Samuelsen efterspørger en økonomisk plan fra Venstre

Det er ikke nok at Venstre vil følge Finansministeriets konvergensprogram, lyder kritikken fra LA-formand, der efterspørger en samlet økonomisk plan fra V.
Foto: Udenringsministeriet
Liberal Alliances formand Anders Samuelsen efterspørger en samlet økonomisk plan fra Venstre, men sådan en har Venstre ikke, meddeler ordfører. Man har en vision for hvordan tingene skal udvikle sig. Det skriver Berlingske.

Skal man tro finansminister Kristian Jensen, så følger Venstre det "Konvergensprogram 2019" som Finansministeriet lavede i 2019. Et konvergensprogram er ifølge samme ministerium en "slags selvangivelse til EU om dansk økonomi".

Og det er ikke en økonomisk plan, mener Anders Samuelsen.

"Et konvergensprogram er jo ikke en politisk plan eller vision. Det er blot en fremskrivning af dansk økonomi. Så jeg forstår simpelthen ikke, at det kan være lig med Venstres økonomiske plan. Vi politikere er jo ikke bare sat i vejen for at administrere. Vi skal komme med holdninger og visioner om det samfund, vi ønsker," siger Anders Samuelsen til avisen.

Liberal Alliance præsenterede kort før valgkampen gik i gang deres eget bud på en plan for dansk økonomi frem mod 2030-plan.

V-ordfører: Konvergensprogram er ikke en politisk plan

Venstres finansordfører Jacob Jensen medgiver Anders Samuelsen, at konvergensprogrammet ikke er en politisk plan, men han siger til Berlingske, at man inden for konvergensprogrammets rammer, har en plan for, hvordan man vil bruge pengene.

"Vi var ude med statsministeren (Lars Løkke Rasmussen, red,) i spidsen og sige, at vi har nu skaffet et økonomisk råderum af en anseelig størrelse takket være de reformer, som vi – sammen med LA – har gennemført," siger Jacob Jensen til avisen og fortsætter:

"Vi har fået en masse midler frigjort, og dem vil vi i hovedtræk prioritere til vores kernevelfærdsområder: sundhed, uddannelse og børn og alle andre ting."

Men hvordan partiet konkret vil prioritere, det kommer altså ikke i en samlet plan.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce