Annonce

Simon Emil stifter nyt parti og toldere finder markant flere ulovlige våben

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Tidligere økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, og tidligere politisk ordfører, Christina Egelund – begge tidligere Liberal Alliance – danner nu et nyt liberalt parti kaldet Fremad.

Toldere finder markant flere ulovlige våben i pakker og post på vej til Danmark. På tre år er antallet nærmest eksploderet fra 1.400 i 2015 til godt 12.000. Det oplyser skatteminister Morten Bødskov (S). Og så skaber et kirkemaleri – inspireret af tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg - i Skovlunde Kirke på Vestegnen debat.

Velkommen til dagens Aktuelt.

 

Skærpet kontrol virker: Toldere finder markant flere ulovlige våben

Hver eneste dag finder toldere ulovlige våben i pakker og post på vej til Danmark.

På tre år er antallet af våben, som Toldstyrelsen beslaglægger, steget fra ca. 1.400 i 2015 til godt 12.000 i 2018, hvilket er mere end en syvdobling. Tendensen fortsætter i 2019, hvor Toldstyrelsen i årets første ni måneder har beslaglagt godt 9.400 ulovlige våben.

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

”De senere år har toldere ved grænsen og i lufthavnen registreret en konstant stigning af ulovlige våben. Det vidner om et stort problem, som vi skal slå hårdt ned over for. I år har der i snit været over 35 våbenbeslag om dagen, hvilket er rigtig mange,” siger skatteminister Morten Bødskov (S).

Stigningen i antal beslaglæggelser er resultatet af, at Toldstyrelsen har skærpet kontrollen og bl.a. har øget antallet af kontroltoldere og fået nye, mere moderne pakkescannere.

Våbnene tæller alt fra kastestjerner, knojern til forskellige knive herunder springknive samt ulovlige peberspray. Også genstande som umiddelbart ikke ligner våben såsom kreditkort, der kan foldes ud som knive eller strømpistoler kamufleret som lommelygter, læbestift eller lignende, bliver opdaget og tilbageholdt.

Læs mere her.

 

BUPL efter TV2-dokumentar: Flere pædagoger er afgørende for et godt børneliv

TV2’s dokumentar ’Eksperimentet med vores børn’ – 2. del af dokumentaren sendes torsdag aften kl. 20 - er et synligt bevis på, hvad gode normeringer betyder for børns adgang til omsorg, nærvær og udviklende øjeblikke i de danske daginstitutioner.

Det skriver BUPL i en pressemeddelelse.

TV2 har fulgt børnenes hverdag i børnehaven ’Unoden’ i Viborg og undersøgt, hvad der sker, hvis man tilfører ekstra pædagogisk personale.

”Det er fantastisk at se, hvad det giver børnene, når der er let adgang til nærværende pædagoger. Og hvor givende det er, når pædagoger har ordentlig mulighed for at bruge deres faglighed i stedet for at agere brandslukkere,” siger formand for BUPL Elisa Rimpler efter at have set dokumentaren.

Hun hæfter sig især ved, hvor markant en betydning de ekstra pædagoger har for børnenes leg og for den tillid børnene møder hinanden med. Der er langt mere plads til fordybelse og tid til at forebygge konflikter og frustrationer.

”Tv-optagelserne bekræfter, hvad vi allerede ved fra forskningen. Nemlig at gode normeringer, uddannet personale, høj faglighed og mindre børnegrupper er de vigtigste forudsætninger for høj kvalitet i børnenes hverdag i daginstitutionerne,” siger Elisa Rimpler.

Dokumentaren om den pressede hverdag for børn og ansatte i daginstitutionerne kommer samtidig med, at regeringen er ved at forhandle en ny finanslov på plads. Støttepartierne har penge til flere pædagoger og lovbundne minimumsnormeringer som et hovedkrav.

Og der er ikke et sekund at spilde. Det er børnenes tur, og der er brug for et milliardløft, som børnene kan mærke allerede i 2020. Alt andet vil være uansvarligt, mener BUPL-formanden.

”Hvis der stadig er politikere, der tvivler på, hvilken forskel bedre normeringer gør, synes jeg, at de skal se TV2-dokumentaren. De kan simpelthen ikke være bekendt at efterlade ansvaret i dukkekrogen til overbelastede pædagoger. Og vi har ikke råd til at vente til 2025,” fastslår Elisa Rimpler.

Læs mere her.

 

Simon Emil stifter nyt parti

“Ikke til højre, ikke til venstre, men Fremad!” Det kunne blive sloganet for et nyt dansk parti, som blev lanceret torsdag.

Bag partiet står de to tidligere LA-profiler Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund, der efter nogle ugers spekulation i medierne, er klar med et nyt borgerligt parti, med navnet Fremad.

Et parti som, ifølge de to stiftere, ikke er ædt op af snigende nationalkonservatisme, men som har et klart liberalt svar - også på værdierne.

placeholder

 

Det fortæller de to partistiftere i et interview til Berlingske, hvor de redegør for de politiske og strategiske tanker bag projektet.”Vores analyse er, at der mangler et værdiliberalt midterparti i Danmark, og det er så dét, vi danner nu med Fremad, siger den ene af partistifterne, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, til avisen.

Læs mere her.

 

Nyt kirkemaleri får kritik for at være politisk

Et nyt maleri i Skovlunde Kirke i Nordsjælland viser den rige kvinde afvise en mørk, fattig lazarus ved at sparke ham ud over et hegn.

Kunstner Erik Hagens' inspiration til værket er den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) - og nu har maleriet skabt stor debat om, hvorvidt man på den måde skal blande politik og religion.

Personligt forstår Erik Hagens fra Møn ikke selv alt postyret om hans værk fra Skovlunde Kirke.

”Der er mange andre provokerende scener i malerierne i Skovlunde Kirke. Provokerende - hvis man opfatter det sådan. For det er jo Jesus, der har sagt og fyret det af,” siger Erik Hagens til TV 2 Øst.

Erik Hagens selv mener ikke, han direkte har malet Inger Støjberg – han har blot ladet sig inspirere.

”Det er en teenagepige, der sparker en sort fyr væk fra parcelhusfordøren, og familien står bagved og kigger uden at gribe ind, og det svarer jo fuldstændig til, hvordan vi danskere for et par år siden lod en integrationsminister opføre sig,” siger Erik Hagens.

Men det er over grænsen, mener Lisbeth Andersen, der har skrevet flere bøger om moderne dansk kirkekunst.

”I en kirke skal man ikke udstille enkeltpersoner, og jeg synes heller ikke, at man skal have partikunst ind i kirken, fordi det gør, at der vil være nogle, der ikke har lyst til at komme, og som vil føle sig skældt ud og set ned på.”

Inger Støjberg selv mener, at kirke og politik bør holdes adskilt.

”Som politiker skal man jo kunne tåle lidt af hvert, og det kan jeg bestemt også. Men jeg vil sige, at jeg synes, at kirken skal holdes fri for politik,” siger Inger Støjberg.

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet