SF kræver nyt medieforlig, rød blok godt fra start og LA-profil siger stop

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Dansk politik har mandag været præget af to ting, som i høj grad handler om personer. I Venstre hvor kampen mellem Kristian Jensen og især tidligere finansminister mm Claus Hjort Frederiksen fortsætter med uformindsket styrke.

Det kan du læse mere om her.

Den anden store historie har været regeringen, som i dag har præsenteret hovedparten af de særlige rådgivere.

Det kan du også læse mere om her.

Men der er også sket ting, som handler mere om det politiske indhold. Vi har samlet det vigtigste. Velkommen til nyhedsoverblikket Aktuelt.

 

SF vil have nyt medieforlig nu!

Det haster med at komme i gang med forhandlingerne om en ny medieaftale, som bør være på plads allerede til efteråret. Det mener et af regeringens støttepartier, SF. Det skriver Ritzau.

Kulturminister Joy Mogensen (S) sagde ellers søndag, at hun først forventer en ny medieaftale i det nye år. Men det er alt for sent, lyder det fra SF's medieordfører, Jacob Mark.

”Lige nu sidder der et helt Mediedanmark og venter, og de ved, at der kommer et nyt medieforlig. Jeg mener ikke, at vi skal holde dem hen, men at vi skal give dem ro,” siger han.

For SF er det vigtigt, at de kommende besparelser på DR bliver aflyst, og partiet vil til gengæld forsøge at sikre, at store techgiganter betaler den skat, de skal i Danmark.

Læs hele historien her.

 

Rød blok med massivt forspring i måling

Meningsmålingsinstituttet Voxmeter kunne søndag præsentere den første meningsmåling på denne side af sommerferien. Ifølge den er regeringen kommet pænt fra start, og de røde partier står til 99 mandater mens de blå partier står til 76, når man ikke medregner de nordatlantiske mandater.

Socialdemokratiet går lidt tilbage i forhold til valgresultatet, men står stadig til 48 mandater. Til gengæld er der fremgang til både SF og Enhedslisten.

Den seneste tids uro i Venstre er ikke noget som vælgerne ind til videre straffer. Venstre står i målingen til 25,4 procent, hvilket er en fremgang på 2 procent. Det vil give partiet 47 mandater, fire mere end ved valget.

Hverken Nye Borgerlige eller Liberal Alliance står i målingen til at komme over spærregrænsen.

Se hele målingen her.

 

Profil forlader LA

Steen Holm Iversen, der er byrådsmedlem i Varde og var partiets spidskandidat ved folketingsvalget i Sydjyllands Storkreds, melder sig ud af partiet.

”Partiet er på mange måder et andet parti end det parti jeg meldte mig ind i, i 2014.
Landspolitisk har jeg i en periode haft sværere og sværere ved at føle mig repræsenteret mellem partiets bærende profiler,” skriver han i en opdatering på Facebook og fortsætter:

”Det er med vemod jeg forlader et parti, som jeg har investeret tusindvis af arbejdstimer, integritet, troværdighed og penge i. Jeg ønsker Liberal Alliance, og de mange mennesker jeg har lært at kende i partiet, alt mulig held og lykke.”

På trods af at han var spidskandidat endte folketingsmedlem Henrik Dahl alligevel med at tage partiets mandat. Og efter valget har de to været i et offentligt skænderi om Dahls angreb på den afgående partiformand Anders Samuelsen.

Steen Holm Iversen fortsætter som løsgænger i Varde byråd.

 
Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook