S: "Uforståeligt, at de radikale vil holde hånden under Blackstone"

Udtalt rød vrede over de radikales nej til karensperiode i Blackstone-forhandlinger
Der er udtalt vrede i rød blok over de radikales nej til en karensperiode i forhandlingerne om et indgreb over for kortsigtet spekulation i det danske boligmarked.

Et nej, der onsdag resulterede i at S-boligminister Kaare Dybvad indstillede de månedlange forhandlinger om et indgreb over for udenlandske kapitalfonde som Blackstone.

I dag er - desværre - en god dag for de udenlandske kapitalfonde og en dårlig dag for lejerne

"I dag er - desværre - en god dag for de udenlandske kapitalfonde og en dårlig dag for lejerne og ambitionen om blandede byer, hvor også folk med små indkomster kan finde en lejebolig, de har råd til," siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, til Netavisen Pio.

Han giver de radikale skyldes for sammenbruddet i forhandlingerne:

"Det er fuldstændig uforståeligt, at de radikale vil holde hånden under Blackstone, så de og andre kortsigtede spekulanter kan fortsætte deres opkøb af billige lejeboliger," siger Jesper Petersen.

"Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation har meget klart meldt ud, at de støttede boligministerens forslag. Når De Radikale og andre gerne vil tage hensyn til kortsigtede ejendomsspekulanter synes jeg bare, de skal sige det lige ud og ikke holde andelsforeningerne op foran sig," siger Jesper Petersen.

S: Kviklånsdebatten om igen

Han betegner de radikales adfærd som "kvivklånsdebatten om igen, hvor de radikale lænede sig op af finansektorens interesser."

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) har onsdag givet "de radikale og andre" skylden for de strandede Blackstone-forhandlinger. Ministerkollegaen, Peter Hummelgaard, er mere direkte i forhold til de radikales rolle:

"Kan Jens Rohde (De Radikales boligordfører, Jens Rohde, red.) og Ida Auken (Radikaldt folketingsmedlem valgt i København, red.) ikke forklare de københavnske vælgere, hvorfor Blackstone og andre spekulanter skal have lov til at drive rovdrift på boligmarkedet i København?," skriver Peter Hummelgaard således på Twitter. 

placeholder

 

SF's politiske ordfører, Jacob Mark, placerer også entydigt skylden for sammenbruddet hos de radikale:

Jeg begriber ikke, at De Radikale holder hånden under friske ejendomsspekulanter

"Jeg begriber ikke, at De Radikale holder hånden under friske ejendomsspekulanter, der tvinger almindelige mennesker ud af storbyerne. Og jeg mener det er er decideret aftalebrud ifht forståelsespapiret. Det sidste ord er ikke sagt i den sag," skriver Jacob Mark således på twitter.

SF's boligordfører, Kirsten Normann Andersen, mener - med henvisning til de radikales boligordfører - at udenlandske kapitalfonde nu har fået deres egen mand på Christiansborg:

placeholder

 

Enhedslistens finanspolitiske ordfører, Rune Lund, er fuldstændig på linje:

"Der ligger en aftale klar, der vil kunne levere et indgreb mod kortsigtede spekulanter, uden at ramme andelsboligerne. Men de radikale vil ikke være med. Hvorfor vil I ikke bidrage til at forhindre, at kapitalfonde ødelægger vores boligmarked, Jens Rohde," spørger han på Twitter.

Enhedslistens Rosa Lund betegner de radikales adfærd som useriøs:

"Tænk at de radikale vil tage lejerne og København som gidsler i et forsøg på at ydmyge regeringen."

placeholder

 

Blåt alternativ forhandler

De radikale og de blå partier, inklusive Dansk Folkeparti, startede onsdag eftermiddag forhandlinger i kølvandet på de strandede Blackstone-forhandlinger - i et blåt forsøg på at samle et alternativt flertal for et langt mildere indgreb over for Blackstone og andre spekulanter.

Et indgreb uden en såkaldt karensperiode på syv år, som foreslået af S-regeringen. Et forslag som boligudlejernes landsorganisation, Ejendom Danmark, har advaret kraftigt imod.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Imponerende at Socialdemokraterne igen igen ikke kan få en aftale igennem, måske Socialdemokraterne ikke har opdaget at de er en mindretals regering!
Det bliver mere og mere patetisk fra Mette Fups side!

Hvor er det ynkeligt at gemme sig bag det nærmest anonyme navn Thomas og serverer så beskidt et angreb på Socialdemokraterne. Og anvende ringeagtende ytringer mod Mette Frederiksen, som ellers er respekteret i brede kredse i befolkningen.

Kaj lille pus, måske du skulle prøve noget andet end junk medier som netavisen Pio;-)
Mette Fup går under navnet tryllekunstner, på grund af hendes snakkende udenom!
Det værste er mennesker som er så uvidende at de ikke kan se igennem Socialdemokraternes løgne!

Men bare rolig det ser ud til at den borgerlige blok redder regering og laver en aftale udenom Socialdemokraterne

Fiaskoen, komiske Thomas Fup, hvem er det lige som har fået en aftale igennem hvor en karensperiode på 5 år indgår? rigtig gættet, det er den "fæle" socialdemokratiske boligminister som har indgået et forlig uden om de radikale og efterladt en slukøret Jens Rohde, den tidliger politiske ordføre for venstre under Anders Fogh. Godt gået af socialdemokraterne.

De radikale er jo vendekåber, og sig selv nærmest, de tror, de kan gå på vandet og spille på to heste. Men radikal arrogance, kan vende sig mod dem selv. Hovmod står for fald. Se blot DF, når folk spiller med uærlige kort, går det galt. Man kan ikke være med i et forståelsespapir og så gøre modsat. Det er løftebrud 100%. De har fået benzin på bålet med Rhode som forhandler, Venstregnisten sidder fortsat hos ham. Hvis der kom valg nu tabte blå blok inkl. R med et brag.

Helle de radikale forhandler jo netop videre, det er jo Socialdemokraterne der ikke kan levere på forståelse papiret!

Mette Fup og hendes regeringen minder mere og mere om komiske Ali!

Det centrale element i udspillet er da lige netop bolværket mod de kortsigtede spekulationsgevinster med karantæneperioden, og når de radikale vægrer sig mod det, er der ikke fugls føde på indgrebet.
I det lys så virker den såkaldte Thomas' uargumenterede nedrakninger og øgenavne gymnastik da ærlig talt netop så uvidende og tåbelig, som han laster de øvrige indlægsholdere for at være.

Så så lille pølle;-)

De danske pensionskasser ønsker jo ikke at investere i boliger hvis der kommer en karantæneperioden!
Men Socialdemokraterne snakker kun om udenlandske kapitalfonde!

Heldigvis har socialisterne ikke flertal i Danmark!

Jeg ved jo ikke, om du kan frigøre dig fra din pottetræning og pølle fascination et øjeblik, men igen forekommer din argumentation noget luftig.
Den netop indgåede aftale skal dæmpe den hurtige gevinst ved spekulation, som især praktiseres af udenlandske kapitalfonde med den virkning, at huslejerne i en række tilfælde i et hug er mere end fordoblet baseret på fupmoderniseringer, for at pumpe ejendomsværdien op. Den type handler har bredt sig, og udgør i dag et massivt flertal af handlerne i hovedstaden. Danske pensionskasser investerer typisk langsigtet, og bliver derfor ikke synderligt berørt af aftalen. Det er sådan set kun elementer på den liberal fundamentalistiske højrefløj, der kan se nogen mening i dette. Hele den politiske midte er enige om det uhensigtsmæssige i den trafik og regulering på området, som det fremgik af debatten til aften.

Thomas det utrolig så vidende du er omkring de forhandlinger, som har været mellem de BLÅ partier, kan du så ikke lige forklare, hvad forskel der er mellem det forslag som Kåre Dybvad har fremlagt, og det forslag som Jens Rode
har fremlagt, det kunne da være interessant, at du kunne berige os andre med. Kåre Dybvad har trods alt forhandlet
i flere måneder, Jens Rode har kun forhandlet med de BLÅ partier i 2 timer. Jeg vil skyde på, at man har fjernet "karens perioden" efter aftale med BLACKSTONE.

Arne socialisterne vil have en karant periode på syv år, normale mennesker ved at det vil medføre dårligere boliger og flere syge beboere!

Og det er nu de danske pensionskasser der har sat foden ned!

Men Socialdemokraterne er jo også ligeglad med pensionister og pensionsopsparing!

Thomas jeg synes det er godt at du svarer, men dit svar er desværre forkert, og de Radikale siger at det er på
grund af, at det vil sætte en bremse for "klimarenovering", det er også forkert, det udtaler Claus Sahl Højte LLO.
Det er energi renovering der bliver sat en fod ned overfor. Og Finanstilsynet har udtalt at "karentsperioden" ikke vil påvirke andelboligen eller lejerboligens værdi. Du skal huske på at "karentsperioden" opstår først efter et
opkøb og en renovering, alt andet giver ingen mening.

Arne du svare godt for dig, det er desværre forkert!
Selvfølgelig kan man købe ejendommen uden at renovere dem!
Og at det ikke skulle påvirke priserne er jo latterligt!

Tror du ikke Morten Østergaard ved hvorfor han ikke ønsker Socialdemokraternes skadelige forslag!

Hej Thomas, man kan stadig også med den nye aftale som er indgået mellem regeringen, SF, EL, Å og DF renovere
og samtidig sætte huslejen op, men kun efter reglerne i 5,2 som er den lovgivning som stadig eksisterer, men det bliver så en omkostnings reguleret stigning af huslejen. Og den vil pensionskasserne sagtens kunne leve ned.
Jeg forstår ikke dit skriv "Og at det ikke skulle påvirke priserne er jo latterligt!". Jeg kan godt fortælle dig
hvordan prissætning af udlejningsejendomme fastsættes. Man tager den samlede husleje og ganger med en faktor,
det kunne være faktor 10, og så trækker man prisen for eventuel manglende renovering fra, det kan være manglende vedligeholdelse. Sådan har man handlet ejendomme i over 100 år. Men nu er der så kommet nye spiller på markedet,
pensionskasser, kapitalfonde og ejendoms spekulanter hvor prisen ikke er afgørende, her spiller den kortsigtede
investering en afgørende rolle, derfor er regeringer i mange vestlige lande nød til at skærpe reglerne, på det
marked som er private udlejere. Morten Østergaard hører vi først fra fredag.

Det er dog utroligt som der bruges spalteplads på et menneske som er så tonedøv som Thomas, der har fået så mange fine svar uden han på nogen måde læser dem

Det er trist, at så mange lyttede til imamers anbefaling af at stemme på R. De kan - igen - bremse for de nødvendige forandringer med deres verdensfjerne tanker - og vælgerkynisme.

Ups. Rettelsen kom ikke med. Ikke "De" men "Partiet".

Annonce