SF: "De radikale er Danmarks mest klasse-rene parti"

Politisk ordfører Karsten Hønge om SF’s rolle: Vi skal sikre, at Socialdemokratiet ikke bliver fanget ind af Dansk Folkeparti

Hos Socialistisk Folkeparti er der kun glæde at spore oven på den socialdemokratiske formand, Mette Frederiksens melding om, at S går til valg på at danne regering alene – altså uden de radikale – efter næste valg.

”Det er jo Socialdemokratiets egen beslutning. De må have taget beslutningen efter at have konstateret, at de radikale er usædvanligt trælse at have med at gøre. Det er så Socialdemokratiets beslutning. Men jeg forstår godt S-beslutningen, for det er ikke nogen fest at være i regering med de radikale. Det kan jeg som SF’er fuldt ud bekræfte,” siger SF’s politiske ordfører til Netavisen Pio.

det er ikke nogen fest at være i regering med de radikale

Karsten Hønge henviser her til, at S, R og SF dannede regering tilbage i efteråret 2011. SF trak sig dog ud af regeringen allerede i februar 2014 – angiveligt for at undgå den totale nedsmeltning. Mens SR dannerede regering alene frem til valget i juni 2015, hvor den socialdemokratiske formand Helle Thorning-Schmidt måtte aflevere nøglerne til Statsministeriet til formanden for Venstre, Lars Løkke Rasmussen.

SF’s tårn-traume
Op til valget i 2011 havde S og SF dannet tæt parløb, men vælgerne sammensatte et Folketing, hvor SF gik stærkt tilbage ved valget fra 23 til kun 16 mandater, og hvor de radikale modsat gik stærkt frem fra kun ni til 17 mandater. Valgresultatet betød, at de radikale fik meget stor indflydelse på SRSF-regeringsprogrammet, mens SF måtte give store indrømmelser i Crown Plaza-tårnet – især til de radikale – og ikke mindst på det økonomiske område. Derfor blev det fra start til slut i den grad op ad bakke for SF.

På den baggrund er det ikke overraskende, at SF ikke evner at skjule sin glæde over, at Mette Frederiksen denne uge vragede de radikale som regeringspartner:

Det glæder mig og SF, at socialdemokraterne er rykket ud af de radikales klør

”Det glæder mig og SF, at socialdemokraterne er rykket ud af de radikales klør. Vores opgave – SF’s opgave – bliver så at sikre, at Socialdemokratiet ikke bliver fanget ind af Dansk Folkepartis klør – for det ville da være at gå fra den ene ildebrand til den anden,” mener Hønge.

En gevinst for lønarbejderne
Ifølge SF’s politiske ordfører kan de radikale nærmest betegnes som et ekstremistisk parti:

”De radikale er jo nærmest et lidt ekstremistisk parti. De ligger til venstre for Enhedslisten på indvandrere- flygtninge-spørgsmål. Og ligger samtidig på linje med Liberal Alliance, når det kommer til den økonomiske politik.”

”Set fra et almindeligt lønarbejder-synspunkt, så er det da en gevinst, at man får minimeret de radikales indflydelse. De radikale er vel nok Danmarks mest klasse-rene parti. Det er partiet for mennesker på samfundets solside: Dem med de lange uddannelser, dem med de høje lønninger, dem med det fede liv. De radikale er curlingpolitikere for den højere middelklasse,” mener Karsten Hønge.

Af samme grund er SF meget tilfredse ved udsigten til en ren S-regering efter næste valg:

”Jo mindre indflydelse de radikale får på den økonomiske politik, på arbejdsmarkedspolitikken, på den sociale politik, jo bedre for den almindelige dansker.”

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce