SAS stopper fly til Kina og nyt børneudspil fra BUPL

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Så blev det torsdag, og Netavisen Pio giver dig endnu en gang dagens nyhedsoverblik.

Dagens nyhedsstrøm byder blandt andet på et nyt børneudspil fra fagforeningen BUPL og en ny rapport fra Justitsministeriet, der viser, at hver fjerde drabsmand er psykisk syg i gerningsøjeblikket.

Og så stopper SAS alle flyvninger til Kina.

Læs med i dagens nyhedsoverblik herunder.

 

Nyt børneudspil fra BUPL: Børnenes årti

I forbindelse med KL’s Børn & Unge Topmøde 2020, som afholdes i Aalborg torsdag og fredag, fremlagde BUPL i dag et nyt børneudspil med titlen ”Børnenes årti – En ny retning for børnepolitikken starter i 2020”.

Udspillet indeholder 24 konkrete forslag, der ifølge BUPL kan sætte en helt ny retning for børnepolitikken og være med til at indfri statsminister Mette Frederiksens og den socialdemokratiske regerings ambition om, at ’Danmark skal være verdens bedste land at være barn i’.

”Børneområdet har været udsat for nedskæringer i årtier. Men nu er tiden inde til at tage de første skridt i en ny retning og sikre børnenes årti. Vi er som pædagoger ambitiøse for børnenes årti. Det forventer vi også, regeringen er i dens kommende børneplan,” siger Elisa Rimpler, formand for BUPL, der er børne- og ungdomspædagogernes fagforening.

Læs mere om udspillet her.

 

 

SAS stopper alle flyvninger til Kina

Det skandinaviske flyselskab, SAS, stopper alle fly til Kina pga. den efterhånden meget omtalte coronavirus. Det midlertidige stop træder i kraft fredag og gælder til og med den 9. februar.

”Vi vurderer løbende udviklingen, og vi har hele tiden forholdt os til de skandinaviske myndigheder, men nu har vi lavet en sammenholdt bedømmelse, og der er vores passagerers og ansattes sikkerhed altid vores højeste prioritet. Her har vi taget en beslutning, hvor vi også har taget hensyn til smitterisikoen,” siger Kristian de Place Gamborg Hansen, som er fungerende pressechef i SAS.

SAS lukker også for salget af billetter til de to kinesiske storbyer, Shanghai og Beijing, indtil den 29. februar.

SAS er det seneste i rækken af flyselskab, der har indstillet flyvningerne til Kina.

Læs mere her.

 

Ny rapport: Hver fjerde drabsmand er psykisk syg i gerningsøjeblikket

I en ny rapport har Justitsministeriets Forskningskontor undersøgt både antallet og typer af drab og gerningsmænd i Danmark. Undersøgelsesperioden strækker fra slutningen af 2012 til og med 2017.

Det er første gang, at en rapport indeholder en detaljeret kortlægning af typer af drab samt karakteristika af gerningsmændene bag forbrydelserne. Resultaterne viser, at 24 procent af drabsmændene i den undersøgte periode havde en mentaltilstand i gerningsøjeblikket, der kan betegnes som psykisk syg eller utilregnelig 

”Rapporten er vigtig for vores forståelse af, hvem der begår drab i Danmark. Når mange drabsmænd kan betegnes som psykisk syge eller utilregnelige, så illustrerer det med al tydelighed behovet for, at vi har et politi, der samarbejder med sundhedsmyndighederne. Derfor er jeg også glad for, at der i 2019 blev igangsat et projekt om et fælles udrykningskoncept, hvor politiet og sundhedspersonale rykker sammen ud til borgere med psykiske lidelser og give disse dem den rette hjælp, inden situationen eskalerer yderligere,” siger justitsminister Nick Hækkerup (S).

Læs mere her.

 

DOT vil inddrage ældre og handicappede

Transport- og Boligministeriet oplyser, at ministeriet har modtaget DOT’s redegørelse om valg af løsning for reform af pensionisttakster.

DOT har lyttet til kritikken og vil nu inddrage ældre- og handicaporganisationer i den kommende proces for udarbejdelsen af den endelige model.

notatet beskriver DOT bl.a. rejsemønstre og rabatter for brugere af pensionistkortet i DOT’s område samt DOT’s overvejelser om prissætning og passagerkonsekvenser af den fremlagte reform.

DOT fremlægger ikke nogen ny løsning i redegørelsen, men lægger op til en indfasningsmodel og en udskydelse af ikrafttrædelse til januar 2021.

”Jeg er glad for, at DOT har lyttet til den kritik, der har været af det oprindelige forslag til en pensionistreform, hvor mange pensionister kunne se frem til gevaldige prisstigninger. Jeg synes, at det er rigtig positivt, at DOT nu vil gå i dialog med ældre- og handicaporganisationerne forud for fastlæggelse af en endelig løsning,” siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Student på Netavisen Pio


Kommentarer fra Facebook