Annonce

Sanjay Shah skal tilbagebetale milliarder, dansk økonomi er robust og Berlingske frifundet

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
I denne sidste ’Aktuelt’ inden Kristi Himmelfartsferien skal vi først et smut til Dubai, hvor en domstol har afgjort, at den svindelmistænkte forretningsmand Sanjay Shah skal betale et større milliardbeløb tilbage til den danske statskasse.

Regeringens redegørelse for dansk økonomi landede onsdag, og den viser, at trods snak om krisetider, så er Danmarks økonomi robust.

Til sidst skal vi forbi avisen Berlingske, som har vundet en sag i Højesteret om brud på ophavsretten til et nationalikon.

Velkommen til Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik ’Aktuelt’.

God læselyst!

 

Sanjay Shah skal tilbagebetale milliarder til Danmark

Samtidig med at Danmark har kørt en udleveringssag mod den svindelmistænkte Sanjay Shah har Danmark også kørt et civilt søgsmål i Dubai om tilbagebetaling af knap ni milliarder kroner.

Det skriver DR.

Danmark vandt sagen sidste år, men Sanjay Shah ankede afgørelsen. Men nu har en domstol i Dubai altså slået fast, at forretningsmanden skal tilbagebetale 8,59 milliarder kroner tilbage til den danske statskasse.

Sanjay Shah er mistænkt i den store sag om svindel med udbytteskat til udenlandske aktionærer, hvor Skat mener at være blevet svindlet for 12,7 milliarder kroner i årene 2012 til 2015.

 

Ny redegørelse: Dansk økonomi er robust

Den danske økonomi er i god form. Det er hovedkonklusionen i regeringens økonomiske redegørelse, som blev fremlagt i dag af fungerende økonominister Stephanie Lose(V).

Det skriver DR.

”Dansk økonomi har vist sig at være særdeles robust og står med et stærkt udgangspunkt, siger Stephanie Lose.

Regeringen forventer en vækst i år på 0,6 procent. Det er dog noget mindre end i 2022, hvor væksten lå på 3,8 procent.

Helt afblæst er krisen dog ikke, da inflationen stadig er høj trods en faldende tendens.

I år forventer regeringen, at inflationen lander 4,3 procent, og næste år tre procent.

 

Berlingske frifundet i havfrue-sag

Avisen Berlingske er netop blevet frifundet i Højesteret i en sag anlagt af arvingerne til efter skulptøren, Edvard Eriksen, som stod bag Den Lille Havfrue, som står ved Langelinie i København.

Det skriver Berlingske.

”Det er en meget glædelig dag. Ikke bare for os, men for alle medier i Danmark,” siger Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen.

I 2022 dømte Østre Landsret Tom Jensen til at betale en erstatning på 300.000 kroner til arvingerne, som ejer ophavsretten til Den Lille Havfrue. Ophavsretten udløber i 2029.

Avisen bragte i maj 2019 en tegning af den kendte skulptur og i april 2020 et billede. Det mente arvingerne var en krænkelse af ophavsretten.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Sanjay Shah skal tilbagebetale milliarder til Danmark" - bliver spændende at se hvornår pengene ruller ind i statskassen, hvis overhovedet.
Har SS overhovedet pengene?

De står i hvert fald næppe på hans opsparingskonto.

Men ellers skulle han da have fornøjelsen af at arbejde det af i fængslet. Timelønnen der er vist 11,- kroner, så vi skal nok holde ham i live en del år, før han er færdig med at betale.

Robust økonomi - TAAAK så vil folket vist godt ha St. Bededag back. Løgnere.