Slagsmålet om EU’s budget er i gang

EU-kommissionen lægger op til, at landene skal betale mere til EU. Socialdemokratiet er imod og kræver i stedet besparelser på landbrugsstøtten

Annonce

Billede: EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker

EU-kommissionens formand Jean-Claude Juncker præsenterede onsdag sit bud på et kommende budget for EU. Budgettet dækker perioden 2021-2027, og der har været ekstra meget fokus på budgettet, fordi det bliver det første budget efter Storbritanniens exit fra unionen.

EU-kommissionen lægger op til at hæve EU’s samlede budget fra 1 procent til af landenes bruttonationalindkomst (BNI) til 1,1 procent. Det skal kompensere for de indtægter, EU mister, når Storbritannien forlader samarbejdet. Dermed vælger Kommissionen at lytte til krav fra blandt andet Frankrig og Tyskland.

Spørger man Socialdemokratiets EU-ordfører Peter Hummelgaard, så burde Kommissionen i stedet have fundet pengene gennem skarpere prioriteringer:

”Der er ingen grundt til, at man nu vil afkræve EU-landene endnu flere penge. Der er helt klart nogle fine og gode intentioner i EU-budgettet, men det bør finansieres af en skarpere prioritering, navnlig ved at skære i landbrugspolitikken og i strukturfondene,” fortæller han til Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook