Annonce

S-profil: R samarbejder gerne med DF om forringelse af dagpenge og efterløn

Socialdemokratiet kritiserer de radikale for at køre med dobbeltstandarder - de radikales gruppenæstformand afviser kritikken og kalder S for et magtparti
Det socialdemokratiske folketingsmedlem Peter Hummelgaard (S) kritiserer de radikale for at køre med dobbelte standarder i forhold til Dansk Folkeparti:

”Vi er oppe på en 15-16 ultimative krav fra Morten Østergaard og de radikale. De handler alle om, at Socialdemokratiet – og for den sags skyld også dansk politik – skal løsrives fra Dansk Folkepartis indflydelse. Men er der nogen, der har haft gavn af Dansk Folkepartis indflydelse, så er det da de radikale,” siger Peter Hummelgaard til Netavisen Pio.

er der nogen, der har haft gavn af Dansk Folkepartis indflydelse, så er det da de radikale

Hummelgaard henviser blandt andet til, at de radikale i forlig med Dansk Folkeparti var med til at udfase efterlønnen og sætte dagpengeperioden ned fra fire til to år:

”Det var sammen med Dansk Folkeparti, at de radikale i sin tid medvirkede til at udfase efterlønnen. Det var sammen med DF, at de radikale forringede dagpengene. Og det er også nu de radikale – sammen med DF – sidder og forhandler om, hvordan man bedst muligt undgår, at der bliver en rettighedsbaseret tilbagetrækningsmulighed fra arbejdsmarkedet for dem, der er slidt ned,” siger Hummelgaard og konkluderer:

”De radikale kører efter min mening med dobbelte standarder, når det gælder Dansk Folkeparti. De radikale må gerne samarbejde med DF, men Socialdemokratiet må ikke."

R: S jagter magten for enhver pris med DF

De radikales næstgruppeformand, Sofie Carsten Nielsen, afviser over for Netavisen Pio kategorisk kritikken:

”Vi går efter at skabe resultater, når det er politik, vi kan bakke op om. Forskellen er, at Socialdemokratiet jagter magten for enhver pris med Dansk Folkeparti og har smidt værdierne over bord,” skriver Sofie Carsten Nielsen i et mail-svar, der fortsætter:

Socialdemokratiet jagter magten for enhver pris med Dansk Folkeparti

”Konsekvenserne er, at Socialdemokratiet nu er inspiration for de Sande Finner med nej’et til kvoteflygtninge. Socialdemokratiet lader i magtjagten 69 børn som Mint blive skilt fra deres familier, stemmer en umenneskelig lav integrationsydelse igennem, og er ligeglade med, hvem, der skal skabe tryghed for vores ældrepleje, når 10.000 af FOA’s medlemmer på midlertidigt ophold får at vide, af Mette Frederiksen, Kristian Thulesen Dahl og Lars Løkke, at de er uønskede. Det er Socialdemokratiets valg om de hellere vil mere af det med Dansk Folkeparti – eller om de vil et grønnere, friere og stærkere Danmark med os.”

Radikale krav til S-ledet regering

De radikale har stillet en række krav for at kunne bakke op om en kommende S-ledet regering.

Først og fremmest kræver de radikale ”at der opnås enighed om en politisk aftale, der udstikker en ny retning for Danmark. En ny regering skal være uafhængig af Dansk Folkepartis politik.”

De radikale efterspørger ”retningen på fem konkrete politikområder”.

De fem politik-områder er, ifølge de radikale:

”MERE EUROPA
En ny regering skal arbejde for en ambitiøs Europa-politik, som har som sit mål at styrke Danmarks bånd til EU. EU-politikken kan ikke hvile på forbeholdene.”

”FLERE PENGE 
En ny regering skal fremlægge en økonomisk plan, der øger råderummet, så der kan investeres yderligere i blandt andet uddannelse, børn (flere pædagoger og folkeskolen) og grøn omstilling.  Hvordan en økonomisk plan præcis skal øge råderummet, er til forhandling.”

”MERE GRØN HANDLING
En kommende regering skal sætte et forpligtende klimamål for CO2-reduktion i 2030. Radikale Venstre foreslår selv en reduktion med 60 procent -tallet er til forhandling.”

”FÆRRE FATTIGE BØRN
Den politiske aftale skal beskrive, hvordan regeringen vil sænke antallet af fattige børn i Danmark. Radikale Venstre foreslår en afskaffelse af kontanthjælpsloftet, integrationsydelsen og 225-timers-reglen, men de konkrete løsningsforslag er til forhandling.”

”MERE INTEGRATION 
En integrationspolitik, der fremmer integration i stedet for at sætte den i stå. Hvordan det præcis skal gøres er til forhandling, men flygtninge skal belønnes for at integrere sig gennem uddannelse og arbejde.” 

Fakta: Tunge radikale forlig med Dansk Folkeparti

  • Dagpengereformen  blev vedtaget i 2010 – med støtte fra de radikale og Dansk Folkeparti. Aftalen halverede den maksimale dagpengeperiode fra fire til kun to år.
  • De radikale indgik i maj 2011 forlig med Dansk Folkeparti og den daværende VK-regering om en såkaldt tilbagetrækningsreform. Reformen udfasede reelt efterlønnen.

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce