Annonce

SF vred over Østergaards rødbrune-melding

SF's formand Pia Olsen Dyhr vred over at den radikale leder betegner samarbejdet mellem S, DF og SF som "rødbrunt"
SF's formand Pia Olsen Dyhr er "rystet og vred" på den radikale leder, Morten Østergaard, fordi han i dagbladet Børsen onsdag betegnede det gryende samarbejde mellem Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF som "et rødbrunt kabinet".

“Sådan et rødbrunt kabinet, der med en socialdemokratisk regering med SF og Dansk Folkeparti som grundlag – skulle de være i stand til at øge muligheden for at investere i fællesskabet? Det har jeg svært ved at se,” udtalte Morten Østergaard i går til Børsen - som en af flere reaktioner på, at den socialdemokratiske formand, Mette Frederiksen, grundlovsdag meldte ud, at Socialdemokratiet går til valg på at danne en ren S-regering - altså uden de radikale - efter et valg.

I et tweet mindede hun om, at den brune farve historisk henviser til nazisterne - nærmere bestemt til nazisternes brune SA-uniformer

Meldingen fik torsdag formiddag Pia Olsen Dyhr til tasterne. I et tweet mindede hun om, at den brune farve historisk henviser til nazisterne - nærmere bestemt til nazisternes brune SA-uniformer. Hun minder i tweetet om, at to af SF's tidligere formænd - SF's første formand Aksel Larsen og Gert Petersen - under 2. verdenskrig sad i kz-lejr på grund af deres aktive modstand mod nazismen. Hun betegner derfor Østergaards tweet som "historieløst".

Forsøgte at trække i land

I aftes optrådte Morten Østergaard i DR2-programmet Deadline.

Her ville studieværten gerne vide, hvad Morten Østergaard hentydede til, når han kaldte S-DF-SF-samarbejdet for 'rødbrunt'.

Morten Østergaard henviste i sine svar til, at Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er med til at dele Danmark op i to. Østergaard fandt det usmageligt, når der fremover skal gælde to sæt regler for borgerne: Et sæt for borgere og børn i ghetto-områderne, og et andet sæt regler for alle andre. Det var baggrunden for betegnelsen "rødbrunt", lød forklaringen fra Østergaard undvigende.

Studieværten Niels Krause Kjær gik Østergaard på klingen og spurgte, om han ikke med ordet "rødbrunt" henviste til nazisterne, men det afviste Østergaard kategorisk.
DF til Østergaard: ”Trække vejret og tage det roligt”

Også hos Dansk Folkeparti skurede Østergaards rød-brune udmelding i ørerne på partiets, Peter Skaarup:

Det skurrer i ørerne, når man hører det

“Det skurrer i ørerne, når man hører det. Jeg synes, at Morten Østergaard skal trække vejret og tage det roligt. Han bør afholde sig fra de bombastiske meldinger. Det er jo ikke verdens undergang. Der er bare sket det, at S siger, at de ikke vil danne regering med de radikale. Det må han se at overleve,” sagde Skaarup til Børsen onsdag.

 

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce