Socialdemokrater bliver løsgængere: Lokal-politikken er ikke rød nok!

To byrådsmedlemmer i Gladsaxe vil fremover være løsgængere efter at de har forladt Socialdemokratiet. Den lokale politik er ikke rød nok, lyder begrundelsen.
To socialdemokratiske medlemmer af byrådet i Gladsaxe, Lene Svendborg og Lise Tønner, melder sig ud af partiet. Det skriver de i en pressemeddelelse.

”Vi mener ikke, at den førte politik i Socialdemokratiet i Gladsaxe, er rød nok, og ofte er den ikke på linje med partiets politik på landsplan. Vores beslutning skyldes desuden et meget svært samarbejdsklima i S-gruppen,” skriver de og fortsætter:

”Alle har en grænse for hvad de kan holde til. For os er den grænse nu nået.”

”Som politiker og som menneske skal man kunne se sig selv i øjnene og turde holde fast i bare nogle af de mærkesager, man er valgt ind i byrådet på. Og man skal behandles ordentligt, uanset om man er politisk enig eller ej.”

Beslutningen får ingen umiddelbare konsekvenser for borgmester Trine Græse (S) eller resten af byrådets konstituering, da den som bekendt ligger fast.

Partifælle er ærgerlig

Med to færre medlemmer af den socialdemokratiske gruppe i byrådet, så er der otte medlemmer tilbage. Og trods de to udmeldelser er Socialdemokratiet stadigvæk det største i Erhard Jakobsens gamle kommune.

Gruppeformand for Socialdemokratiet i Gladsaxe Byråd, Tom Vang Knudsen, fortæller at han er rigtig ærgerlig over situationen.

”Men den fremstilling de kommer med, kan jeg ikke genkende. Jeg synes at vi har højt til loftet i den socialdemokratiske gruppe, og vi har strakt os langt for at få samarbejdet til at fungere i gruppen – også med Lise og Lene,” siger han til Gladsaxebladet.

Lise Tønner (øverst) og Lene Svendborg.

Lise Tønner var nummer tre på listen ved seneste valg, hvor hun fik 434 personlige stemmer, mens Lene Svendborg med 152 personlige stemmer blev valgt på det yderste socialdemokratiske mandat. Begge blev de indvalgt for første gang ved valget i 2017.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce