Skipper smidt ud af folketingssal med baby og tidligere minister sygemelder sig

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til onsdagens udgave af Netavisen Pios korte nyhedsoverblik Aktuelt, med en lille håndfuld nyheder fra dansk politik, medier og fagbevægelse.

Tak fordi du læser med.

 

Pernille Skipper bedt om at forlade folketingssal med sin baby

Under åbningsdebatten i folketingssalen, blev Pernille Skipper (EL) bedt om at forlade salen med sin baby, mens Pia Kjærsgaard (DF) sad i formandsstolen.

Det skriver Politiken.

Det er ikke første gang, at Pia Kjærsgaard har bedt et folketingsmedlem med en baby på armen, forlade salen.

I 2019 blev også Mette Abildgaard fra De Konservative bedt om at forlade folketingssalen af Kjærsgaard, da hun medbragte sin baby.

Pia Kjærsgaard fastholder, at børn ikke hører hjemme i folketingssalen.

“Jeg synes ikke, at folketingssalen er for børn. Vi kan ikke skrive direkte, at børn, hunde eller babyer ikke skal være i folketingssalen. Vi er nødt til at forholde os til den overordnede linje og holdning om, at der skal være værdighed og respekt om folkestyret,” sagde hun blandt andet til TV2.  

Læs hele historien her 

 

Tidligere minister sygemelder sig 

Den tidligere minister og nuværende ordfører, Mette Gjerskov, sygemelder sig på ubestemt tid.

Det skriver Gjerskov i et opslag på Facebook i forbindelse med Folketingets åbningstale torsdag.

“Jeg deltager ikke i åbningen af Folketinget i år, fordi jeg har været nødt til at sygemelde mig i en periode. Det føles mærkeligt efter at have deltaget siden 2005,” skriver hun.

Gjerskov er tidligere minister for fødevare, landbrug og fiskeri for Socialdemokratiet fra 2011 til 2013.

“Jeg har konsulteret kloge folk i sundhedsvæsenet og fået en meget kraftig opfordring til at trække stikket i en periode, så jeg kan blive udredt og især få styr på de mange smerter i bevægeapparatet, jeg har døjet med de sidste par år. Jeg har åbenbart ikke taget de forskellige alarmsignaler alvorligt nok,” skriver Gjerskov på Facebook.

placeholder

 

Danske EU-politikere vil skærpe reglerne for Facebook 

Sociale medier som Facebook skal reguleres langt mere fra EU’s side, står det til flere danske Europa-parlamentarikere.

Det skriver DR.

Udmeldingen kommer på baggrund af en intern rapport, som en whistleblower, den amerikanske Frances Haugen, har taget med sig fra sit tidligere job i it-giganten, Facebook.

Her forklarer Haugen til amerikanske medier, at Facebook justerer sine algoritmer for at skabe reaktioner hos brugere og siger, at selskabets egen forskning viser, at det er lettere at udløse had end andre følelser blandt brugerne.

Det har fået danske EU-parlamentarikere op ad stolen, og ønsker blandt andet at tech-giganten tvinges til at have gennemsigtighed i deres algoritmer.

Læs hele historien her 
 

SF får ny klimaordfører 

Den tidligere Alternativ-profil, Rasmus Nordqvist, overtager nu posten som SF’s klima-ordfører, imens Signe Munk er på orlov.

Det skriver Altinget.  

"Jeg glæder mig til at skulle løfte det vigtige område i denne periode. Der skal jo kæmpes for klimahandling hver dag," skriver Nordqvist til mediet.

Den nu nye klimaordfører, er tidligere folketingsmedlem for Alternativet, men meldte sig ud i 2020, hvorefter han meldte sig ind i SF.

Læs hele historien her

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Victoria Gratløv er studentermedhjælper på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Pia k taler om værdighed, hun sidder på sit landsmøde og ter dig som en rejekævlling, pege tommelned af folk og vrisser og ter sig.

Jeg tager mit indlæg i mig igen, der er faste regler, det vidste jeg ikke, Pia K handlede efter disse, og selv om jeg ikke er enig, så var det Skipper, som fejlede. Ret skal være ret.

Annonce