Simon Emil Ammitzbøll-Bille nedlægger sit parti

"Family first," lyder det fra formanden for partiet Fremad, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, som trækker stikket for at få mere tid til familien
Partiet Fremad fik en kort levetid. Mindre end et år efter, at Fremad blev stiftet, nedlægger partiformanden og stifteren, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, nu partiet.

"Family first," skriver Simon Emil Ammitzbøll-Bille, på Facebook. "For er knap et år siden dannede Christina Egelund (politisk ordfører og næstformand, red.) og jeg det borgerligt-humanistiske parti, Fremad. Vores ambition var at bryde den nationalkonservative bølge i blå blok. En ambition jeg stadig deler, men som jeg må erkende ikke bliver virkeliggjort med mig i spidsen eller med Partiet Fremad."

placeholder

 

Mangler energien

Ifølge Simon Emil Ammitzbøll-Bille skyldes den manglende succes "først og fremmest", at han ikke er i stand til at lægge den energi i projektet, som det kræver.

Lad mig være ærlig og sige, at det selvfølgelig ikke har hjulpet med en slidt troværdighed

"Og lad mig være ærlig og sige, at det selvfølgelig ikke har hjulpet med en slidt troværdighed fra VLAK-regeringens tid eller med et politisk miljø, hvor der dannes nye partier hver eneste måned," skriver den tidlligere økonomi- og indenrigsminister og politisk ordfører og gruppeformand i Liberal Alliance.

Selvo om Fremad er langt fra at have indsamlet de nødvendelig 20.000 vælgererklæringer, som der kræves for at blive opstillingsberettiget til Folketinget (partiet har indsamlet 3769 vælgererklæringer), så mener Simon Emil Ammitzbøll-Bille nu nok, at det havde kunnet lade sig gøre.

"På det seneste har vi fået flere spændende støtter, bedre adgang til penge og en mere fokuseret plan for politik, kommunikation og underskriftsindsamlinger," skriver den nu tidligere formand. "Den hårde erkendelse er, at det først og fremmest er mig selv, der står i vejen for gennemførelsen af det projekt, jeg havde kastet mig ud i og i spidsen for. For hvis jeg skulle give det den nødvendige indsats, ville jeg ikke kunne passe og passe på min familie på den måde, jeg gerne vil. Far skal jeg (jo) være hele mit liv, som Løkke engang sagde."

Den 42-årige Simon Emil Ammitzbøll-Bille blev i april far for anden gang.

Det er min ambition at være en god ægtemand og far

 

"Det er min ambition at være en god ægtemand og far og samtidig være god til mit arbejde," skriver Simon Emil Ammitzbøll-Bille. "Det kan jeg ikke opfylde, hvis jeg fortsætter i spidsen for Fremad. Og da jeg aldrig har været i tvivl om, hvor basen og værdierne er, vægter familien højest, og arbejdslivet må ændres."

Simon Emil Ammitzbøll-Bille fortsætter foreløbig som "en fri fugl på Christiansborg", fordi der stadig er et par sager, han gerne vil følge på vej.

"Men jeg er nok tættere på udgangen end på indgangen til Borgen," forklarer Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Fortid i flere partier

Simon Emil Ammitzbøll-Bille blev første gang valgt til Folketinget som medlem af Det Radikale Venstre, et parti han forlod i 2008 for året efter at stifte partiet Borgerligt Centrum.

Borgerligt Centrum formåede dog aldrig at indsamlede de nødvendige vælgererklæringer til at blive opstillingsberettiget og i 2009, og kun et halv år efter stiftelsen af partiet, meldte Simon Emil Ammitzbøll-Bille sig ind i Liberal Alliance.

Ved folketingsvalget i 2019 tabte Liberal Alliance dog ni af sine hidtidige 13 mandater, og partiformanden, Anders Samuelsen, mistede sit folketingsmandat. Anders Samuelsen gik af som formand og pegede på Ammitzbøll-Bille som sin efterfølger.

Men det var der ikke opbakning til i Liberal Alliance og i stedet blev den nyvalgte Alex Vanopslagh ny formand, og få måneder senere forlod Simon Emil Ammitzbøll-Bille så partiet. Istedet stiftede Simon Emil Amitzbøll-Bille Fremad sammen med Christina Egelund, der var tidligere gruppeformand i Liberal Alliance.

"Vi har besluttet at skrinlægge partiet Fremad," konstaterer Christina Egelund kortfattet på Twitter.

placeholder

 

Forladt på perronen

Til gengæld begræder Fremads medlem Københavns Borgerrepræsentation, Kåre Traberg Smidt, beslutningen om at nedlægge eller skrinlægge partiet. Kåre Traberg Smidt, der i august skiftede fra Alernativet til Fremad, var indtil i dag, sammen med Simon Emil Ammitzbøll-Bille, den ene af partiets to folkevalgte politikere.

"Forladt på perronen," skriver Kåre Traberg Smidt, som onsdag fik beskeden om, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille trak stikket på Fremad.

"At Fremad nedlægges er en forfærdelig situation, og jeg er rigtig ked af det," skriver Kåre Traberg Smidt. "Jeg har personligt kastet al politisk kapital ind i dette projekt og har trodset gode råd og vejledning om at skulle vælge det sikre i form af et andet parti. Men ideen var jo god, projektet lige i øjet og alle tankerne bag var samfundsmæssigt relevante og meget nødvendige.

placeholder

Opdateret klokken 12:40 med kommentar fra Kåre Traberg Smidt.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce