Sådan vil S bruge penge, minister tøver med forbud og nye folk til arbejdstilsyn

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til nyhedsoverblikket Aktuelt, hvor vi alle ugens hverdag samler de vigtigste og mest interessante nyheder fra ind- og udland.

 

Lækket notat: Sådan vil regeringen bruge milliarderne

Der skal hentes penge ind på arveafgift for virksomheder, plastikafgift, skat på fri telefon og højere priser på cigaretter. Besparelserne på landets uddannelsesinstitutioner skal stoppes. Der skal bruges store beløb på genopretningen af skattevæsenet og en ny bevilling til politiet. En lang række prioriteter som Socialdemokratiet også fremhævede i valgkampen.

Sådan kan regeringens udspil til næste års finanslov komme til at se ud i hovedtræk. Det viser et internt notat fra Finansministeriet, som Altinget er i besiddelse af.

Det fremgår også. At støttepartierne kan få indrømmelser for 1,8 milliarder kroner ved forhandlingsbordet.

Hvad der til gengæld ikke er afsat pege til er eksempelvis grøn omstilling og retten til tidlig pension. Heller ikke støttepartiernes fælles mærkesag om minimumsnormeringer i landets daginstitutioner er med i udkastet.

Læs hele historien her.

 

Minister tøver med at forbyde peberspray

Før valget mente Socialdemokratiet, at loven om peberspray 'på alle måder' havde slået fejl. Inden loven trådte i kraft, argumenterede de imod, at den skulle indføres. Det skriver DR.

Men nu lyder der andre toner fra justitsminister Nick Hækkerup (S), der ikke vil annullere lovgivningen, før at han har set nærmere på, hvordan lover virker.

”Lad os se om loven har skabt utryghed eller tryghed, siger han til DR.

Både Enhedslisten, SF og Radikale Venstre mener fortsat, at peberspray skal være ulovligt, og så helst, at loven bliver annulleret.

Det har siden 1. januar i år været lovligt at købe en peberspray og opbevare den i hjemmet.

Læs hele historien her.

 

Udsultet Arbejdstilsyn kan igen hyre folk

Arbejdstilsynet skal efter flere år med usikker økonomi igen hyre medarbejdere. Det fortæller tilsynets direktør Søren Kryhlmand til A4 Arbejdsmiljø.

”Situationen er nu, at vi skal ansætte omkring 80 nye medarbejdere. Det er dog ikke alle af dem, der er tilsynsførende. Her til efteråret skal vi have ansat omkring 50 nye medarbejdere, som starter i begyndelsen af det nye år,” siger Søren Kryhlmand.

Situationen var en ganske anden for bare få måneder siden. I foråret stod Arbejdstilsynet således til at skulle afskedige 90 årsværk.

Afskedigelserne blev afværget, da et flertal af Folketingets partier på nær Enhedslisten i april blev enige om en merbevilling på 460 millioner kroner til Arbejdstilsynet frem mod 2022. Siden 2007 har Arbejdstilsynet mistet over 180 millioner kroner i bevillinger.

Læs hele historien her.

 

Privatansatte HK’ere får ny næstformand og genvælger formand

Simon Tøgern er tirsdag blevet genvalgt som formand for fagforeningen HK Privat, mens Anja Camilla Jensen er nyvalgt på posten som næstformand. Det skriver HK Privat i en pressemeddelelse.

60-årige Simon Tøgern har været formand for HK Privats 110.000 medlemmer siden kongressen i 2011.

49-årige Anja Camilla Jensen er til gengæld ny på næstformandsposten, som blev ledig, da forgængeren Marianne Vind stillede op – og blev valgt – til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet i foråret.

Den nye næstformand, der ligeledes blev valgt uden modkandidater, kommer fra en stilling som specialkonsulent i forhandlingsafdelingen i Kost- og Ernæringsforbundet. Hun har også tidligere blandt andet været faglig sekretær i HK Handel Hovedstaden. Hun har desuden tidligere være byrådsmedlem for Socialdemokratiet på Frederiksberg.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce