Socialdemokratiet er smidt ud af pensions-forhandlinger

”Vi er blevet smidt på porten. Vi er blevet bedt om at gå fra forhandlingerne,” siger en målløs Mette Frederiksen
Socialdemokratiet er smidt ud af pensionsforhandlingerne. Det oplyser Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

”Vi er blevet smidt på porten. Vi er blevet bedt om at gå fra forhandlingerne,” siger en målløs Mette Frederiksen umiddelbart efter at være smidt ud af forhandlingerne i Beskæftigelsesministeriet.

Tilbage i ministeriets forhandlingslokaler er foruden regeringen nu kun Dansk Folkeparti og de radikale.

S vil give nedslidte, der har været lang tid på arbejdsmarkedet, ret til at gå lidt tidligere på pension. Det vil regeringen ikke være med til. Regeringen vil alene forhandle om en justering af seniorførtidspensionen.

"Reel politisk uenighed"

"Det er jo en reel politisk uenighed. Regeringen ønsker ikke at gå den her vej, det er vi nogle andre partier, der gerne vil. Jeg vil da hellere være med til at forbedre seniorførtidspensionen end ikke at lave noget. Men der har Troels Lund så meddelt, at det vil man simpelthen ikke forhandle med Socialdemokratiet om," siger Mette Frederiksen.

Regeringen ønsker ikke at gå den her vej

Dansk Folkeparti og de radikale er klar til at forhandle videre alene om seniorførtidspension.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) afviser at have smidt socialdemokraterne ud:

"Jeg anser det ikke som, at Socialdemokratiet er smidt ud. Jeg synes mere, at når man ikke kan finde en objektiv model for alle, så bliver vi jo nødt til at gå videre med noget andet.Hvis vi skal se seriøst på en differentieret pensionsalder, så må man også lægge noget på bordet. Hvem skal være omfattet, og hvem skal ikke? Men det kan vi ikke få svar på," siger Troels Lund Poulsen.

Pensionsforhandlingerne har stået på siden begyndelsen af februar.

Socialdemokratiet har foreslået, at nedslidte, der har været lang tid på arbejdsmarkedet får ret ret til at gå lidt tidligere på folkepension. To-tre år er nævnt. Socialdemokratiet har - foreløbigt - sat tre milliarder kroner af til en sådan tidligere folkepension for nedslidte.

Socialdemokratiet vurderer - på basis af tal fra Finansministeriet - at de tre milliarder kroner rækker til at 5.- 6.000 kan få tidlig pension. Regeringen mener at pengene kun rækker til at 2.850 kan få tidlig pension.

73 dage med kaffe og PowerPoints

Socialdemokratiets Mattias Tesfaye kommenterer udsmidningen af Socialdemokratiet fra pensionsforhandlinger således på twitter:

vi er ikke blevet præsenteret for andet end kaffe og Power Points

"Det er nu 73 dage siden vi blev indkaldt til forhandlinger af Lars Løkke - vi er ikke blevet præsenteret for andet end kaffe og Power Points. Nul forslag fra regeringen. Væsentlige rapporter blev til gengæld tilbageholdt. Nu bliver vi så smidt ud."

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er jo valgkamp. Smid s ud behold de radikale og så splid mellem s og R. Pudsigt R forbyder S at samarbejde med DF, alt mens de selv gør det som da de stemte for reduceret efterløn, og nedsatte dagpenge. Jo radikale er solen klat budding på væggen. Det er ren taktik fra Løkkes side, han er desperat for at tabe valget.

Det er jo valgkamp. Smid s ud behold de radikale og så splid mellem s og R. Pudsigt R forbyder S at samarbejde med DF, alt mens de selv gør det som da de stemte for reduceret efterløn, og nedsatte dagpenge. Jo radikale er som en klat budding på væggen. Det er ren taktik fra Løkkes side, han er desperat for at tabe valget. Mette skal nok stå distancen. Hun er en sej jyde.

Er Venstre og DF så nedslidte at de står til at miste 10 mandater HVER ved det kommende Folketingsvalg, det er mit store håb for de fremtidige nedslidte!
Et gæt Folketingsvalget udskrives til afholdelse tirsdag den 7. Maj 2019

Kløften mellem de Radikale og Socialdemokratiet bliver større og større på områder som er væsentlige for Socialdemokratiet, så derfor skal Mette have ros for at hun klart har meldt ud at ingen kan true sig til politisk indflydelse på partiets politik- Aldrig mere et forløb som det vi oplevede i det sorte tårn- den pris er ikke værd at betale for en statsministerpost.

Vel? Denne `udsmidning´ af SOCDEM fra regeringsforhandlinger har jo tradition ! Ikke kun i vores danmark ! SOCDEM´s oprindelse ligger jo i, at kæmpe for menneskerettigheder og sociale rettigheder for for arbejdende lønmodtager (den historiske arbejderklasse..)! Og denne kamp for "velfærdstaten" og almene sociale emancipation (dannelse og uddannelse,SU og pensionsrettigheder..)har nu væeret i gang i mere end hundred år ! ..og er synlig, ogsa som en kamp for solidaritet og næstekærlighed ! Imod de -stadig populære- holdninger af gammeldags økonomisk "magt og profit" tænkning: kalkulerede nedslidning, udlicitering, løndumping, reduktion af velfærdstaten.. imod skabelsen af en, neoliberal fornyet sociale kultur, som delvis minder om `rige og fattige´ fra tiden af enevælden.. Men? Til sidst er landets rigdom skabt af den arbejdende befolkning og ikke er skabt af de profitfikserede økonomer og deres destruktive arrogance og ignorance som de findes i venstres og DF´s tankeverden! Den ensidige satsning på profitøkonomi og genskabelse af "rige og fattige" i landet, med ignorance og følelseskulde ovenfor den faktisk smertefulde nedslidning af mange arbejdende mennesker er en udfordring til SOCDEM´s kultur af kærlige solidaritet !

Annonce