S-profil til Løkke: ”Det klæder dig ikke at spille skuespil”

Lars Løkke Rasmussen og flere socialdemokrater var i heftig diskussion om tidligere tilbagetrækning.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og en række socialdemokratiske folketingsmedlemmer udkæmpede mandag aften et kontant politisk slagsmål på Twitter om Socialdemokratiets forslag om at bruge tre milliarder kroner på at indføre en ret til tidligere folkepension, til dem der har været længst tid på arbejdsmarkedet.

Debatten tog udgangspunkt i et tweet fra Socialdemokratiets gruppenæstformand Dan Jørgensen, der beskyldte Lars Løkke Rasmussen for at være arrogant overfor de nedslidte.

Men det prædikat ville Lars Løkke Rasmussen ikke have hængende på sig.

”Overhovedet ikke. Prøver bare at finde ud af, hvad I konkret foreslår. Kan du afklare det? Hvilke grupper skal have retten til at trække sig tilbage tre år før alle andre?,” skrev han i et svar til den socialdemokratiske ordfører.

placeholder

Det fik Dan Jørgensen til at angribe Lars Løkke for at spille uvidende.

”Det klæder dig ikke at spille skuespil. Du kender godt substansen i vores udspil. Men Lars; vil du støtte vores finansieringsmodel,” lød det fra Dan Jørgensen, der undervejs forsøgte at forklare Lars Løkke Rasmussen, at principperne i det socialdemokratiske udspil er, at ordningen skal målrettes ”mennesker med nedslidende jobs og folk der har været meget længe på arbejdsmarkedet. Den præcise model skal vi forhandle med arbejdsmarkedets parter”.

placeholder

Genbrugte meget lavt tal

Adspurgt om Lars Løkke ville støtte den finansieringsmodel som Socialdemokratiet har lagt frem, hvor de tre milliarder kroner skal tages fra blandt andet bankerne, afviste statsministeren.

”Nej, det gør jeg ikke. Kan simpelthen ikke forstå, hvordan I objektivt afgrænser de 2.850 fuldtidsansatte, der skal have denne ret, over for alle andre,” svarede han og henviste igen til det omdiskuterede tal, som flere eksperter ellers har afvist som værende lige i underkanten.

Det svar mente Dan Jørgensen var endnu en arrogant afvisning.

”Jeg tror danskerne gennemskuer din polemiske stil. Vi har en retning. Principper. Pengene. Du har blot en arrogant afvisning!” 

”Du vil ikke gøre noget”

Dan Jørgensen var ikke den eneste socialdemokrat, der blandede sig i debatten. Også den socialdemokratiske Europa-ordfører Peter Hummelgaard, angreb Lars Løkke for at svigte de nedslidte.

”Vi er allesammen helt på det rene med, at du ikke vil gøre noget. Tværtimod. Alene i denne periode har du ville hæve pensionsalderen; dine regeringspartnere vil afskaffe sidst rest af efterløn; Arbejdstilsynet sparet til ukendelighed; efteruddannelse skåret ned. m.m. Vi er med :),” lød det fra Peter Hummelgaard.

placeholder

Den diskussion var Lars Løkke ikke interesseret i, så han gentog bare sit spørgsmål om hvem der skal være omfattet af ordningen.

Og igen lød svaret fra Dan Jørgensen, at:

”Vi har jo sagt fra starten, at vi ikke vil svare konkret på den endelige models udformning. Den skal forhandles med arbejdsmarkedets parter først!”

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce