Smede-formanden: “Nu bliver jeg sgu lidt sur”

”Hæv nu de dagpenge,” lyder opfordringen fra Dansk Metal-formand, Claus Jensen, der bakkes op af forbundsformændene Kim Simonsen (HK) og Per Christensen (3F)
Foto: Dansk Metal
Claus Jensen, formand for Dansk Metal
Smedens formand, Claus Jensen, er normalt ikke den, der skælder og smælder, men nu er formanden for Dansk Metal tydeligvis ved at miste tålmodigheden.

“Hæv nu de dagpenge,” lyder opfordringen til S-regeringen fra smedenes formand i et opslag på Facebook.

Tirsdag indgik S-regeringen en bred aftale om markant forhøjet lønkompensation til de selvstændige.

Formanden for Dansk Metal glæder sig over de forbedrede forhold for de selvstændige, men han bliver godt gammeldags sur, når han tænker på, at de mange lønmodtagere, der på grund af coronakrisen har mistet deres job. De må nøjes med dagpenge, som maksimalt udgør 19.322. kr.

Dagpenge udgør maksimalt 19.322 kroner 

“Nu bliver jeg sgu lidt sur,” skriver Claus Jensen.

så er der ingen lønmodtagere der modtager 30.000, når de bliver fyret. De får den maksimale dagpengesats

“For det første, så er der ingen lønmodtagere der modtager 30.000, når de bliver fyret. De får den maksimale dagpengesats. Og det er jo det, som man skal sammenligne med. Her får de maksimalt 19.322. kr. Der er altså lang vej til 30.000, som jo blot er det, som virksomhederne kan få i kompensation. Det får den enkelte lønmodtager jo ikke,” skriver smede-formanden surt og føjer til, at når højrefløjen har så travlt med at hæve lønkompensationen til de selvstændige, så vil højrefløjen vel også hæve dagpengesatsen:

“For det andet, så får de jo nærmest til at lyde som om, at de selvstændig hverken har råd til mad eller tøj til kroppen for 23.000 kr. Jamen det samme må jo gælde for dagpengemodtagerne? Så må det jo betyde, at højrefløjen er med på at hæve den maksimale dagpengesats. For højrefløjen mener vel ikke, at det er mere værd at være selvstændig end at være lønmodtager? Jeg ser frem til at højrefløjen fremstiller et beslutningsforslag, der lyder på at hæve den maksimale dagpengesats til 30.000,” lyder det fra Metal-formanden.

For højrefløjen mener vel ikke, at det er mere værd at være selvstændig end at være lønmodtager?

placeholder

 

Bandbulle fra 3F, HK og Dansk Metal

Claus Jensen bakkes op af forbundsformændene fra Danmarks største forbund, HK, Kim Simonsen, og 3F, Per Christensen.

I en fælles pressemeddelelse, som nærmest har karakter af en bandbulle, til S-regeringen og partierne bag forliget vedrørende de selvstændige: Venstre, de konservative, de radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet:

”Vi er glade for, at aftalepartierne er enige om, at suspensionen af dagpengeforbruget forlænges frem til og med april. Der er også andre positive tiltag i aftalen. Men at de selvstændige nu får henholdsvis 7.000 kr. og 10.000 kr. mere, mens dagpengesatsen står stille på lidt over 19.000, er skævt,” lyder det fra forbundsformændene.

Dagpengene er systematisk blevet udhulet de senere år og har mistet 4.000 kr. i værdi siden midt i 90´erne

“Dagpengene er systematisk blevet udhulet de senere år og har mistet 4.000 kr. i værdi siden midt i 90´erne. Nu står vi midt i en historisk krise, og så sender man et signal til lønmodtagerne om, at det er mere værd at være selvstændig. Det er uforståeligt. Særligt når de ledige, i modsætning til de selvstændige, selv er med til at finansiere udgifterne. Staten finansierer således kun knap 36 procent af dagpengeudgifterne.”

Claus Jensen, Kim Simonsen og Per Christensen erklærer sig skuffede over at dagpengen ikke hæves:

På vegne af de ledige, så er vi skuffede over at dagpengene ikke er blevet hævet

“Aktuelt ligger ledigheden markant højere end sidste år før coronakrisen. Det har ramt familier over hele landet hårdt. På vegne af de ledige, så er vi skuffede over at dagpengene ikke er blevet hævet, og vi mener aftalen sender et forkert signal.”

Opdateres

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Og langtidsledige giver man en bøde på 1000 kr hver månde på grund af 225 timers reglen fordi man ikke har fundet et arbejde
1000 kr minder hver månde
Og det er dem der i forvejen har aller mindst
Først indføre man kontanthjælps-loft og så tager man 1000 kr i bøde (225 timers reglen)
og der er ikke noget arbejde at få
men det er åbenbart menigen at det ikke skal stoppe før man har udrydet alle langtidsledige

Så der kun et spørgsmål, hvad er billigst elektrisk stol,skydes.hænges,eller giftsprøten

Annonce