S vil styrke Skat, Minister holder fast i dagpengekrav og Å vælger ny ledelse

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Selv om julen sig nærmer, så er der fortsat gang i den på Christiansborg, hvor Socialdemokratiet i dag torsdag den 6. december havde to markante udmeldinger, for det første at partiet vil afskaffe det kommunale omprioriteringsbidrags afløser og for det andet, at partiet nu vil se på en differentieret pensionsalder.

Begge de historier kan du læser her på Netavisen Pio.

Men det er ikke det eneste der er sket i døgnets 24 timer, så vi har, som altid, samlet en lille håndfuld af de vigtigste nyheder.

Velkommen til Aktuelt:


Socialdemokratiet vil øge Skats beføjelser på byggepladser

Når mængden af sort arbejde i Danmark ifølge en rapport fra Rockwool-fonden er steget det seneste år, så skyldes det blandt andet Skats forringede muligheder for at kontrollere byggepladser.

Det mener Socialdemokratiet, som derfor vil tilbagerulle en lovændring, som Venstre-regeringen gennemførte i 2015.

”Vi kan se, at der er en stor stigning i sort arbejde, og det betyder, at fællesskabet og velfærdssamfundet går glip af milliarder, vi kunne have brugt på sygehuse, ældre eller skoler. Regeringen har et stort ansvar, fordi man har slækket på kontrollen. Derfor foreslår vi, at man optrapper indsatsen igen, siger partiets politiske ordfører Nicolai Wammen.

Socialdemokratiet har i kølvandet på rapporten fra Rockwool-fonden sammen med Dansk Folkeparti kaldt skatteminister Karsten Lauritzen (V) i samråd om sagen.

Læs hele historien her.

 

Minister står fast: S-nej til dagpengelov er en dårlig undskyldning

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) afviser at ændre i lovforslag om opholdskrav, som Socialdemokratiet ellers har opfordret til. Det skriver DR.

”Jeg synes, at det er ærgerligt og trist, at Socialdemokratiet ikke mener, at man skal bidrage til det danske samfund for at optjene retten til at få dagpenge, siger beskæftigelsesminister til DR.

Regeringen og Dansk Folkeparti lægger op til, at man fra årsskiftet skal have opholdt sig i Danmark eller et andet EU eller EØS-land i syv ud af otte år for at have optjent retten til dagpenge. Et krav som ifølge Beskæftigelsesministeriet eget skøn vil betyde, at 20.000 mennesker vil melde sig ud af Akasse-systemet.

Læs hele historien her.

 

Alternativet skifter ud i ledelsen

På Christiansborg har Alternativet været ude i endnu en ledelsesrokade. Det skyldes at René Gade har valgt at stoppe som gruppeforperson i folketingsgruppen, så ansvarsområderne i højere grad kan afspejle, hvem der genopstiller. Det skriver partiet på Facebook.

”Jeg stiller ikke op igen, valget står for døren, og derfor skal vi have skabt et nyt og stærkt ledelsesrum. Årsagen er, at jeg ledelsesmæssigt mener, at det er det rigtige for Alternativet, at vi får en gruppeforperson ind, der genopstiller og er aktiv efter valget - nu hvor jeg har løst de ledelsesmæssige opgaver, jeg tog på mig i 2017,” siger René Gade.

Som ny gruppeformand flyver den nuværende politiske ordfører Carolina Magdalene Maier ind, og det hendes sted er der comeback til Alternativets nuværende klimaordfører og spidskandidat til Europa-Parlamentet Rasmus Nordqvist der igen bliver politisk ordfører.

 

 

Pionererne: Episode 8 – Den socialdemokratiske fortælling

I denne ottende og sæsonens sidste episode af Pionererne skal vi tage et nærmere kig på den socialdemokratiske fortælling - med udgangspunkt i en række farvestrålende malerier af maleren Jacob Brostrup, som Socialdemokratiet har udsmykket sit gruppeværelse med.

Malerierne viser partiets historie fra Louis Pio til i dag. Med udgangspunkt i dem tager vi en debat om partiets historie med den historiker, som har været konsulent på arbejdet og en af partiets unge fremadstormende nye profiler.

Gæster: Historiker Martin Ejner Olsen Grunz og borgmester i Holbæk, Christina Krzyrosiak Hansen (S).

Værter: Lea Wermelin og Rasmus Horn Langhoff, begge medlemmer af Folketinget for Socialdemokratiet.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook