Sådan stemmer de om Støjberg

Der er drama om, hvordan afstemningen om en rigsretssag skal foregå – og hvad Inger Støjberg egentlig anklages for
Foto: Venstre, FLICKR
Der bliver drama lige til det sidste, når Folketinget tirsdag skal stemme om at stille tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) for en Rigsret.

Det skal således ikke kun besluttes, om Folketinget skal rejse den blot anden rigsretssag mod et folketingsmedlem i et århundrede.

Selve afstemningen kommer til at foregå under særlige omstændigheder, efter at Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), har afvist Nye Borgerlig og Dansk Folkepartis ønske om, at afstemningen skal ske ved navneopråb. Det er nemlig afgørende, at det bliver sagt højt, hvem der er for - og imod rigsretssagen - mener de to partier.

I stedet bliver de 179 medlemmer (de normale såkaldte clearingsaftaler er ophævet, og derfor skal alle have mulighed for at stemme i folketingssalen) kaldt i salen i tre hold per SMS af hensyn til coronavirussen. Netop det, at de fleste folketingsmedlemmer sandsynligvis ville være til stede i folketingssalen, gør det nødvendigt at afvikle afstemningen på en måde, så Folketinget undgår, at medlemmerne stimler sammen og kommer for tæt på hinanden.

”Situationen med corona tvinger os til at gøre tingene anderledes end normalt,” siger Henrik Dam Kristensen.

”Jeg synes, vi har fundet en løsning, der skaber så trygge rammer som muligt for dem, der er i huset denne dag”.

placeholder

Middelalderen

De Radikales retsordfører, Kristian Hegaard, har da også svært ved at forstå Nye Borgerlige og Dansk Folkepartis ønske. Det vil for eftertiden stå klart, hvordan det enkelte medlem har stemt, fordi afstemningsresultatet vil fremgå af  Folketingstidende. Her vil eventuelt interesserede kunne se i referatet, hvem der har stemt, hvad den enkelte har stemt, og hvem der har været fraværende ved afstemningen.

”Simpelthen latterligt at kræve afstemning om at afstemning skal ske ved navneopråb,” skriver Kristian Hegaard på Twitter.  

”Har de ikke andet at stemme om, må befolkningen spørge? Velkommen til 2021. Middelalderen var længesiden.”

placeholder

Det første hold forventes at stemme klokken 13.00

Skærpende omstændigheder

Rigsretssagen mod Inger Støjberg kommer efter, at først Folketingets ombudsmand, så byretten, så Instrukskommissionen - og senest Folketingets to advokater - har vurderet, at der i hendes tid som udlændinge- og integrationsminister blev gennemført en ulovlig instruks.

Den gik ud på, at alle asylpar, hvor den ene var mindreårig, skulle adskilles uden en individuel vurdering. Det havde de ellers krav på.

Senest har professor emeritus Jørn Vestergaard fra Københavns Universitet dog stillet spørgsmål ved, om Inger Støjbergs vildledende forklaringer undervejs til Folketinget kan være en ”skærpende omstændighed” som det i beslutningsforslaget, eller anklageskriftet, mod hende.  

Hvilket skyldes, at Folketinget netop ikke har besluttet, at der skal rejses særskilt tiltale for det. Det afgjorde Rigsretten selv i en kendelse under Tamil-sagen.

placeholder

Men Folketingets advokater (og dermed også et flertal i tinget) fastholder dog, at Inger Støjbergs vildledning af Folketinget skal være en sådan "skærpende omstændighed" i stedet for en særskilt tiltale. Det har Enhedslisten og Liberal Alliance ellers talt for.

Det skyldes et princip, som hedder, at man har pligt til ikke at inkriminere sig selv. Med andre ord at Inger Støjberg ikke behøvede at fortælle det, hvis hun vildledte Folketinget.

Af den grund mener de to advokater, at Folketinget i tiltalen bør nævne, at Inger Støjberg på fire samråd gav "urigtige eller misvisende" oplysninger. Ifølge dem var Rigsrettens dom i Tamil-sagen et udtryk for, at dommerne lod urigtige oplysninger indgå som skærpende omstændighed.

"Jørn Vestergaards indlæg giver os derfor ikke anledning til at ændre i vores vurdering af 6. januar 2021 og i vores efterfølgende supplerende rådgivning til Underudvalget under Udvalget for Forretningsorden," skriver de til Folketinget.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Bedre sent end aldrig! Her i sidste time er det endelig gået op for de radikale og Kristian Hegaard, hvad det egentlig set fra helikopteren er at folketinget skal stemme om i forbindelse med rigsretssagen imod fru Inger Støjberg. For eller imod genindførelsen af Middelalderen! Dansk moderne demokrati og retspraksis vedtaget af folketinget eller middelalderlig muslimsk mandestyre styret af lovpraksis nedskrevet måske omkring år 700. Det er jo sagens kerne!
Alle vi danskere der tirsdag eftermiddag går på arbejde, går tur, sidder og ser på børnebørn, skræller æbler til æblegrød, eller ser afstemning fra folketinget på iPad, vi ved godt hvad det dybest set handler om. Vi ved hvad Inger Støjberg havde gang i! Vi ved hvad de radikale har gang i! Vi ved hvad de røde partier har gang i!
Vi danskere skal fremover være underdanige.
Vi skal underkaste os andres autoritet og vilje.
Vi skal være ydmyge og lydige.

Alt det som Kristian Hegaard har samlet i sit lille “lov er lov og lov skal holdes”. Pesten der har bredt sig ukontrollabelt siden han kom i folketinget til de konservative, til Venstre, til Socialdemokratiet og til Liberal Alliance. For selvfølgeligt skal Folketingets love overholdes. Men det er jo ikke det sagen drejer sig om hr Kristian Hegaard! Danskerne ved godt hvad sagen drejer sig om!

Der kommer nogle udefra med deres middelalderlige love. Krydser grænsen. Og kræver at deres middelalderlige love skal gælde - også når de krydser grænsen og skal leve på dansk territorium midlertidigt eller måske permanent.
I jyske lov hed det: land følg eller land fly. Den lov gælder stadigvæk. Det er den der i moderne udgave jævnligt kommer ud af hr Kristian Hegaards mund: Lov er lov og lov skal holdes. Ellers dømmes man i landsflygtighed.

Men afstemningen handler om noget meget mere fundamentalt.
1) Underdanige skal vi Danere være! Må man forstå!
2) Kong Harald Blåtand gjorde danerne kristne omkring år 965. Siden har vi været kristne.
3) I vores hellige skrift får kvinden også at vide, at hun skal være manden underdanig og tie i forsamlinger.
4) Efter reformationen i 1536 - det var Middelalderen - lykkedes det dog danske kvinder at få stemmeret i 1915. De fik valgt ni kvinder i folketinget i 1918 og fru Nina Bang blev Danmarks første kvindelige minister i 1924.
5) I 2019 blev Danmarks første kvindelige statsminister valgt på en stram udlændingepolitik.

Alle disse fem punkter ønsker de radikale ophævet. Det er det det danske folk - danerne - mister i morgen hvis Folketingets medlemmer stemmer ja til en rigsretssag imod Inger Støjberg.
1) Vi er ikke længere et stolt folkefærd med egne love og regler. Vi skal være underdanige og følge internationale love?
2) Vi er ikke længere kristne. Men snarere muslimer bestemmer vores brudelove, f.eks. Retten til børnebrude.
3) Hvis kvinder rejser sig i forsamlinger og står på deres er de fordømte, selvom reformationen gjorde op med denne middelalderlige praksis.
4) Der statueres det første fortilfælde af, at når kvinder fremsætter moderne ønsker om at moderne tider skal følges, skal hun være underdanig over for det mandlige muslimske flertal der har sneget sig ind i folketinget ad bagvejen på demokratisk vis.
5) Hvis en kvinde vælges som statsminister på en stram udlændingepolitik, må hun være underdanig over for et middelalderligt mandligt flertal, der støtter muslimske mænd, der i Danmark ønsker en personlig vurdering af deres familiære status og velbefindende. Danske kvindelige statsministre er således underlagt muslimske mænds særønsker understøttet af international lov.

Tillykke til hr Kristian Hegaard, der egenhændig har fået genindført Middelalderen i dansk retspraksis.
Vælgerne vil aldrig glemme de radikale.

Danere stemmer på danere.

Kun et muslimsk mindretal kan fremover blive repræsenteret i det kristne Harald Blåtandske Danmark, der har kvinder som ni røde hjerter i sit rigsvåben.
Spørgsmålet er blot hvor de tre blå løver slår deres kløer ned på afstemningspanelet.

Underdanige danere? Eller frie selvstændige danere, der selv vælger kvinder og mænd, og laver deres egne love. Land følg eller land fly.
I morgen ser vi langt ind i fremtiden.
Harald Blåtand. Reformationen. Inger Støjberg.
Kristne. Demokratisk kristne. Muslimsk kristne.

Sikken en omgang sludder at komme med.
Drejer sagen sig ikke i bund og grund om at Inger Støjberg og alle hendes støtter troede at hun kunne gå på vandet?
Det viser sig så at det kunne hun ikke! Og derfor stemmes der i dag om at hun skal for en rigsret!
Men magtfuldkommenhed er jo ikke nyt for medlemmer af blå blok!

Sikken en omgang sludder at komme med.
Drejer sagen sig ikke i bund og grund om at Inger Støjberg og alle hendes støtter troede at hun kunne gå på vandet?
Det viser sig så at det kunne hun ikke! Og derfor stemmes der i dag om at hun skal for en rigsret!
Men magtfuldkommenhed er jo ikke nyt for medlemmer af blå blok!

Kristian Hegård aner ikke hvad der sker i verden uden for hans rullestol.

Alle taler om rigsretssag, men ingen interesserer sig for befolkningens hverdag. Al politisk diskussion handler om politikere, spindoktorer, medier osv. Danskernes hverdag interesserer ikke dem i København. Det er alt for kompliceret og man kan risikere at få snavs på hænderne. Noget som ingen gider mere. Alle skal have en lang uddannelse så langt væk fra virkeligheden som muligt. Så kan man nøjes med at interessere sig for den lille inderkredses handlinger og problemer. Hvad der sker på gader og stræder i Ålborg, Århus og København tør ingen røre ved med en ildtang.
Udlændingepolitiken afgør dansk politik! Her er alt snavset.
Det kræver rygrad! Og det har Inger Støjberg.
Så vi læsser alt lortet på hendes skuldre og “hygger” os videre med helt andre helte fra nettet der bringer os til eksotiske steder.
Danmark er hyklernes land. Den forrige regering slår alle rekorder! Liberal Alliance, Det konservative Folkeparti og langt flertallet i Venstre.
Efter dagens debat i folketinget fremstår tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen som den store ærlige politiker, der ærligt kan analysere hvad sagen handler om. Vi trænger til ærlige politikere der kan tage sig af samfundets reelle problemer.
Danmarks rygrad er fortsat Inger Støjberg, Lars Løkke og Mette Frederiksen. Politikere med massiv opbakning fra Danmarks virkelighed.
Tillykke til Kristian Hegaard, der narrede Folketingets flertal. Veludført strategi!
En skam det ikke gavnede en eneste dansker! Men blev en udgift på 100 millioner. Ca. 100 kr. pr. dansk familie. Dog billigere end minken, der kostede danske skatteydere 4.000 pr person , altså 20.000 kroner for en småbørnsfamilie med tre små børn. For 100 millioner får man 300 pædagoger ekstra i et år. For 13 milliarder får man 6.000 pædagoger i 10 år. Tænk al den glæde og virkelyst disse pædagoger kunne have bidraget med,
Tilbage sidder Kristian Hegaard med skammen. Lov er lov og lov skal holdes! Retsstaten! Alt imens fræser indvandrerne rundt i København og Århus. Og kun med held undgår de få pædagoger at et børnehavebarn køres ned af en af de hurtige sorte biler.
De borgerlige politikere burde skamme sig! Narret af en ny ung politiker valgt til folketinget. Tog hele befolkningen som gidsel. Men de borgerlige fattede intet. Hvor var den nye store borgerlige leder? Flovt! Flovt! Flovt!

Alle taler om rigsretssag, men ingen interesserer sig for befolkningens hverdag. Al politisk diskussion handler om politikere, spindoktorer, medier osv. Danskernes hverdag interesserer ikke dem i København. Det er alt for kompliceret og man kan risikere at få snavs på hænderne. Noget som ingen gider mere. Alle skal have en lang uddannelse så langt væk fra virkeligheden som muligt. Så kan man nøjes med at interessere sig for den lille inderkredses handlinger og problemer. Hvad der sker på gader og stræder i Ålborg, Århus og København tør ingen røre ved med en ildtang.
Udlændingepolitiken afgør dansk politik! Her er alt snavset.
Det kræver rygrad! Og det har Inger Støjberg.
Så vi læsser alt lortet på hendes skuldre og “hygger” os videre med helt andre helte fra nettet der bringer os til eksotiske steder.
Danmark er hyklernes land. Den forrige regering slår alle rekorder! Liberal Alliance, Det konservative Folkeparti og langt flertallet i Venstre.
Efter dagens debat i folketinget fremstår tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen som den store ærlige politiker, der ærligt kan analysere hvad sagen handler om. Vi trænger til ærlige politikere der kan tage sig af samfundets reelle problemer.
Danmarks rygrad er fortsat Inger Støjberg, Lars Løkke og Mette Frederiksen. Politikere med massiv opbakning fra Danmarks virkelighed.
Tillykke til Kristian Hegaard, der narrede Folketingets flertal. Veludført strategi!
En skam det ikke gavnede en eneste dansker! Men blev en udgift på 100 millioner. Ca. 100 kr. pr. dansk familie. Dog billigere end minken, der kostede danske skatteydere 4.000 pr person , altså 20.000 kroner for en småbørnsfamilie med tre små børn. For 100 millioner får man 300 pædagoger ekstra i et år. For 13 milliarder får man 6.000 pædagoger i 10 år. Tænk al den glæde og virkelyst disse pædagoger kunne have bidraget med,
Tilbage sidder Kristian Hegaard med skammen. Lov er lov og lov skal holdes! Retsstaten! Alt imens fræser indvandrerne rundt i København og Århus. Og kun med held undgår de få pædagoger at et børnehavebarn køres ned af en af de hurtige sorte biler.
De borgerlige politikere burde skamme sig! Narret af en ny ung politiker valgt til folketinget. Tog hele befolkningen som gidsel. Men de borgerlige fattede intet. Hvor var den nye store borgerlige leder? Flovt! Flovt! Flovt!

Annonce