Socialdemokraten Thomas Thors er Bornholms nye borgmester

Winni Grosbølls afløser som borgmester på Bornholm er fundet. Det blev som ventet Thomas Thors.
Foto: Pressefoto: Rønne Havn
Borgmester Thomas Thors (S), Bornholm
Socialdemokraten Thomas Thors blev mandag aften blevet valgt som ny borgmester på Bornholm.

Det skriver Bornholms Tidende.

Den 71-årige Thomas Thors afløser Winni Grosbøll, der ved årsskiftet er tiltrådt som direktør i Friluftsrådet efter at have været borgmester siden 2010, og som derfor søndag ryddede borgmesterkontoret (Enhedslistens viceborgmester Morten Riis nåede dog at få borgmesterposten i tre en halv dag).

placeholder

Winnie Grosbøll er især kendt som en af initiativtagerne til Folkemødet i Allinge, en begivenhed der årligt trækker titusinder af politisk interesserede til Nordbornholm.

Ventet valg

Det var ventet, at Thomas Thors ville blive ny borgmester.

Allerede da Winni Grosbøll i november annoncerede sin afgang, pegede Socialdemokratiet nemlig på Thomas Thors som hendes afløser.

Thomas Thors var fra 1996 og frem til kommunesammenlægningen 2003 borgmester for Rønne Kommune.

Efter kommunesammenlægningen blev Thomas Thors den første borgmester for den nye Bornholms Regionskommune. Han sad på posten ind til 2005.

Snorrebakke-sagen

Forud for mødet mandag aften havde Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Kristendemokraterne indstillet Thomas Thors til posten.

Men der var ikke fuld opbakning fra hele kommunalbestyrelsen.

For indstillingen stemte de fire partier og Venstre. Imod stemte Dansk Folkeparti og Bornholmerlisten.

Stemmerne imod skyldes ifølge Bornholms Tidende den såkaldte Snorrebakkesag. Sagen handler om muligt embedsmisbrug i forbindelse med et byggeprojekt, hvor formålet var at samle kommunens byggeadministration på en fælles adresse på Snorrebakken i Rønne.

Tilbage i december valgte Bornholms Politi at lukke sagen. Men der er nu blevet indledt en afskedigelsessag mod koncerndirektøren.

Det næste kommunalvalg finder sted 16. november. Thomas Thors har sagt, at han ikke regner med at stille op som spidskandidat ved kommunalvalget.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce