SF-borgmester bad selv om center for afviste asylansøgere

Langelands borgmester Tonni Hansen ønskede i 2019 at aftage afviste asylansøgere, som stod foran flytning fra Udrejsecenter Sjælsmark
Foto: Langelands Kommune
Tonni Hansen (SF), borgmester, Langelands Kommune
SF-borgmester på Langeland, Tonni Hansen, står aktuelt i spidsen for langelændernes modstand mod oprettelse af et nyt center for udviste, kriminelle udlændinge på Sydlangeland. Men tilbage i december 2019 ønskede samme Tonni Hansen, at regeringen placerede et udrejsecenter for udviste asylansøgere på netop Langeland.

Konkret ønskede Tonni Hansen, at de afviste asylansøgere, der efter en aftale mellem S-regeringen og støttepartierne SF, De Radikale og Enhedslisten, ikke længere skulle opholde sig på det kritiserede udrejsecenter Sjælsmark, i stedet skulle flyttes til Langeland.

Han ville dengang - sagde han til TV 2 Fyn - drøfte mulighederne for en placering af et udrejsecenter på Langeland med kommunalbestyrelsen: 

Jeg ved fra tidligere, at langelænderne engagerer sig i familierne, der flytter hertil

“Det primære for mig er, at vi kan gøre noget for de her familier. Jeg ved fra tidligere, at langelænderne engagerer sig i familierne, der flytter hertil,” sagde han december 2019 til TV 2 Fyn og fortsatte: 

“Det sekundære er, at der vil være nogle arbejdspladser i at få et center eller få dem placeret i nogle hjem heromkring.”

Tonni: Langeland kan løfte opgaven

Fra 2011 til henholdsvis 2016 og 2017 stod Langeland Kommune for driften af Børnecenter Tullebølle og Asylcenter Holmegård, der blev lukket på grund af flere sager om seksuelle overgreb på asylansøgere og ledelsesmæssige problemer.

SF-borgmester Tonni Hansen understregede december 2019, at myndighederne ikke burde bekymre sig om de tidligere skandaler, for nu var Langeland efter hans mening mere end klar til at påtage sig opgaven:

vi har kapacitet til at kunne løfte den her opgave

“Hvis man fra ministeriet eller andre operatørers side ønsker det, så går vi selvfølgelig gerne i dialog. Og ja, vi har kapacitet til at kunne løfte den her opgave for de her børn,” lød det fra Tonni Hansen.

For halvandet år siden pegede Tonni Hansen på, at netop Langeland kunne være en perfekt ramme for afviste asylansøgere og deres børn: 

“De skal have undervisning, og de skal kunne dyrke deres fritidsinteresser. Det er der, jeg mener, vi som lokalsamfund kan hjælpe,” understreg

Tonni Hansen håbede for halvandet år siden, at et udrejsecenter vil kunne skabe arbejdspladser og øget omsætning på Langeland:

“Man ser typisk, når man flytter sådan nogle jobs, at der er en hel række medarbejdere, der ikke flytter med. Derfor ansætter man lokalt. Det vil selvfølgelig også ske her.”

Over for Netavisen Pio bekræfter Tonni Hansen, at han tilbage i 2019 arbejdede for at få et center for afviste asylansøgere til Langeland:

Vi drøftede mulighederne i forhold til at byde ind på familierne fra Sjælsmark

“Vi drøftede mulighederne i forhold til at byde ind på familierne fra Sjælsmark på kommunalbestyrelsesmødet 9. december 2019,” skriver Tonni Hansen i en sms til Netavisen Pio og uddyber:

“Der var et ønske om flere oplysninger og i mellemtiden blev familierne flyttet til Lejre (Avnstrup-lejren, red.) Dermed ikke yderligere drøftelser.”

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

I går i netavisen foreslog jeg at man kunne have flere centre, med f. eks 40 stk i hver, så belaster det mindre og jeg foreslog øerne Anholt, Læssø og Langeland og i dag ser jeg de radikale foreslå det samme, pudsigt ikke?

Nu er det jo tilsyneladende en socialdemokratisk netavis, der kommer med dette. Kan vi fæste lid til det?

Og den anden dag foreslog jeg Sydspidsen af Amager i Kongelundslejren, der ligger tæt på lufthavn og Militær.
Der kunne jo også være tale om Saltholm.

Hvorfor skulle man ikke kunne det, stiller du samme spørgsmål til Berlingske som er ultra blå og Jyllandsposten som er sortblå, elelr Politiken som er radikal,nej vel, så stol trygt på at hvis det var usandt så ville Pio få på hattepullen.

“Det primære for mig er, at vi kan gøre noget for de her familier. Jeg ved fra tidligere, at langelænderne engagerer sig i familierne, der flytter hertil,” sagde han december 2019 til TV 2 Fyn

Jeg vil i hvert fald godt medgive, at de demonstrerende langelændere, vi har set for nylig, virkede meget engagerede.

At regeringen ikke kan finde et sted langt fra byer
til et udrejsecenter er jo ikke helt sandt
Grønland vil være et godt sted og jeg vil tro at
grønlænderne nok kan finde et sted hvor der er
langt til nærmeste by
Og måske kan grønland lige frem starte en stor
foretning da der er flere lande der har det samme problem

Jeg forstår ikke det her indlæg ?
Borgmesteren har for et par år siden, sagt ja til at Langeland kunne huse nogle asylansøgere, som ikke fik permanent opholdstilladelse.
Skulle det så være implicit med at han har accepteret at få udviste kriminelle ?
Tænker at Piopio skal passe på at niveauet ikke lægger sig op af ekstrabladet og BTs niveau.

Der må være ubeboede øer i Danmark, der kan bruges til kriminelle flygtninge. Lad dem få de tiloversblevne telte fra tidligere flygtningelejre, for de kan også bruges på en mindre ø. Øen skal ligge så langt fra fastlandet, at de ikke kan forlade øen.

Det må man ikke, De må ikke bo så det ligner fængsels , fordi de ikke er frihedsberøvet Derfor man man heller ikke sende dem til Grønland.

Det tror jeg grønlænderne bliver kede af at høre
for grønland er ikke et fængsel, men et rigsfælleskab
med Danmark, så det er værd at drøfte med politikerne

Det tjener da kun Tonni Hansen til ære, at han og byrådet gerne ville tage imod familierne fra Sjælsmark !!!

Skal man tro Pia Olsen Dyhr er Tonni Hansen dansk kommunalpolitiks oversete succes. Han blev i lighed med landstræneren i fodbold fremhævet på landsmødet af partiformand Pia. Og så kan det vel ikke blive større!

Annonce