Socialdemokratiet må tilbage til rødderne

Det danske samfund og arbejdsmarked trues udefra og derfor skal samarbejdet mellem Socialdemokratiet og fagbevægelsen styrkes, så man igen kan give modspil til arbejdsgiverne, den liberale fare og højrepopulismen.
Hvad er Socialdemokraternes rolle i dag i dansk politik, i over 100 år har vi været tæt forbundet med fagbevægelsen, kæmpet kampe mod overklassen, arbejdsgiverne og retten for lighed, frihed og solidaritet.

I gennem de sidste 20 år, har verden og det danske samfund ændret sig drastisk, arbejderklassen er blevet til den øvre middelklasse, vi har alle fået villa, Volvo og vovhund.

Kampen er først lige begyndt
Vores indlemmelse i EU har givet Danmark mange fordele, men for de danske arbejdere, har det ændret drastisk på det som Louis Pio kæmpede for på fælleden.

Fagbevægelsen er konstant under pres fra de liberale kræfter, der har en stor interesse i at komme den suveræne ”danske model” til livs, så de kan øge deres indtjeninger og behage investorerne.

Det jeg ser som Socialdemokraternes største opgave i fremtiden, det er at gendanne samarbejdet med fagbevægelsen, fordi arbejdskampen er ikke overstået, den er først lige begyndt.

Vi vil i fremtiden se arbejdsgiverne, de blå partier med Joachim B Olsen i spidsen, kæmpe for at få tyske arbejdstilstande i Danmark, vi vil se EU granske i lovgivningen for at finde opskriften på at nedlægge ”den danske model” som vi har set med flere domme der er blevet gennemført i dansk lovgivning.

Socialdemokratiet og fagbevægelsen må stå sammen
LO og fagbevægelsen tog første stik mod Ryanair, men de udenlandske virksomheder vil komme i en lind strøm, for at få en del af det danske marked, de vil komme og underbyde med usle lønninger og dårlige arbejdsvilkår, derfor har det danske arbejdsmarked brug for et stærkt sammenhold mellem Socialdemokratiet og fagbevægelsen.

Socialdemokraterne har en god tradition for at deres politikere afspejler samfundet, der er kandidater med akademiske baggrunde ligesom kandidater med arbejderbaggrund, det er vigtigt at holde fast i, at vælgerne kan se sig selv i vores kandidater.

Det er samtidig også utrolig vigtigt. at kommunikationen med vælgerne ikke bliver for akademisk og journalistisk baseret, vi skal ned i øjenhøjde med vælgerne, tale et sprog alle kan forstå uanset samfundslag.

Et rødt midterparti
Socialdemokraterne er et RØDT midterparti, der vil forhandle på begge sider af fløjene, med dem der vil bakke op om socialdemokratisk politik. Vi må aldrig blive et populistisk parti, der sætter meningsmålinger højere end politik og vores værdier.

Med socialdemokratiets nye formand Mette Frederiksen i spidsen, skal vi gøre os klar til at overtage et ramponeret Danmark efter Lars Løkke Rasmussen og Claus Hjort Frederiksen.

Vi skal have flere penge ud i kommunerne så de kan håndtere de massive problemer der er med flygtningetilgangen, vi skal i samarbejde med fagbevægelsen have optimeret mulighederne for at flygtninge kan komme i arbejde, så de kan bidrage til samfundet.

Vi skal fastholde en stram udlændingepolitik, så vi ikke får flere ind, end vi kan håndtere og integrere i det Danske samfund.

Vi skalhave fokus på de syge og arbejdsløse, så de igen får en fair behandling, hvor det er muligt at vende tilbage til arbejdsmarked, samt at syge og uarbejdsdygtige kan få værdigheden tilbage.

Vi skal have sat en stopper for alle de penge der fosser ud af den Danske statskasse, til udenlandske investorer.

Vi skal have arbejdsmiljø og nedslidning på det politiske program, aldrig har så mange danskere været syge af stress, mange af på de offentlige arbejdspladser, det må absolut være et fokusområde for Socialdemokratiet.

Vi skal have flere sociale klausuler og et permanent kædeansvar, der skal større fokus og penge til bekæmpelse af social dumping.

Socialdemokraterne må finde tilbage til sine rødder, genvinde samspillet med fagbevægelsen, ved man i fællesskab bliver et modspil til arbejdsgiverne og den liberale fare og det populistiske Dansk Folkeparti.

Vælgerne må ikke være i tvivl, Socialdemokraterne er det bedste for Danmark, for et Danmark i social balance med retten til forskelligheder.

Jesper Knudsen er faglig sekretær i fagforbundet 3F og bor i Norup på Fyn. Han er medlem af Socialdemokratiet.

---

Dette er det seneste bidrag i Netavisen Pio og Socialdemokratiets essay-konkurrence ‘fremtidens socialdemokrati’ i forbindelse med udarbejdelse af partiets nye principprogram.

Følgende essays er hidtil offentliggjort:
Hans Stavnsager: Frigørelse og fællesskab
Kasper Fogh: Socialdemokratiet må se fremad
Rasmus Stoklund: Det gode liv og globaliseringen
Morgan Krüger: Uddannelsespolitiken skal ud af overfløjens hænder
Tommy J. Johnsen: Sundhed er en socialdemokratisk mærkesag
Filip Sebastian: Socialdemokratiet i fortid og fremtid
Henning Tjørnehøj: Louis Pio kæmpede for ligeberettigelse
Ellen Marie Andreasen: Unge har brug for successer – ikke mere pres

Du kan læse mere om konkurrencen her. Vil du selv bidrage med en kronik kan du kontakte Netavisen Pio på redaktion@piopio.dk.


placeholder

Annonce