Annonce

Så skete det: Socialdemokratiet forvist til andenpladsen – SF tager endnu en skalp

Pia Olsen Dyhrs tropper fortsætter fremgangen, mens statsministerpartiet sakker bagud. Liberal Alliances gode stime ser ud til at være brudt
Foto: Netavisen Pio/Emil Vendelbo Johansen
Kira M. Peter-Hansen (SF), medlem af Europa-Parlamentet - i selskab med SFs formand, Pia Olsen Dyhr. I baggrunden SFs tidligere formand, Villy Søvndal
Først blev SF det største parti ved europaparlamentsvalget 9. juni, da det overhalede Socialdemokratiet.

Siden er det kun gået fremad for SF, som nu igen forviser Socialdemokratiet til andenpladsen. SF står nemlig til at blive Danmarks største parti, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Det viser mandagens måling lavet af Voxmeter for Ritzaus Bureau.

Her står SF til 18,8 procent af stemmerne. Det svarer til 34 mandater.

Socialdemokratiet står til 18,4 procent, svarende til 33 mandater.

I sidste uges måling stod SF til 16,9 procent og 30 mandater, og Socialdemokratiet til 19,4 procent og 34 mandater.

Mens SF har haft medvind i længere tid, har Socialdemokratiet kæmpet med opbakningen.

Regeringssamarbejdet med de tidligere arvefjender i Venstre og Lars Løkke Rasmussens nye parti, Moderaterne, har skuffet flere af de klassiske S-vælgere og skubbet dem i retning af SF.

Der er dermed langt op til valgresultatet for 2022. Her fik Socialdemokratiet 27,5 procent af stemmerne og 50 mandater.

Liberal Alliance er kørt fast

Sideløbende med SF’s fremgang på venstrefløjen, har Liberal Alliance oplevet nogenlunde det samme ovre på højrefløjen.  

Her har partiet længe været det største borgerlige parti, og partiformand Alex Vanopslagh er genstand for spekulationer om, hvorvidt han vil melde sig på banen som statsministerkandidat.

På det seneste er det dog gået op og ned for partiet  i meningsmålingerne.  

I mandagens måling står Liberal Alliance til 13,1 procent af stemmerne - svarende til 23 mandater. I sidste uge hed det 13,5 procent og for en måned siden 15,7 procent.

Det er dog stadig højere end de 7,9 procent og 14 mandater, som partiet fik ved folketingsvalget i 2022.

Liberal Alliance fik ved europaparlamentsvalget valgt Henrik Dahl, men i lang tid stod partiet til to mandater. I alt fik Liberal Alliance syv procent af stemmerne.

Se hele målingen herunder:

Voxmeter for Ritzaus Bureau

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 24. juni 2024, baserer sig på telefoninterview med 1.007 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra d. 17. juni 2024 til d. 23. juni 2024.

Tallene i parentes angiver forskellen i procentpoint fra folketingsvalget d. 1. november 2022. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,4 procentpoint.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nu skal man jo passe på med,at bare give Mette skylden for nedturen.
Vi har "havets minister" som sidder i miljøministeriet og blæser på EU-lovgivningen, alt imens han pumper gift ud i vores have.
Vi har en sadistisk justitsminister,som hellere sætter unge misbrugere i fængsel for et par joints,fremfor at hjælpe dem.
Vi har en hel folketingsgruppe,som stiltiende accepterer skattelettelser til landets aller rigeste.
Idag er Socialdemokratiet et parti vi godt kan undvære.

At kalde justitsministeren "sadist" fordi han vil straffe lovbrydere med fængsel er under lavmålet. I Danmark kommer man kun i fængsel, hvis man har overtrådt loven med alvorlig kriminalitet, det sørger domstolene for, det er jo hverken folketing, ministre eller politi som dømmer de kriminelle. Folketing og regeringen fremsætter lovforslag, politiet "fanger" de kriminelle og fremsætter anklage om straf, men i sidste ende er det dommerne som afgør hvilken straf se "kriminelle" skal havde, og her kunne man godt efter min mening stramme op, der er alt for mange kriminelle som slipper for straf eller kun får en mild straf for deres forbrydelser.
Danmark er trods alt en retsstat sammenlignet med de fleste andre lande.

Hvis man kalder køb af 2 joints på Christiania for "alvorlig kriminalitet" så har man mistet sin proportionssans.
Vi har mennesker som bringer andres liv i fare på vejene hver dag,som slipper med en bøde.
Vi kan jo ikke sætte alle mennesker i fængsel.
Jeg kan ikke se andet end,at justitsministerens tiltag her,må være et udtryk for sadistiske tilbøjeligheder mod en bestemt type mennesker han ikke bryder sig om.

Jeg har ikke kendskab til at en person, som køber 2 joints på Christiania, har fået fængselsstraf, og tror næppe heller det er tilfældet. Hvis den pågældende person har fået en fængselsstraf, har vedkommende nok begået anden kriminalitet. Men det er nemt at undgå at komme i fængsel, man skal blot lade være at begå kriminalitet, så enkelt er det og at ryge Hach er jo ikke en livsbetingelse man ikke kan sagtens klare sig og få et godt liv foruden.

Det er heller ikke noget, der sker udenfor tossede venstreradikales fantasier. I praksis bliver man ikke straffet overhovedet, hvis man blot hat købt joints, der klart er til eget forbrug.

Måske skulle du lige læse lidt på tingene.Det er ikke overraskende,at folk som dig er komplet uvidene.
Men måske er dit lixtal bare for højt.
https://politi.dk/koebenhavns-politi/nyhedsliste/maalrettet-skaerpet-str...

Hold nu op. Man ryger ikke i fængsel, bare fordi man bliver taget med 2 joints i lommen - i hvert fald ikke i Danmark. Heller ikke selvom det er på Christiania.

At du ikke har hørt om justitsministerens skærpede strafzoner på Christiania,kan jeg ikke gøre for.
Men du vil vel helst bare lukke øjenene for hans svinestreger.

Der er skærpede straffe for alle dem som begår kriminalitet, føler du dig ramt? Alle os andre som ikke begår kriminalitet kan uden problemer færdes frit i og omkring Christiania, og især nu hvor man forsøger at fjerne nogle af de mest kriminelle rockertyper. Problemet med Christiania er jo at de i mange år har været samlingssted for de kriminelle, godt at der endelig sker noget for at få det stoppet. Fuld opbakning til Peter Hummelgaard for få stoppet lovløsheden. Christianitterne har jo i mange år "levet på nas" af det øvrige samfund som det "alternative frie samfund" hvis største indtægtskilde har været kontanthjælp, førtidspension og kriminalitet samtidig med at de kritiserede det øvrige samfund, som kun blev accepteret hvis de havde brug for hospitaler og lægehjælp.

Undvære, ah i så fald ville SVM-regeringen ikke fra Socialdemokratisk initiativ have fået vedtaget rød politik som masseinvesteringer i erhvervsuddannelser- og FGU, lønløft til offentligt ansatte, friere abortlovgivning, højere fagforeningsfradrag, bedre arbejdsmiljølovgivning, m.m., så de lovgivninger også overlever, hvis magten skifter til blå blok efter et folketingsvalg.

Jeg tvivler på at SF kunne levere de komprosisser i stedet for Socialdemokratiet

Rart nogle bevarer fornuft og klarsyn og ikke lader sig forføre af populismens guld og grønne skove. Og beg det kunne SF ikke levere.

NEJ DET KU SF ikke levere

PM du er virkelig langt ude. Ved du hvad sadisme er. ? Intet af det du skriver har gang på jord.

Endnu engang viser en meningsmåling SF nu er Danmarks største parti. Desvære på en trist baggrund med et Socialdemokrati som svigter sine værdier og sine vælgere. Helt ind til knoglerne på kernevælgerne.

Et voldsomt svigt af velfærdsstaten som det også sås med SPD i Tyskland under Gehard Schröder (SPD), alias Gas-Gerd, i 2005 efter HARTZ IV reformerne. Det fik de tyske socialdemokratiske vælgere til at vælge sofaen og bane vejen for 16 år med Angela Merkel (CDU) helt frem til 2021. En lignende katastrofe kan vente forude i Danmark, hvis de danske socialdemokratiske vælgere bliver hjemme på sofaen af skuffelse, som tyskerne.

Socialdemokratiet svigter da ikke sine røde værdier ved at have fået vedtaget rød politik som masseinvesteringer i erhvervsuddannelser- og FGU, lønløft til offentligt ansatte, friere abortlovgivning, højere fagforeningsfradrag, bedre arbejdsmiljølovgivning, m.m., så de lovgivninger også overlever, hvis magten skifter til blå blok efter et folketingsvalg

Man kan sagtens liste op af ting, der er gode og fine, og som er gennemført under SVM. Det ændrer bare ikke på, at SVM er og bliver en tabt sag, da hverken vælgere af V eller S har ønsket den regering, og slet ikke vil have de ting, som de to andre partier har fået til deres trofæhylde.
Stemningen kommer ikke til at vende, det bliver tværtimod kun værre herfra. Man kan mene, det er uretfærdigt, og uden tvivl argumentere godt for det, men det rykker stadig ikke noget. Vælgerne siger bare nej.

Socialdemokratiet svigter så længe, partiet fx bidrager til at øge indtægtsforskellene mellem top og bund i samfundet

Pia H -
At bruge Hartz reformerne som argument er helt på månen - De har betydet lavere løn i Tyskland - Hvorimod det danske arbejdsmarkedet i disse år oplever historiske aftaler på de områder der har overenskomst - Som giver mere i løn - mere til opsparing på arbejdsmarjkedspensionerne - og et forhøjet arbejdsgiver bidrag til “ Fritvalgskontoen “

Hvis man kun læser Berlingske BT og EB og lignende blå aviser, og det er de fleste så får man jo et billede af at intet lykkes i SVM regeringen og det er en stor løgn. Meget lykkes og S har fået så mange mærkesager igennem, men M og V ligeså nogle sejre, så i grunden er de tre partier ikke så dybt forskellige i substansen.

Det sidste har du ret i:Der er ikke så stor forskel på de 3 partier og det er præcis derfor,at vælgerne nu fravælger S i stor stil.De har slet ikke set bunden endnu.

Hvilke mærkesager har Socialdemokratiet hhv. Venstre hhv. Moderaterne fået igennem indtil nu?

Helle, De vælgere på den blå side af denne flertals regering,
som har reflekteret på meningsmålingerne i Voxmeter, C-I-O-Æ udgør
under 33 procent af de afgivne meninger, det er en meningsmåling.
Og de RØDE partier har afgivet under 33 procent af de afgivne meninger.
Hvor er problemet med denne regering, problemet er, at det er en
flertals regering, og det er der ingen medier der kan affinde sig med.
Prøv at se på medierne efter denne aftale omkring landbruget, hvor
både Landbrug og Fødevare skåler på Axelborg, og Dansk Naturfrednings
Forening ikke kan være i sig selv på grund af aftalen, så er det nogle
fedtede indslag omkring aftalen, men medierne vil helst ikke rose denne
treparts aftale, da medierne aldrig har kunne forliges med, at denne
regering kunne få deres store plan gennemført. DE GJORDE DET.

HARTZ IV reformen blev gennemført af SPD, det tyske socialdemokrati, og fik millioner af skuffede tyske SPD vælgere til at blive hjemme på valgdagen i næsten 20 år. Helt frem til 2021.

Du forstår ikke, hvad det er jeg skriver.

“Sådan er det jo”, sagde den Radigale leder Margrethe Vestager, på et tidspunkt om de arbejdsløse der var ved at falde ud af A kassesystemet fordi man sænkede arbejdsløshedsstøtten til 2 år. Selv om den politisk skabte finanskrise rasede og 100.000 jobs blev flyttet til Østeuropa, fordi vilkårene for kapitalen var bedre “billigere arbejdskraft”
“Sådan er det jo”, er der nok mange pensionister der tænker når de efter at være blevet efterladt på perronen de flytter sig fra S til SF.
For hvad har S egentlig gjort for pensionisterne i SVM regeringen? Det er vel ikke for meget at sige..”mindre end ingenting”??
Hvor er skattelettelserne havnet? Og hvem har fået lov til at betale?? Det er vel ikke for meget sagt at skattelettelserne hovedsageligt er havnet hos dem der tjener rigeligt i forvejen
!! Og at den befolkningsgruppe der har fået lov til at betale gildet hovedsageligt er dem der har ydet og betalt en gang!! Nemlig pensionisterne!!!
Men nu er det jo i almindelighed regeringens og i særdeleshed Socialdemokraternes mantra at… “Vi har ingen kvaler, pensionistbyrden betaler”!!
Det kunne måske være derfor at kernevælgerne i S, som jo mest er ældre arbejdere vælger at sætte foden ned og siger; Nu stopper festen!!
Og stemmer på SF!!

Alt det som SF har drømt om i årtier er i aften vedtaget af SVM- regeringen i en grøn trepartsaftale.

Regeringen leverer!

Imens SF serverer!

Kokkene præsenteres sjældent imens serveringen får smilene og rosen!

Spørgsmålet er om SFerne går videre til kokkene med rosen!

Alt det som Pia ikke kunne få igennem i en rød regering, ja, det fik Stephanie Lose igennem i en Socialdemokratisk-Venstre regering!

Verden er stillet på hovedet!

Krigen er tabt!

Eller som Lars Løkke udtrykte det:

En omvendt Dalgas!

Hvad indad tabes, skal udad vindes!

CO2 afgiften på landbrug er den første i verden. ( New Zealand turde ikke) Udenrigsministeren bliver verdensberømt overalt på kloden!

Hvad indad tabes (i meningsmålinger), skal udad vindes i popularitet!

Eller som Inger Støjberg udtrykker det: - De polske landmænd jubler allerede!

Men Putin var desværre ude før Lars Løkke:

Hvad indad tabes på Paris-aftalerne, skal udad vindes!

Ukraines landbrugsjorde skal i 2030 brødføde russerne!

En omvendt Dalgas!

40 milliarder skal de danske forbrugere betale for årtiers overforbrug og svineri af havmiljøet!

SFs: “Forureneren betaler” blev vedtaget i den grønne tre-parts-aftale!

Forbrugeren kan den dag i morgen bestemme om vedkommende ønsker animalske eller plantebaseret morgenmad, frokost, aftensmad, mellemmåltider,…

Forbrugeren er den reelle synder….

Med 40 milliarder fra skatteyderne er selv den sag slået fast!

SF har mistet sin berettigelse!

Danskerne ønsker ikke økologiske og plantebaserede fødevarer!

Blot en lille prisstigning ( inflation) sendte forbrugerne i armene på de danske konventionelle landmænd!

Men den grønne trepart lod danskerne betale 40 milliarder for deres svineri!

SFere skulle jo nødigt gå glip af den næster charterafgang!

Som Lars Løkke så smukt formulerede det:

“En omvendt Dalgas!”

Hvad indad tabes, skal udad vindes!

SFerne flyver løs!

Alt imens skove, søer, åer, fjorde, havet omkring Danmark bliver til en omvendt Dalgas oase for Lars Løkkes børnebørn!

Om børnebørnene skal flyve lige så meget som bedstefar og co2 forurene omverdenen maksimalt!

Ja, det melder historien intet om!

SVM regeringen løb igen med overskrifterne!

Danmarkskortet tegnes om i overmorgen!

Men Store Bededag er fortsat historiskt!

SVM regeringen søsætter det ene program efter det andet. Så kommer der 2030 på ved indførsel. Slår noget fejl bables der ud onm at der er nedsat en undersøgelseskommission eller der vil blive en startet.
Det er som om der intet helstøbt er i denne regering - og ja enkelte ting er lykkedes MEN det er næsten ikke til at finde. KORT SAGT - ÅRTIERS MEST ELENDIGE REGERING. oG sOC DEMOKRATERNE MED mETTE I SPIDSEN LIGGER HVOR DE HAR FALDET. oG HENDE hELLE HER PÅ SIDERNE ER VIST mETTES ALTER EGO FOR HUN MÅ DA VÆRE STATSMINISTEREN SELV SÅDAN SOM HUN SKAMROSER sOC sEMOKRATERNE.