Sexchikane: Anklager Poul Madsen for hykleri

Tidl. TV-chef på Ekstra Bladet anklager chefredaktion og direktion for passivitet og langsommelighed i alvorlig sag om ledende medarbejders sexchikane
Foto: Ekstra Bladet, Jan Unger
Tidligere TV-chef på Ekstra Bladet, Thomas Stokholm, anklager nu Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, for hykleri i debatten om sexchikane.

Thomas Stokholm, der i dag er kreativ chef på Heartsbeats, nævner over for fagbladet Journalisten, at han i sin tid på Ekstra Bladet hørte flere historier om sexisme begået af en person i en ledende stilling.

Men der var ikke sket noget. Der var ingen sanktioner

”Inden jeg stopper, får jeg at vide, at der er flere sager på samme person. Jeg får også at vide, at sagen har været forelagt for ledelsen på Ekstra Bladet, og også for direktionen for hele JP/Politikens Hus. Men der var ikke sket noget. Der var ingen sanktioner,” siger Thomas Stokholm torsdag til Journalisten og fortsætter:

”Jeg hørte præcist, hvad der var foregået. Og det kan jeg ikke fortælle. Men jeg ved, at kvinden, det gik ud over, har fortalt det til Poul Madsen. Og så ved jeg, at vedkommende selv har kontaktet direktionen, angiveligt ad flere omgange, og fortalt, hvad der var foregået. Og at der ikke er sket noget,” understreger Thomas Stokholm.

Thomas Stokholm undskylder i dag, at han ikke gjorde noget:

”Det sker i 2017, mens jeg stadig er der. Og jeg gør ikke noget. Jeg kigger den anden vej.”

Han har spurgt sig selv igen og igen, hvorfor han ikke gjorde noget:

Og jeg har ikke nogen undskyldning, for der er ikke nogen undskyldning

”Det har jeg selvfølgelig spurgt mig selv om 30.000 gange. Men jeg har ikke forklaringen. Og jeg har ikke nogen undskyldning, for der er ikke nogen undskyldning,” siger han.

Poul Madsen er skuffet

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, kalder det ”glimrende”, at Thomas Stokholm undskylder at have kendt til sexisme-sager, men kigget den anden vej.

Han har jo været direktør i et firma før Ekstra Bladet – det kan være, han har noget at fortryde derfra

”Det er fint nok, at han nu går bodsgang. Han har jo været direktør i et firma før Ekstra Bladet – det kan være, han har noget at fortryde derfra. Men hvis Thomas i sin tid som chef på Ekstra Bladet har haft kendskab til noget af den her karakter, så er jeg ærgerlig og skuffet over, at han ikke er gået videre med det,” siger han til Journalisten.

Poul Madsen oplyser, at han har håndteret to chikane-sager inden for det seneste år:

”Jeg kan ikke gå ind i enkeltsager. Men jeg kan sige, at de to gange inden for de seneste år, hvor sager af den her karakter er havnet på mit bord, der har jeg håndteret dem med det samme,” siger Poul Madsen og afviser, at sexisme-sager generelt bliver talt ned og dækket over.

Til Poul Madsens antydning af, at Thomas Stokholm måske selv har noget at fortryde fra før Ekstra Bladet, siger Stoklund til Journalisten:

”Jeg sætter altid pris på en elegant sviner. Og den her er en af de bedre. Men det fjerner altså ikke fokus fra et problem, som Poul ikke forholder sig specielt begavet til med den kommentar.”

Leder fortsatte endnu to år

Den leder, som sagen i 2017 handlede om, stoppede på Ekstra Bladet sidste år. Ifølge Journalistens oplysninger skete det efter en omfattende sag om blandt andet sexisme.

Men fra det øjeblik, jeg hører om det i 2017, til det reelt stopper, der har han haft to år uden sanktioner

”Men fra det øjeblik, jeg hører om det i 2017, til det reelt stopper, der har han haft to år uden sanktioner. Og hvor han har haft mulighed for at fortsætte, selv om det har været forelagt for både ledelsen og for direktionen,” siger Thomas Stokholm.

Han kan i dag ikke forklare, hvorfor han ikke reagerede på sin viden i 2017. Men han giver et bud over for Journalisten:

”Jeg tror, jeg skulle tages af banen, før jeg kunne se spillet derinde klart. Jeg har elsket 99 procent af min tid på Ekstra Bladet, og jeg har ikke noget hævnmotiv. Men tiden har gjort, at jeg kan se ting mere klart nu,” siger Thomas Stokholm.

Administrerende direktør i JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, skriver i en mail til Journalisten, at han ikke kommenterer personalesager.

”Men jeg kan garantere, at vi har taget hver eneste henvendelse om krænkelser dybt alvorligt og har reageret på dem,” skriver han.

Thomas Stokholm efterlyser, at Poul Madsen og andre mediechefer forklarer sig i de konkrete sager, og at de i højere grad tager ansvaret for dem på sig i debatten.

De bør lægge sig fladt ned og sige: Det er jeg fandme ked af, det er sket på min vagt – undskyld

”De bør lægge sig fladt ned og sige: Det er jeg fandme ked af, det er sket på min vagt – undskyld. Nu starter vi forfra. Og man skal i hvert fald aldrig trække personalesagskortet. Når over 1.600 kvinder står frem, så er det ikke en personalesag – så er det et fænomen. Og det er et fænomen, som vi er nødt til at gøre noget ved,” siger Thomas Stokholm.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Ekstra Bladet med Poul Madsen i spidsen er da som altid helt ligeglade med sandheden. Det eneste der betyder noget for EB er oplagstal og fortjeneste. De menneskelige og moralske omkostninger er helt ligegyldige for dette 2. kl. dagblad.

Han et helt som han plejet!
Vi og vi bringer sandheden.
Det handler for ham om oplagstal.

Poul Madsen er efter min mening en helt igennem skidt fyr. Lige fra den første dag på EB gik han igang med at svine kongehuset, og i særdeleshed Prins Henrik. Han mobbede ham ustandselig, blandt andet ved at kalde ham konge, og benytte enhver lejlighed til at beskylde ham for at nasse og være doven. Alt hvad prinsen foretog sig var galt ifølge Poul Madsen, først da Henrik blev alvorligt syg, ophørte mobberiet. Så i mine øjne er han en led person, så det kommer ikke bag på mig, at han nu benægter fakta, hvad kan man forvente andet, af sådant et menneske ?

Penge har desværre meget magt.

Mette Frederiksen er en hykler, det er så synd for Sofie Linde, men Jeppe Kofod skal bare beklage at pigen var grædefærdig og tidligere skolepraktikant!

Annonce