Se listen: De konservatives glæder i livet

Lystyachter, lamborghinier, bugattier, golf og ridning er nævnt, når konservative MF’ere måske utilsigtet har fortalt om deres glæder i tilværelsen
Flere har i løbet af fredagen gjort sig morsomme over erhvervsminister Brian Mikkelsen, der har udtalt sig om danskernes behov for at låne penge til en stor lystyacht.

Det er ikke første gang, at konservative folketingsmedlemmer måske ubevidst afslører deres store glæder i livet, deres interesser eller deres foretrukne bilmærker. Netavisen Pio bringer en liste:
1) Den store lystyacht skal man også låne penge til

Vi begynder selvfølgelig med den aktuelle udtalelse. Fredag 25. maj har erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) udtalt sig om de store prisstigninger på realkreditlån, som efter kritik fra Konkurrencestyrelsen har fået regeringen til at komme med et udspil. Det skete i Berlingske, hvor Brian Mikkelsen (K) mente, at boliglån er det største lån i ens liv – bortset fra en stor lystyacht, naturligvis:

”Jeg tror og håber, at dette vil tage noget af merprisen. Jeg går ind for, at man tjener penge, men også for at priserne bankes nedad. Boliglån er det største lån i de flestes liv, medmindre man køber en stor lystyacht, og så skal man bruge fem minutter mere på at finde det bedste tilbud. Vi opfordrer jo også rådgivere til at hente flere tilbud - forbrugernes egne rådgivere, som har til opgave at varetage forbrugernes interesser.”
2) Danskerne kan købe en lækker Lamborghini

Brian Mikkelsen (K) har gjort det før. I august 2017 forklarede erhvervsministeren, hvorfor regeringens forslag om en aktiesparekonto til danskerne var en rigtig god idé. Formålet var at få flere danskere til at købe aktier, og aktionærerne vil til enhver tid kunne trække investerede midler ud af kontoen, forklarede han. Råderummet kunne så bruges til en Lamborghini:

”Hvis man f.eks. vil købe en lækker Lamborghini, så må man godt gøre det, fordi det er ens egne penge”, sagde erhvervsministeren til Dagbladet Børsen.
3) Børnene skal kunne gå til golf og ridning

I en debat om helhedsskolen – altså en længere og mere varieret skoledag – tilbage i 2011 kom daværende folketingsmedlem Charlotte Dyremose (K) i vælten, da hun mente, at en helhedsskole ville blokere for børnenes fritidsinteresser som ridning og golf.

”Det vil selvfølgelig være de ressourcestærke, der siger: Nej, jeg vil have, at mit barn kan gå til ridning eller golf, eller hvad de nu vil have deres barn til at gå til, som ikke kan ligge på skolen. De forældre vil selvfølgelig trække deres børn ud af skolen og lade dem gå et andet sted, hvor de får flere undervisningstimer, men hvor deres fritid ikke er bestemt af staten eller kommunen”, sagde Charlotte Dyremose (K) i P1 i marts 2011.
4) Danskerne skal kunne købe en Bugatti til 10 millioner

For at det ikke skal være løgn har Brian Mikkelsen en tredje udtalelse med på listen. I 2014 var Brian Mikkelsen (K) i Paris, hvor han så en lækker Bugatti til omtrent 10 millioner kroner. Det fik ham til at skrive sådan her på Facebook – det ville nemlig være ”win-win for alle”, hvis flere kunne købe en Bugatti:

 

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce