S-profil til De Konservative: Fagforeninger løser en række samfundsopgaver

Socialdemokraten Rasmus Stoklund til angreb på De Konservatives forslag om at reducere fagforeningsfradraget med 3.000 kroner: "Kortsigtet og usympatisk"
Foto: FH
Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH)
Socialdemokraten Rasmus Stoklund, med en fortid som erhvervspolitisk chef i Dansk Metal, går i rette med De Konservative, der foreslår at nedsætte fradraget for fagforeningskontingenter med 3.000 kroner om året.

De Konservative foreslår således - som en del af partiets finanslovsudspil for 2022 - at det nuværende fagforeningsfradrag på 6.000 kroner årligt sættes ned til 3.000 kroner årligt.

Det er kortsigtet og usympatisk at foreslå lønmodtagernes fradrag sænket for at kunne sænke aktieskatten og topskatten

“Det er kortsigtet og usympatisk at foreslå lønmodtagernes fradrag sænket for at kunne sænke aktieskatten og topskatten for dem, der tjener mest,” skriver Stoklund i et opslag på Facebook og fortsætter:

“Jeg synes det virker som om, at De Konservative betragter det at være medlem af en fagforening som en almindelig forsikringsordning.”

Driver og udvikler erhvervsuddannelserne

Rasmus Stoklund minder De Konservative om, at fagforeningerne løser en række samfundsopgaver - til gavn for alle:

Men fagforeningerne løser også samfundsopgaver, som kommer alle danskere til gavn

“Men fagforeningerne løser også samfundsopgaver, som kommer alle danskere til gavn. Opgaver som ellers skulle finansieres over skatten. Derfor synes jeg det er helt rimeligt, at fagforeningsmedlemmer får et fradrag.”

Rasmus Stoklund giver fem eksempler på fagforeningsarbejde, der bidrager til hele det danske samfund:

  • Fagforeningerne er med til at drive og udvikle erhvervsuddannelserne sammen med arbejdsgiverne.
  • Fagforeningerne indgår overenskomster med arbejdsgiverne, som sikrer stabilitet på arbejdsmarkedet og kommer alle – også lønmodtagere der ikke står i fagforening – til gavn.

Med til at finansiere og drive Arbejdsretten

  • Fagforeningerne er sammen med arbejdsgiverne med til at finansiere og drive Arbejdsretten, hvor masser af uoverensstemmelser løses hurtigt og effektivt ift. hvis man skulle bruge de almindelige domstole.
  • Fagforeningerne indgår sammen med arbejdsgiverne og regeringen jævnligt trepartsaftaler, som løser forskellige samfundsmæssige problemer, når det gælder håndtering af corona, integration og meget andet.
  • Fagforeningerne uddanner arbejdsmiljørepræsentanter og arbejder med arbejdsmiljø, så man kommer dårlige arbejdsforhold til livs.

De Konservative vil med sit finanslovsudspil sænke skatten med hele 6,8 milliarder kroner. Over nogle år vil partiet blandt andet hæve topskattegrænsen med omkring 250.000 kroner til 800.000 kroner.

De Konservative vil finansiere skattelettelserne ved blandt at afskaffe Arne-pensionen og seniorjobordningen, og altså sænke fagforeningsfradraget med 3.000 kroner årligt.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Egentlig fortjener De Konservative mere en hånlatter end den meget pædagogiske forklaring, som Rasmus Stoklund giver dem her. For de er jo ikke uvidende om disse ting, de er bare ligeglade - i den venligste udlægning.

Men forklaringen er nu nok også mere tiltænkt dem, som måske kunne have overvejet en stemme på K, og da flere af dem uden tvivl har en samvittighed, er det forhåbentlig indsatsen værd.

Fagforeningerne koncentrere sig om så mange vigtige opgaver, at man næste glemmer helt at de er en kamporganisation for lønmodtagerne. Det har sygeplejerskerne ikke. Det fortjener deres bonus.

Annonce