Annonce

Socialdemokratiet går frem i København: “Vækker noget jubel og optimisme”

En ny vælgeranalyse giver S i København 16 procent - for en måned siden viste en anden meningsmåling, at S i hovedstaden stod til kun 12 procent - S-overborgmesterkandidat bebuder helt ny boligpolitik
Foto: Privat
Pernille Rosenkrantz-Theil (S), overborgmesterkandidat
En dugfrisk vælgeranalyse, som valgforskeren Kasper Møller Hansen, professor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, har foretaget for Mandag Morgen, viser, at Socialdemokratiet i København står til 16 procent.

Det er en markant fremgang i forhold til en meningsmåling, som analysebureauet Analyse & Tal i samarbejde med Epinion lavede for en måneds tid siden for SF og Enhedslisten i København.

Den viste, at Socialdemokratiet i København stod til kun 12 procent. Mod 17,2 procent ved kommunalvalget i 2021.

Dermed er Socialdemokratiet gået fire procentpoint frem i løbet af en måned.

“Målingen tyder på, at de udspil, vi har lagt frem på det seneste, er blevet taget rigtig godt imod af københavnerne. Derfor er det ingen hemmelighed, at den her måling vækker noget jubel og optimisme,” siger Socialdemokratiets overborgmester- og spidskandidat ved kommunalvalget i København, Pernille Rosenkrantz-Theil, til Netavisen Pio og føjer til:

“Jeg tror kun på meningsmålinger, når de går den rigtige vej.”

Ny boligpolitik: “Slut med flade tage, stål og beton”

Pernille Rosenkrantz-Theil bebuder en helt ny boligpolitik i København:

“Vi har sagt, at der skal en lille revolution til. Der må nødvendigvis være forskel på den byudvikling, der skulle til, da København var fattig og nedslidt, og så i dag, hvor København er rigt, velrenoveret og enormt dyrt.“

Det største problem er, at vores børn ikke kan flytte hjemmefra og stifte familie i København

“Derfor har vi meldt ud, at vi mener, der skal nye redskaber til. Det største problem er, at vores børn ikke kan flytte hjemmefra og stifte familie i København, men bliver presset ud af København.”

Desuden vil Rosenkrantz-Theil gerne tage et opgør med den byggestil, som har hersket i København de senere år.

“Og man skal altså bygge på en måde, så man kan se, at vi er i København. Og ikke en hvilken som helst by i Europa. Det skal være slut med kønsløst arkitektur med flade tage, stål og beton. Lad os nu bygge på en måde, så man kan se, at det er København.”

København skal ifølge overborgmesterkandidaten også bygge langt flere ejerboliger.

Vi skal bygge flere ejerlejligheder, og vi skal bygge flere almene lejelejligheder

“Vi skal bygge flere ejerlejligheder, og vi skal bygge flere almene lejelejligheder, der er til at betale. Modsat nu hvor vi bygger alt for mange dyre, private lejelejligheder.”

“Hvis man spørger folk, hvad de helst vil bo i, så svarer 70 procent ejerbolig. De resterende vil gerne bo i billige lejeboliger. Det står i skarp modsætning til det, der er blevet bygget gennem de sidste tyve år, hvor man år efter år har bygget 20 procent ejerboliger. Der er for lavt et udbud af ejerboliger i København. Det bidrager selvfølgelig til at priserne går i vejret,” siger Pernille Rosenkrantz-Theil til Netavisen Pio.

Hun forklarer, at nyere privat udlejningsbyggeri følger reglerne om markedsbestemt husleje. Det giver en dyr husleje. Mens huslejen for almene boliger fastsættes ud fra driftsomkostningerne (Ballanceleje-princippet). Det betyder, at huslejen forbliver i den lave ende.

Metro fra Københavns Hovedbanegården til Refshaleøen 

Ud over en ændret boligpolitik har Rosenkrantz-Theil også meldt ud, at hun ønsker at prioritere en ny metrolinje fra Københavns Hovedbanegård til Refshaleøen:

“Det er fordi jeg gerne vil prioritere, at når vi nu bruger penge til metro og har den store pung fremme, at vi så sørger for, at det faktisk er en metro, som gavner københavnerne.”

“Et af de store problemer for københavnerne er, at vi på visse metrostrækninger står alt for tæt. Det løser man ved at bygge strækningen Københavns Hovedbanegård op til Refshaleøen (Via Bryggebroen, DR Byen, Amagerbrogade Syd, Lergravsparken og Prags Boulevard, red.). Så kan man bygge den sidste snip på til Lynetteholmen og Østerport senere hen.”

Målingen i Mandag Morgen bygger på den såkaldte valgvindsmodel, der vurderer, hvordan de landsdækkende politiske meningsmålinger vil slå igennem i de enkelte kommuner, når man tager højde for en række lokale forhold, herunder den såkaldte borgmestereffekt.

Opdateret 17/12 med præcisering af forskellen på markedsbestemt husleje (Nyere privat boligbyggeri) og husleje fastlagt ud fra driftsomkostningerne (Almene boliger)

Opdateret 20/12 - to steder stod der oprindeligt 'vælgermåling'. Det er rettet til 'vælgeranalyse'

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja Enhedslisten skal ikke have overborgmester posten, de er for rabiate i Kbh. Så fint hvis S begynder at lytte til københavnernes behov. Held og lykke med det.

Hvem lytter Socialdemokraterne og BLÅ-mette på?

Kurt, jeg tror du er ude i et ærinde for Dansk Folkeparti,
siden du bruger at skrive Blå-Mette.
Skal vi ikke være enige om at du intet belæg har for at blande
det landspolitiske ind i det kommunale selvstyre.
Når det står i artiklen at det er Pernille Rosenkrans der udtaler
sig om boligpolitikken, så tror jeg ikke på at en statsminister
blander sig i den slags, har du bare enkelte eksempler at staten
har blandet sig i Boligpolitikken i vores hovedstad, i de over
100 år hvor overborgmesterposten har været på Socialdemokratiske
hænder, Jeg tror du er ude i et ærinde, hvor du forsøger at påvirke
det forestående kommunale valg som vi skal til i 2025.
Hvis vælgerne er så dumme som du sikkert mener at de er, så er det
da vælgernes egen skyld hvis de får en fra enhedslisten som skal
beklæde denne meget indflydelsesrige post, som det er at bestride
posten som overborgmester i vores hovedstad. Jeg har stor respekt
for de som stiller op til det kommunale valg, også enhedslistens
kommunale politikker. Men de har altså ikke noget stort politisk
bagland, som har den politiske erfaring i at lede en kommune på
en million indbyggere. De har problemer nok med at besætte de
almindelige poster som borgmestre i København.

1) Meningsmålinger går op og ned.
2) Der er stadig længe til valget.

I artiklen står: Hun forklarer, at privat udlejningsbyggeri følger reglerne om markedsbestemt husleje. Det giver en dyr husleje. Mens almene boliger følger reglerne om omkostningsbestemt husleje. Og det betyder, at huslejen forbliver i den lave ende.
Jeg mener jeg har hørt Pernille tage den helt logiske konsekvens at, som for årtier siden, begrænse de private udlejeres mulighed for at kræve høj husleje. Altså mere omkostningsbestemt end profitmaksimering.

Dette er mit vidnesbyrd om, hvordan jeg endelig sluttede mig til den nye verdensorden, Illuminati, efter at jeg har forsøgt at deltage i over 2 år nu, men svindlere tog penge fra mig flere gange. Jeg har søgt efter at blive medlem af Illuminati så længe, ​​men svindlere bliver ved med at tage mine penge, indtil tidligt i år, da jeg mødes med Lord Felix Morgan online, kontaktede jeg ham, og jeg forklarede ham alt, og han anbefalede den brugte registrering, og jeg betalte for stort medlem for at få mig i gang, og jeg blev indviet i verdensordenen, og jeg modtager summen af ​​$1.000.000 us-dollars efter min indvielse var gennemført. Jeg er meget glad! Og lover at sprede Lord Felix Morgans gode arbejde. Hvis du er interesseret i at tilslutte dig den nye verdensorden Illuminati i dag, så kontakt Lord Felix Morgan i dag, han er din bedste chance for at få medlemskab af Illuminati, som du altid ønsker. Kontakt Lord Felix Morgan E-mail: Illuminatiofficial565@gmail.com eller WhatsApp +2348055459757

Annonce