Socialdemokratiet lover 1.000 ekstra sygeplejersker

Der mangler tid og omsorg i sundhedsvæsenet. Derfor foreslår Socialdemokratiet, at sundhedsvæsenet tilføres 1.000 ekstra sygeplejersker.
Som en del af et nyt stort sundhedsudspil, foreslår Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, at der ansættes 1.000 ekstra sygeplejersker i sundhedsvæsenet. Det skal give mindre travlhed på hospitalerne og give danskerne mere tryghed.

”Historien om vores sundhedsvæsen er både historien om en fantastisk udvikling, hvor flere overlever alvorlige sygdomme som kræft. Hvor sygeplejersker og sundhedspersonale gør det så godt, som de overhovedet kan. Men desværre også hvor mange patienter oplever, at det går for stærkt. Og hvor personalet oplever hverdage, hvor der ikke er tid til omsorg for patienterne, at læse journaler eller spise frokost,” udtaler Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

Vi vil have mere tid til omsorg.

”Det har også endnu alvorligere konsekvenser. Vi har set eksempler på forkert medicinering og patienter, der ikke får den nødvendige smertebehandling. Vi vil have mere tid til omsorg. Derfor foreslår vi, at der ansættes 1.000 ekstra sygeplejersker, så der bliver bedre tid og mere tryghed,” understreger S-formanden.

Flere skal uddannes, flere skal fastholdes

Forslaget fra Socialdemokratiet bliver godt modtaget af Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen.

”Det er fantastisk godt set, at vi har brug for at sætte flere penge af til flere sygeplejersker. Der er så meget brug for os alle steder,” sagde hun til Danmarks Radio.

Hun mener, at der skal sættes ind både mere rekruttering og bedre fastholdelse. Der skal uddannes flere sygeplejersker, men det er også nødvendigt at sikre at flere gennemfører uddannelsen. Og nødvendigt at sikre arbejdsmiljøet, så færre stopper:  

”Vi skal sikre arbejdsmiljøet, så vi kan holde fast i dem, der allerede er uddannet. Det må der også være god økonomi i. Vi skal simpelthen undersøge, hvorfor nogen har forladt faget, og hvordan vi får dem lokket tilbage igen. Det her er et godt afsæt. Men der skal mere til,” siger Grete Christensen.

Forslaget om de 1.000 ekstra sygeplejersker vil koste en halv milliard kroner. Hvor den halve milliard kroner skal komme fra, vil Mette Frederiksen først løfte sløret for, når Socialdemokratiet fremlægger resten af udspillet.

 

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Annonce