Sådan bliver Socialdemokraternes nye principprogram til

Knap to år med møder, debatter og ændringsforslag skal der til før socialdemokraterne skal vedtage nyt principprogram. Et arbejde som vi også her på Netavisen Pio vil dække.
Socialdemokraterne skal have et principprogram, der efter en lang proces skal vedtages på partikongressen i september 2017. Programmet skal afløse det nuværende principprogram ’Hånden på hjertet’ der blev vedtaget i 2011.

Partiet satte officielt arbejdet med at vedtage det nye principprogram i gang på kongressen i september, ved en tale ved formanden for principprogram-udvalget, folketingsmedlem Dan Jørgensen, samt en workshop lørdag eftermiddag.

Principprogram-udvalget består, udover Dan Jørgensen, af følgende personer: Partisekretær Jan Juul, folketingsmedlem Mogens Jensen, EP-medlem Jeppe Kofod, borgmestrene Thomas Gyldal fra Herlev og Jakob Bundsgaard fra Aarhus, regionsrådsformændene Ulla Astman og Sophie Hæstorp Andersen, DSU-formand Alexander Grandt samt ti repræsentanter fra den socialdemokratiske partiorganisation, blandt andet det tidligere folketingsmedlem Margot Torp og tidligere borgmester i Mariagerfjord Kommune, Hans Christian Maarup.

En lang proces
Den socialdemokratiske hovedbestyrelse har besluttet en procesplan for udarbejdelsen af det nye principprogram, som er følgende.

Midt i marts vil partiet lancere en officiel Facebook side med mulighed for masser af debat om de socialdemokratiske principper.  Den virtuelle diskussion på de sociale medier vil frem til 17. april blive flankeret af en række indledende fysiske møder i kredse og regionerne om det nye program.

Alle fem S-regioner vil hver især afholde et stormøde i løbet af marts måned, hvor de indkalder lokale partimedlemmer til samtale og diskussion omkring hovedpunkterne i principprogrammet. Det socialdemokratiske-debatcirkus vil således komme til en by nær medlemmer, debatduge, politiske oplæg og store tanker om partiets principper. Disse møder vil så kulminere ved et nationalt stor-stormøde, der løber af staben søndag den 17. april.

Derefter vil der være en skriveperiode for udvalget frem til den 1. august 2016, hvor udvalget vil indstille en række politiske temaer til partikongressen.

Det udkast til temaer skal så diskuteres på partikongressen den 24. september 2016, hvor talerstolen i Aalborg igen vil give medlemmerne mulighed for at give deres besyv med i det, der ifølge udvalgsformanden kan blive Danmarks største politiske samtale.

Efter kongressen 2016 vil der så frem til foråret 2017 endnu en gang være en skriveperiode for udvalget, hvor et endeligt udkast til programmet skal skrives. I foråret 2017 vil der så endnu en gang være en omgang med møder i kredse og regionerne om programmet, hvor der så vil være mulighed for at skrive ændringsforslag.

Endelig skal principprogrammet behandles og vedtages på kongressen i september 2017.

Sæt dit aftryk på det nye principprogram
Hvis du har fingeren på pulsen, styr på værdierne og visioner for fremtiden, så sæt dig til tasterne! Socialdemokraterne udskriver sammen med Netavisen Pio en essaykonkurrence, hvor DU inviteres frem til kongressen i september til at skrive et essay om Socialdemokraternes grundlæggende principper ud fra Erling Olsens tre spørgsmål: Hvad står vi for? Hvad står vi I? Og hvad gør vi nu?

De indsendte indlæg vil blive bragt på Netavisen og de bedste bidrag vil blive premieret. Læs mere på piopio.dk/principprogram og giv os derefter dit bud på hvor vores værdier står i dag.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce