S står stærkt til EP-valg mens Løkke er historisk presset

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Tirsdag kom en af de første meningsmålingerne frem mod europaparlamentets valget i maj og skal man tro målingen, står Socialdemokratiet til stor fremgang. Af dagens øvrige overskrifter fik en Venstre-minister sin anden ”næse” på blot to måneder, mens Lars Løkke Rasmussen nu er historisk presset i forhold til valgudskrivelsen. Her er vores overblik over dagens vigtigste nyheder.

Socialdemokratiet står til stor fremgang til EP-valg

En meningsmåling foretaget af Green viser, at Socialdemokratiet forud for det kommende valg til europaparlamentsvalget 26. maj, står til en fremgang på 8,1 procentpoint. Fra 19,1 procent af stemmerne i 2014 til 27,2% i Greens måling. Mandatmæssigt betyder det en fremgang fra tre til fire pladser i europarlamentet. Modsat står Dansk Folkeparti til en halvering fra fire til to pladser.

Målingen vækker ikke kun gælde hos Socialdemokratiet, mens også hos de radikales pressechef, Eva Tingkær, som man kan se på Twitter.

placeholder
  

Løkke er historisk tæt på valgdeadline

Der er 55 dage til, at folketingsvalget senest skal være afholdt, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har endnu ikke trykket på valgknappen.

Dermed er Løkke nu historisk tæt på en valgdeadline. Vi skal helt tilbage til 1964, hvor folketingsvalget blev afholdt 53 dage før den senest mulige dato.

Da et folketingsvalg af praktiske årsager skal udskrives mindst 20 dage før selve valgdagen, vil Løkke sætte en klar rekord.

Ifølge Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, er der flere grunde til, at vi er kommet så langt hen i valgperioden, uden der er blevet udskrevet valg.

Folketinget giver endnu en næse til Venstre-minister

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen får for anden gang på to måneder en ’næse’. Det er den såkaldte muslingesag, der udløser endnu et gult kort af folketinget.

”Vi har givet minister Eva Kjer Hansen endnu en næse for hendes håndtering af fiskeriområdet,” siger Dansk Folkepartis fiskeriordfører Ib Poulsen til DR.

Det er en stor næse og en alvorlig kritik

Socialdemokratiets fiskeriordfører, Simon Kollerup, kalder det en omfangsrig kritik:

"Det er en stor næse og en alvorlig kritik, når man får kritik for at tilbageholde oplysninger for Folketinget og for at tale usandt. Så når en næse adresserer de forhold, er det i sig selv meget alvorligt”. Du kan historien på Pio.

Ros til S-kampagne for at styrke positiv politisk debatkultur

I en ny kampagne fra S forsøger partiet at tale enigheden i dansk politik op. Kampagnen får ros fra både kommunikationsekspert og politiske modstandere.

De pæne ord kommer eksempelvis fra kommunikationsrådgiver Rasmus Jønsson, der tidligere har været rådgiver for Ny Alliance og særlig rådgiver for daværende transportminister Magnus Heunicke.

Annoncen rammer med sit budskab ned en tidsånd

”Annoncen rammer med sit budskab, om det man kan kalde ”samarbejdets ånd”, også ned i et ønske eller en tidsånd, som mange vælgere efterspørger, om en mere positiv politisk debatkultur. Det er jo meget få vælgere, der med glæde ser frem til den kommende valgkamp, hvor partierne er mere optagede af at pege fingre ad de andre, end sige hvad de selv vil,” siger han til Netavisen Pio.

placeholder

LA-medlem: Mit parti har solgt sin sjæl for ministerbiler

Kritikken af Liberal Alliances regeringsdeltagelsen har længe været udtalt fra flere sider. Nu kommer den også fra partiets ungdomsorganisation, hvor bestyrelsesmedlem, Claes Kirkeby Theilgaard, næsten fraråder at stemme på moderpartiet til det kommende folketingsvalg.

Liberal Alliance har tabt over hele linjen

”Liberal Alliance har tabt over hele linjen, og det står desværre klart, at man i hvert fald i folketingsgruppen har givet efter for den nationalistiske agenda, som Dansk Folkeparti og andre har prædiket i årevis”, lyder det blandt andet fra Claes Kirkeby Theilgaard i et debatindlæg på Altinget.

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce