Socialdemokratiet skal bekæmpe jødehad

Europa er ved at blive tømt for jøder og antisemitismen vokser. S skal kaste sig ind i kampen for at sikre fremtiden for jøderne inden det er for sent.
Den offentlige dagsorden er som et omrejsende cirkus på speed, der på ultrakort tid når at slå teltet op, fylde landsbyen med lys og larm, og så rejse videre sekundet efter.

Mediebilledet ændrer sig lynhurtigt. Vigtige diskussioner kan fylde alt den ene dag, og være forduftet fra alle sendeflader og debatspalter den næste.

Tag bare bølgen af terrorangreb, vold og trusler i Frankrig og Østrig for få uger siden. Med et slag blev vi konfronteret med to af Europas største katastrofer: Vores manglende evne til at beskytte det frie ord og vores manglende evne til at beskytte det jødiske folk.

Begge katastrofer forsvandt lynhurtigt fra vores offentlige samtaler. Mediecirkusset og Opinions-Danmark rejste videre.

Jøderne forsvinder fra Europa.

Men katastroferne består. Ikke i vores baghave, men på vores eget europæiske territorium. Gennem de sidste mange år er det blevet klart for os, at vi snart ikke længere kan leve op til Europas løfte om at skabe ro og tryghed for jøderne efter 2. Verdenskrig.

Antallet af jøder i Europa bliver mindre år for år, og det kan ikke kun forklares med blandede ægteskaber og en lyst til at bo i Israel.

I et land som Frankrig bliver det sværere og sværere at være jøder, og den grumme antisemitisme vokser overalt på kontinentet – selv i folkehjemmet Sverige. Herhjemme holder vi stadig skansen nogenlunde, men det er stadig ikke uden omkostninger at bære et jødisk navn eller have sin daglige gang i jødiske institutioner.

Socialdemokratiet har en forpligtelse til at handle på antisemitismen, jøders flugt fra Europa og de gentagne terrorangreb rettet mod jødiske samfund. Vi skal ikke bare tage afstand i ord, men også i handling.

Ellers kommer vi lige om lidt for sent til at kunne forhindre, at det europæiske kontinent de facto tømmes for jøder.

Regeringen skal handle nu 

Der skal handles på flere fronter. På EU-niveau skal regeringen tage initiativ til en ny og lang skarpere strategi mod antisemitisme.

Europa er nødt til at slå ring om jødiske samfund – ikke bare sikkerhedsmæssigt men også åndeligt. Herhjemme kunne vi starte med en langt mere offensiv undervisningspolitik, hvor alle danske unge skal klædes på til at kunne afsløre antisemitisme, og tage afstand fra den.

Vi skal beskytte jødiske borgere langt bedre, og tage alle spæde tegn på antisemitiske angreb i større eller mindre skala langt mere seriøst – både i skoleklasser, ved private hjem og jødiske institutioner.

Derudover burde politikerne på Christiansborg lave en bredt forankret og langsigtet plan der skal sikre, at der også lever jøder i Danmark årtier ud i fremtiden.

Vi socialdemokrater er alt for ringe på den dagsorden. Ligesom ytringsfriheden gradvist er ved at blive ødelagt i Europa, så ser vi reelt passivt til at jøderne presses ud af verdenshistoriens frieste samfund. Jødehadet fylder mere og mere. Nu skal skeen tages i den anden hånd inden det er for sent.

Uret tikker.

Frederik Vad er folketingsmedlem for Socialdemokratiet og tidl. forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU)


placeholder

Kommentarer

Så længe div. regeringer bliver ved med at lefle og underlægge sig islam og dens religion, samt tillade flere og flere moskeer, vil det klart drive ikke kun jøderne ud af EU, men hele det vestlige samfund vil på sigt blive underlagt dens religion, hvis man ikke stopper nu, og jeg mener virkelig NU.!!

Kunne man forestille sig jøde udskiftet med araber?
Hvorfor ikke?

Poul nu er det hovedsageligt arabere der er problemet når det kommer til jødehad!

Det er ikke arabere der har brug for politibeskyttelse, men dem araberne ikke kan lide der er truet på livet!

Men måske etniske danskere skulle udskiftes med jøderne!
Og hvorfor ikke?

Frederik Vad, - det var dog en unuanceret og ikke særligt reflekteret kommentar til et meget kompliceret emne, efter min opfattelse. Du bruger ordet jødehad, men dine konkrete eksempler fra Frankrig og Sverige er uunderbyggede. For mig lyder det mere som om, at du har (over-)travlt med at bygge til og på Mette Frederiksens lidt underlige bemærkning til gunst for (visse ortodokse) jøders forsvar for omskæring på umælende små drenge. Det virker her i 2020 lidt patetisk at være så patosfyldt i sit forsvar for (hvilken del af) jødedommen, uden samtidig at have bare 3 gram refleksion over den måde, som staten Israel agerer på i den internationale dagsorden, senest med snigmordet med klare israelske aftryk begået på en iransk videnskabsmand lidt øst for Teheran.

Sverige:
https://www.berlingske.dk/internationalt/svenske-demonstranter-i-antijoe...

https://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/malmoes-joeder-frygter-fremtiden

Frankrig:
https://apnews.com/article/yom-kippur-paris-france-terrorist-attacks-ter...
https://www.timesofisrael.com/french-ramming-suspect-says-he-attacked-co...
https://www.jpost.com/diaspora/antisemitism/antisemitic-graffiti-spray-p...
https://en.wikipedia.org/wiki/Charlie_Hebdo_shooting

Alle jødiske menigheder i Danmark omskærer (både den største menighed Dansk Jødisk Samfund, tidligere Mosaisk Trossamfund, den ortodokse menighed Chabad og den progressive reformmenighed Shir Hatzafon). Det er ikke noget nyt eller noget ortodokst, det er måden jøder lever og har levet i Danmark.

Danske jøder skal aldrig stilles til ansvar for staten Israel. Det er fuldstændig absurd at jeg skal stå til regnskab for et land jeg ikke bor i og ikke har stemmeret i. Det her handler om jøder i Danmark, men jeg får en fornemmelse af et det de ikke har særlig høj prioritet for dig.

Enig i ovenstående. Mod had i alle versioner. Afstandtagen til Israels statsterrorisme ville være på sin plads.

Jeg missede delen hvor det her havde noget med et land i Mellemøsten at gøre?

Frederik har desværre fuldstændig ret. Der ser ud til at findes masser af jødehad både blandt muslimer (og ikke kun islamister), gammeldags nazister såvel som den alt-right inspirerede højrefløj med tankegods importeret fra USA, samt endvidere som den verdensfjerne del af venstrefløjen, hvor der er en total mangel på nuancer og anerkendelse af, at hvis Israel havde tabt bare 1 af de talrige gange, de er blevet angrebet af nabolandene, ville landet have ophørt med at eksistere og jøderne være drevet på flugt igen (i bedste fald).

Jeg ved ikke hvordan det forholder sig i Danmark, men de franske jøder der rejser til Israel er meget velhavende, det er dyrt at skaffe sig en ordentlig tilværelse i Israel, ungdommen rejser den anden vej
https://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/stadig-flere-joeder-foretraekke...

Annonce