Simon Aggesen søgte uofficielt om opdeling af ejerlejlighed i 2017

Afsløring: Akter beviser at K-borgmester allerede i 2017 - uofficielt - sonderede muligheden for tilladelse til opdeling af gigantisk ejerlejlighed
Foto: Frederiksberg Kommune
Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K)
Det viser sig nu, at Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen, i allerhøjeste grad har været involveret i sagen om tilladelse til at opdele hans gigantiske 460 kvadratmeter store ejerlejlighed på adressen Frederiksberg Allé 8, 3. sal.

Aggesen sonderede således allede i foråret 2017 hos chefer i By- og Miljøområdet-forvaltningen om muligheden for at få tilladelse til at opdele ejerlejligheden i to.

Det afslører hidtil upåagtede akter i byggesagen, som Netavisen Pio nu kan fremlægge.

Akterne viser, at Simon Aggesen i foråret 2017 havde flere møder med chefen for Byggeri og Arkitektur, Pernille Birk Morgen, om sagen.

Akt-forløbet viser også, at Simon Aggesen trak følehornene til sig, da det gik op for ham, at en ansøgning fra ham om opdeling i to ejerlejligheder i den gamle ejendom fra 1884 ville kunne udløse et krav om etablering af elevator. Dermed ville Simon Aggesen blive påført en stor ekstraregning i millionklassen. Eller alternativt måtte han søge om dispensation fra elevatorkravet hos By- og Miljøudvalget på rådhuset  - med risiko for at sagen så ville påkalde sig ubekvem politisk interesse.

De afslørende akter

En mail dateret 21. april 2017 fra Pernille Birk Morgen til to andre chefer inden for By- og Miljøområdet, Lillian Rasch Madsen, og direktør Ulrik Winge afdækker Aggesens uofficielle sonderinger på højeste plan. Og forvaltningschefers eksklusive, men uofficielle betjening af Simon Aggesen:

I mailen hedder det:

"Kære begge,

Jeg vedhæfter byggesagen fra opdelingen af lejligheden under Simon (Aggesen, red.)

Det er absolut en mulighed at opdele lejligheden i stil med den, men det kræver en forelæggelse for udvalget vedr. indbetaling til p-fond for en plads samt dispensation fra krav om elevator."

Mailens emnelinje hedder "Næs(t)e møde med Simon A."

Mailens emnelinje hedder "Næste møde med Simon A."

Pernille Birk Morgen skriver i en ny mail 18. januar 2018 til Lillian Rasch Madsen, at der i mellemtiden - for Simon Aggesen må man forstå - er sket det heldige, at der er indført en lempelse af bygningsreglementet pr. 1. juli 2017 "hvorefter at ombygning i eksisterende bygning ikke udløser krav om elevator".

Den officielle ansøgning bærer udelukkende konens navn

Først marts 2018 sender Simon Aggesens kone, Josephine Fie Legarth Aggesen, en officiel ansøgning om tilladelse til at dele den store ejerlejlighed op i to.

I hele det officielle sagsforløb, som dokumenteret af Netavisen Pio onsdag, nævnes Simon Aggesen ikke med et ord. I hele den officielle del af sagsbehandlingen er det derimod Simon Aggesen kone, Josephine Fie Legarth Aggesen, der står som ansøger - og den person, som sagsbehandlerne korresponderer med fra marts 2018 og hen over sommeren.

Heller ikke forvaltningen nævner Simon Aggesen med et ord i den officielle sagsbehandling - i skærende kontrast til det faktum, at samme forvaltning havde tæt kontakt til netop Simon Aggesen om sagen frem til marts 2018.

Heller ikke forvaltningen nævner Simon Aggesen med et ord i den officielle sagsbehandling

 

 

Direktør lover Aggesen vurdering af sagen, som ikke eksisterer

18. april 2017 sender chefen for By- og Miljøområdet, direktør Ulrik Winge, en mail til Pernille Birk Morgen, hvor han skriver, at han har lovet Simon Aggesen, at "vi lige giver en vurdering af muligheden for lejlighedsopdeling, som vi drøftede."

Emnelinjen hedder også her: "Næste møde med Simon A."

Direktøren lover med andre ord, at Simon Aggesen af kommunens eksperter får en  uofficiel vurdering af muligheden for opdeling af den store ejerlejighed på et tidspunkt hvor familiens Aggesen ikke på nogen måde har ansøgt om at få ejerlejligheden opdelt.

 

S og Radikale: Nye oplysninger må indgå i redegørelse

Den socialdemokratiske gruppeformand i Frederiksberg Kommunalbestyrelse, Michael Vindfeldt, siger til de nye detaljer og akter i sagen, som ikke tidligere har været fremlagt for offentligheden:

Det her spor, som Netavisen Pio nu afdækker, må selvfølgelig indgå i den redegørelse

"Vi, de radikale, SF og Enhedslisten bad allerede i går om en grundig redegørelse af hele sagsbehandlingen af sagen. Det her spor, som Netavisen Pio nu afdækker, må selvfølgelig indgå i den redegørelse," siger Vindfeldt til Netavisen Pio.

Vindfeldt oplyser, at Venstres Jan E. Jørgensen, der er formand for By- og Miljøudvalget, nu også støtter kravet om den ønskede redegørelse. Jan E. Jørgensen ønsker dog ikke at uddybe nærmere over for Netavisen Pio.

Den radikale rådmand, Lone Loklindt, er helt på linje med Michael Vindfeldt:

"Jeg forventer naturligvis, at alle relevante elementer vedr. borgmesterens byggesager indgår i forvaltningens redegørelse. Og dermed også oplysninger som disse," skriver Loklindt i en mail - med henvisning til de akter, som Netavisen Pio nu har lagt frem.  

 

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, meddeler via sin pressetjeneste, at han ikke har kommentarer til sagen.

Borgmester Simon Aggesen oplyser torsdag aften - via kommunens pressechef - at han ikke har kommentarer til Netavisen Pio's artikel.

Ekstra Bladet har afdækket, at opdelingen af familien Aggesens store ejerlejlighed i to - og det efterfølgende salg af begge lejligheder gav Simon og Josephine Aggesen en gevinst på omkring 11 millioner kroner. Oplysninger, som Simon Aggesen har bekræftet.

Opdateret kl. 19.20 med oplysning om, at Simon Aggesen ikke har kommentarer

Netavisen Pio afventer reaktion fra forvaltningschefer i Frederiksberg Kommune

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce