor givet kritikken en tak mere end Laustsen og udmeldt mig af socialdemokratiet.
Jeg giver ikke meget for Bjarne Laustens kritik for måden afskaffelse af store bededag foregik på, hvis kritikken er ærlig ment, burde han jo ikke havde stemt for afskaffelse af store bededag, som han og alle øvrige socialdemokrater i folketinget gjorde, men havde stemt imod afskaffelsen. Det blev jo heldigvis afsløret fordi det blev krævet af oppositionspartierne, minus de konservative. Den eneste fra regeringspartierne, som ikke stemte for, var Lars Løkke Rasmussen fordi han var bortrejst og blev "klearet" af de konservative.
Efter minus de konservative skulle der havde stået, at alle folketingsmedlemmerne skulle være til stede i salen for at afgive stemme.
Kritikken kommer lidt sent hvorfor ikke før forslaget var vedtaget, i det hele taget savner jeg en generel kritik eller kommentarer fra tillidsmændene når der bliver foreslået eller vedtaget upopulære forslag i stedet for at de alle klapper i hænderne.